Unul dintre puţinele lucruri cu care toţi hairstyliştii fără excepţie sunt de acord este faptul că roşcatul este o culoare greu de obţinut, greu de menţinut şi mai ales greu de scos în cazul în care îţi doreşti o culoare nouă. Şi pentru că noua mea culoare de păr îmi asigură apartenenţa la grupul exclusivist al roşcatelor, am apelat la sfatul specialistului pentru câteva trucuri de îngrijire.

Pe Mihai Dan, Hairstylist GETT’S Hair Studio Radisson Blu, îl ştiu de prin 2006-2007 când părul meu avea culoarea roz. Altă culoare greu de întreţinut. Şi chiar dacă nu i-am fost cea mai fidelă clientă, el este unul dintre primele mele opţiuni atunci când cineva mă întreabă unde să se tundă.

Când mi-a văzut noua culoare m-a atenţionat că trebuie să folosesc produse speciale dedicate părului vopsit, şi în special părului roşcat. Prima recomandare a fost gama Color Lock de la Fudge special concepută pentru întreţinerea culorii care, datorită ingredientelor organice şi agenţilor de hidratare protejează culoarea şi hidratează fibra capilară. Pe lângă asta, folosite împreună vor oferi protecţie împotriva razelor UV, iar datorită mătăsii hidrolizate din compoziţie vor îmbunătăţi textura firului de păr.

Iar în cazul în care obişnuiţi să vă coafaţi des părul cu placă, ondulator sau perie cu aer cald, se recomandă aplicarea unei măşti intens hidratante la fiecare două spălări. Mie Dan mi-a recomandat masca Dynamite de la Fudge datorită ph-ului echilibrat (4.5-5.5) şi amestecului de uleiuri naturale (avocado şi germeni de grâu) care întăresc stratul protector al firului de păr, previn ruperea sau despicarea vârfurilor şi conferă strălucire fără să îngreuneze firul de păr.

Acum că am primit aceste recomandări, mă pun pe testat 🙂

Comments

comments