Ieri a fost ziua mea. La ora 17:20 am împlinit 27 de ani, dar am ratat momentul pentru că dormeam pe un şezlong la marginea piscinei. Şi dacă eram trează nu cred că mă trecea vreo emoţie. Şi în niciun caz una mai mare decât toate momentele frumoase trăite ieri.

Dimineaţa am pornit împreună cu iubitul meu şi Bianca spre Domeniul Greaca. Era ziua mea şi voiam să mi-o petrec la piscină. Da, în mijlocul săptămânii. Înainte să plec de acasă nu făcusem nicio pregătire, aşa că arunc repede în geanta de plajă câteva prosoape, o carte, cremele cu protecţie solară şi …nu-mi găseam costumul de baie întreg. Fac o cercetare superficială în locurile în care ar fi trebuit să fie, dar nu îl găsesc. Mă cert puţin pentru că am un singur costum de baie întreg şi iau repede din sertar unul în două piese. Noroc că sunt o persoană cu simţul ridicolului şi nu am costume de baie minuscule. Fix înainte să ies pe uşa dormitorului îmi găsesc costumul întreg. Îl arunc repede în geantă şi mă simt oarecum salvată.

O oră mai tărziu ajungem la frumosul resort Domeniile Greaca. Îmi place liniştea din timpul săptămânii. Aleg să port costumul în două piese şi m-am bucurat să constat că îmi vine chiar lejer. Era şi normal, doar am mai slăbit câteva kilograme bune fata de anul trecut. Dar ştiţi cum e –  până nu vezi, nu crezi. Şi ca să fiu sinceră eram puţin şi sub influenţa unor comentarii primite la cea mai recentă postare cu ţinute. Uneori îmi este atât de greu să ignor anumite acuzaţii nefondate încât stau şi mă întreb la nesfârşit dacă nu cumva poate şi eu m-am făcut neînţeleasă. Ce să fac dacă sunt un rac autentic şi extrem de sensibil…  le pun pe toate la suflet!

Domeniul-Greaca Domeniul-Greaca2

Însă toate aceste gânduri s-au evaporat rapid pe marginea piscinei în timp ce făceam planuri pentru adevărata vacanţă în care voi pleca o săptămână în Grecia. Mi-aşa dor de Grecia şi abia aştept să descopăr insula Aegina!

Aniversarea mea a fost perfectă. Multă bălăceală în apă, mângâieri de soare în timp ce devoram filă cu filă cartea „100 de zile de fericire” şi multe mesaje de la persoane dragi. Nici nu ştiu când s-a făcut ora 18:00 şi a trebuit să plecăm în fugă spre Bucureşti pentru a continua petrecerea cu restul prietenilor.  Seara s-a încheiat frumos, cu multe râsete şi amintiri speciale.Nici nu am apucat să fac multe poze, dar asta înseamnă doar că am fost mai mult prezentă acolo, ceea ce reprezintă încă o dovadă că a fost cât se poate de fain.

Ioana-dumitrache-27

Astăzi m-am trezit cu zâmbetul pe buze. Şi mi-am deschis laptopul, şi Facebook-ul pentru a citi toate mesajele frumoase primite ieri …şi am dat peste video-ul de mai jos.


Şi mi-am amintit că trăiesc într-o ţară în care diversitatea nu doar că nu este încurajată, ci este chiar blamată. Şi nu pentru că i-ar păsa unui străin cu adevărat  „de sănătatea ta”, ci doar pentru că eşti diferit şi astfel oferi un subiect de discuţie. Oare aceste standarde estetice promovate şi spre care multe persoane tind să se îndrepte nu sunt făcute doar pentru a te încadra în peisaj? De ce nu putem avea un tablou plin de elemente diferite în care fiecare să aibă locul său şi să poate exista cu adevărat o armonie? De ce în loc să ne preocupăm de propria dezvoltare personală şi să ne inspirăm din poveştile de succes  care contează cu adevărat, ne preocupăm de cât spaţiu ocupă găina din curtea vecină, şi mai ales de unde a apărut găina aia şi câte boabe mănâncă pe zi?

Vă doresc să fiţi fericite şi să vă simţiţi frumoase!

Comments

comments