În primul rând vă rog să mă iertaţi pentru acest titlu în limba engleză, dar oricât l-am învârtit tot la această formulare am ajuns. Însă vă explic imediat despre ce este vorba. Trebuie doar să vă mai spun că toată noaptea m-am foit prin pat şi nu m-am putut odihni cum trebuie pentru că aveam o mare grijă: să vă povestesc despre această nouă tehnică de machiaj.

Adevărul este că nu este deloc nouă, doar că acum are un nume mai fancy si este foarte în vogă. La fel precum trendul contouring a pornit din zona vedetelor de la Hollywood şi apoi a cucerit podiumurile de modă si strobing make-up a ajuns in atentia publicului dupa aceeasi reteta. De exemplu, make-up artistul Sir John cu care Beyoncé a lucrat pentru turneul Mrs. Carter Show World Tour, a folosit această tehnică în promovarea show-urilor încă de la începutul anului 2013. Doar că pe atunci nu aveam numele de strobing.

trends_catwalk_yourself_SS14_make_up_giles_5Ce este de fapt strobing make-up? Este o tehnică de machiaj pentru ten care pune accentul pe iluminare fără a se folosi tehnica de contrast clar-obscur. Mai simplu zis, aplici produse iluminatoare în zonele cheie precum centrul frunţii, puntea nasului, arcul lui Cupidon, bărbie, pomeţi şi sub arcadă. Nimic nou până acum, nu?

Strobing make-up aduce totuşi şi o noutate: look-ul obţinut este unul foarte proaspăt, sănătos şi tineresc. Este un tip de machiaj dedicat în special tenului de porţelan şi fără imperfecţiuni, unde produsele de skin care se combină cu cele de machiaj. Sau, în cazul unui ten cu probleme, perfecţiunea trebuie mimata prin corectare şi camuflare.

Strobing make-up presupune un look glowy (strălucitor), dewey, care se obţine cel mai uşor prin folosirea produselor cu texturi cremoase. Uita de pudrele bronzante şi de contur şi mai ales, uita de pudra matifiantă dacă vrei să porţi un machiaj strobing.

De ce îmi place strobing make-up. În primul rând tehnica de contouring se adresa în special experţilor deoarece presupune nu doar îndemânare şi precizie în executare şi aplicare, dar şi nouţiuni avansate de colorimetrie. Dacă pe un ten mai închis era destul de uşor să sculptezi trăsăturile, pe un ten deschis şi foarte deschis această tehnică nu se pretează la fel de bine şi nuanţele produselor de conturare trebuie alese cu mare atenţie şi aplicate fără cusur. Strobing make-up este doar despre lumină. Iar dacă foloseşti produse cu texturi cremoase, poate deveni un joc de copii pentru că îl poţi realiza direct cu degetele.

strobing make-up

Iată de produse îţi recomand eu pentru obţinerea unui astfel de look:

  1. Fond de ten Numeric Proof Smart Skin (review AICI)
  2. Fond de ten Make Up For Ever HD (review AICI)
  3. Lioele BB Cream Gold Snail Extract (se poate comanda de AICI)
  4. Lioele Silky Highlighter BB Touch (se poate comanda de AICI)
  5. NYX Cream Blush (se poate comanda de AICI)
  6. Make Up For Ever HD Cream Blush
  7. NYX Born to glow Liquid Illuminator (se poate comanda de AICI)
  8. Lioele Blooming Shimmer Pearl Base (se poate comanda de AICI)
  9. PAESE Illuminating Make-up Base (se poate comanda de AICI)
  10. Benefit Whatt’s Up!

De asemenea, puteţi arunca un ochi şi machiajul Xoniei din videoclipul piesei „Slow” realizat de make-up artistul Andreea Carapcea. Mie îmi place foarte mult!

Cum vi se pare acest nou trend? Vă tentează să îl purtaţi?

Comments

comments