Ştiu că sună ciudat ce produse nu trebuie să lipsească din trusa unei începătoare cu ten matur, însă experienţa ca make-up artist mi-a arătat că, în general, femeile doresc să afle sfaturi personalizate de la beauty adviseri sau make-up artişti. Ele sunt interesate să afle ce fonduri de ten li se potrivesc lor, ce fel de pudră ar trebui să aleagă şi care este textura sau nuanţa rujului pentru care să opteze atunci când îşi achiziţionează produse de machiaj.

Tocmai din aceste motive am decis să fac o serie de postări cu produsele esenţiale din trusa de machiaj a unei începătoare în funcţie de tipul de ten. Voi scrie despre tenul adolescentei, tenul acneic, tenul gras, tenul mixt şi tenul normal.

Astăzi discutăm despre machiajul tenului matur.

Tenul matur are câteva caracteristici foarte importante de care trebuie să ţinem cont în alegerea produselor de machiaj. Dacă le alegem pe cele potrivite şi le aplicăm în cantităţi rezonabile putem obţine un efect de întinerire şi de lifting instant. Iar acest efect îl putem dobândi în fiecare zi!

Tenul matur este unul care şi-a pierdut din elasticitate, este preponderent uscat şi cu pori dilataţi, cu liniie fine sau riduri adâncite în jurul ochilor, pe frunte şi în jurul gurii, şi care poate prezenta discoloraţii în anumite zone. Are nevoie de o hidratare foarte intensă deoarece barieră hidrolipidică este afectată, iar produsele cu particule sidefate sau sclipitoare trebuie aplicate cu moderaţie sau deloc.

Iată care sunt cele 7 produse esenţiale din trusa de machiaj a unei persoane cu ten matur. Produsele pe care le dau exemplu mai jos sunt în mare parte produse folosite de mine pe cliente, sau produse recomandate de alte colege make-up artişti.

Fond de ten

Aici vă pot da câteva variante încercate de mine pe tenurile mature ale clientelor. Atunci când alegeţi fondul de ten pentru un ten matur trebuie să aveţi în vedere ca el să aibă o textură cât mai fluidă care să nu încarce, să aibă particule sau tehnologii care să creeze efectul de de luminozitate şi ingrediente care să hrănească pielea şi cu efect de lifting.

Recomandările mele:

–          L’Oréal Paris Visible Lift (nu ştiu dacă nu cumva a fost scos de pe piaţa din România)

–          Astor Lift Me Up

–          Vichy Lift Activ Flxilift Teint

–          Make Up For Ever Liquid Lift Foudation (din categoria produselor profesionale)

Nu uita să citeşti articolul despre cum să îţi alegi nuanţa potrivită a fondului de ten!

Pudră

Pentru tenul matur recomand folosirea unei pudre pulbere deoarece este mult mai fină decât cea compactă, nu există riscul să încarce tenul sau să se strângă în liniile fine şi riduri.

Recomandările mele:

–          Pudră pulbere Max Factor

–          Pudră pulbere Oriflame Beauty Studio Artist

Corector/Anticearcăn

Acesta este un produs ce nu trebuie să vă lipsească din trusă, chiar dacă vor fi zile în care aplicarea lui nu este absolut necesară. Corectorul trebuie aplicat după ce ai aplicat fondul de ten şi doar dacă mai este nevoie. Recomandate în cazul tenului matur şi ridat în zona ochilor sunt texturile cât mai fluide. De asemenea, şi cele rezistente la transfer sunt foarte bune pentru că impiedică strângerea produsului în liniile fină şi riduri.

Recomandările mele:

–          Bourjois CC Eye Cream

–          L’Oréal Paris Lumi Magique Touch of light – highlighting pen (click AICI pentru review)

–          Maybelline Affinitone Concealer (unul dintre cele mai bune corectoare drug store)

Yves Rocher

 

Blush

În general tenul matur şi-a pierdut strălucirea aşa că patina culoare în obraji este extrem de recomandată. Prima mea recomandare este fardul de obraz cremă care dă efectul cel mai natural de îmbujorare şi care poate fi aplicat cu degetele sau cu o pensulă cu peri sintetici, sau un blush pudră mat, fără particule sidefate sau strălucitoare care să evidenţieze porii dilataţi şi pielea lipsită de elasticitate.

Recomandările mele:

–          Fard-cremă pentru obraz Oriflame Beauty Studio Artist

–          Fard de obraz NYX Cream Blush

–          Rimmel London Mono Blush

Mascara

Alegerea mascarei ţine strict de preferinţe, buget şi tipul de gene. La categoria produse nu foarte scumpe am câteva recomandări pentru voi, câteva dintre preferatele mele.

Recomandările mele:

–          Maybelline NY Mega Plush

–          Rimmel London Wonder’full Mascara

–          Boots No7. Exceptional Definition Mascara

Creion contur de buze

În general persoanele cu ten matur şi-au pierdur din conturul natural al buzelor. Tocmai din acest motiv, este necesară folosirea unui creion contur de buze. În acest caz eu prefert întotdeauna creioanele mecanice deoarece sunt mai cerate şi mai uşor de aplicat pe buzele lipsite de contur.

Recomandările mele:

–          Yves Rocher Automatic lip liner

–          L’Oréal Paris Infaillible Lip Liner

Ruj

Deşi tenului matur îi lipseşte strălucirea, nu trebuie să apelăm la texture sidefate sau sclipicioase. Cel mai bine ar fi să evităm rujurile sau glossurile sidefate sau nuanţele foarte închise. Pentru a echilibra nuanţa ternă a tenului, se recomandă alegerea de nuanţe calde pentru buze.

Textura rujului trebuie să fie mată sau mată-lucioasă.

Recomandările mele:

–          L’Oréal Paris Glam Matte Intense Matte Gloss

–          Bourjois Rouge Edition

–          Maybelline Color Whisper

Acestea au fost recomandările mele şi sper să vă ajute atunci când mergeţi la cumpărături să faceţi achiziţii inteligente şi care vi se potrivesc. Despre ce tip de ten doriţi să fie următoarea postare?

Comments

comments