Astăzi vreau să vă povestesc despre parfumurile mele şi toate întâmplările care ne leagă. Deşi mi-au trecut multe prin mână, iar colecţia mamei mele are nevoie de două sertare, eu sunt genul de persoană fidelă unui singur parfum 🙂

Primul parfum l-am primit când am împlinit 14 ani din partea unui coleg de clasă. El mi-a dăruit Rykiel Rose by Sonia Rykiel, un parfum dulce – floral de care m-am bucurat o perioadă, însă care simţeam că nu mă reprezintă. Îl mai am şi astăzi, nu am putut renunţa la el, chiar dacă sticluţa nu are o formă deosebit de frumoasă, ea îmi trezeşte amintiri atât de dragi încât nu mă pot despărţi de el.

Următorul parfum l-am primit din partea tatălui meu. Era în Paris şi m-a întrebat ce parfum îmi doresc iar eu îmi doream Very Irresistible by Givenchy pentru că imaginea lui era actriţa mea preferată din acea perioadă – Liv Tyler. Într-adevăr, îl şi mirosisem şi îmi plăcea, dar am fost mai mult atrasă de reclama imensă de pe o cladire aflată pe Bdul. Magheru cu Liv în care arăta fenomenal. Mama întotdeauna l-a rugat pe tatăl meu să-i aducă cele mai noi parfumuri lansate, aşa că din prea mult zel mi-a cumpărat nou lansatul parfum Very Irresistible Sensual. Când l-am văzut m-am făcut verde de supărare şi nu am desfăcut parfumul câteva zile bune. Într-un final curiozitatea a învins şi a urmat momentul în care am mirosit cea mai dulce şi frumoasă aromă din viaţa mea. Nu vă puteţi imagina sentimentele şi senzaţiile pe care acest parfum mi le oferă: mă seduce, mă ameţeşte, îmi dă încredere şi mă completează. Din 2005 şi până acum a fost alături de mine în momente importante şi m-a însoţit pretutindeni, iar în timp a devenit mirosul meu. Da, el este parfumul meu. Câte sticluţe am terminat nici nu mai ştiu..de mult le-am pierdut şirul, însă aveam un obicei: în permanenţă aveam două sticluţe în casă pentru a mă simţi pregătită pentru momentul în care voi termina una dintre ele.

Următorul parfum care a devenit un personaj în povestea mea este PINK by Victoria’s Secret care m-a cucerit prin ambalaj. De fapt nici nu am mirosit acest parfum şi am ştiut că mi-l doresc. Are o aromă proaspătă, uşor florală de care m-am bucurat vara. Îmi place pentru că radiază de optimism şi că se potriveşte felului meu de a fi, dar nu este o aromă care să îşi pună amprenta asupra mea.

O alta aroma care mi-am umplut verile, deoarece în fiecare vără mă despart de iubitul meu Very Irresistible Sensual pentru că este prea greu şi nu aş vrea să sufoc oamenii în autobuz, este Sunflowers by Elizabeth Arden. Aroma lui este floral-fructată şi este uşor de purtat. Îl consider un parfum cameleonic care poate îmbrăca pielea multor tipuri de caractere, dar cu care nu poţi avea o relaţie de lungă durată pentru că nu poate menţine flacăra seducţiei vie prea mult timp. Cel puţin în cazul meu nu a putut. Ne-am distrat în vara de după Bac şi i-aş recunoaşte aroma dintr-o mie.

Un alt parfum care ocupă un loc special în memoria mea olfactivă este Coco Mademoiselle. Ţin minte că mi l-a cumpărat mama pe la sfârşitul anului 2006 şi pentru că eram extrem de indignată că nu mi-a dăruit parfumul meu, mi-a spus pe un ton calm “Orice domnişoară trebuie să aibă un Chanel şi ce ar fi mai potrivit decât Mademoiselle?”. În timp am început să îl iubesc şi să îl port din ce în ce mai des. Totul a culminat cu o replică din partea iubitului meu de atunci: “Miroşi ca mama, te dai cu Mademoiselle?”. Da, se pare că eu şi mama lui purtam acelaşi parfum iar lui îi oferea o stare de confort. Când îi simt aroma îmi aduc aminte de sfârşitul clasei a XII-a şi de acea perioadă în care m-am distrat şi am cunoscut o mulţime de oameni interesanţi. Nu este parfumul meu, dar cu siguranţă mi se potriveşte şi avem o relaţie specială.

Iar cea mai recentă iubire este Dahlia Noir by Givenchy, o creaţie lansată anul trecut şi despre care am scris aici. Relaţia mea cu acest parfum a început într-o joacă, dar iată că ajuns să mă prindă în jocul de arome şi să îl dea puţin la o parte pe el.  În momentul de faţă întind mai des mână după Dahlia Noir şi deja din toamnă am terminat o sticluţă şi sunt la a doua.

Dahlia Noir şi Very Irresistible Sensual au multe acorduri în comun: patchouli, trandafir şi vanilie. De fapt veţi observa că toate parfumurile mele preferate au în comun vanilia. Este un lucru pe care şi eu l-am constatat după mulţi ani. Pe lângă acele acorduri, cele două parfumuri mai au în comun şi acele note înţepătoare care mă fac să le iubesc. Dahlia Noir este un parfum mai complex, poate şi de aceea îl prefer mai mult pe el în ultima perioadă, poate că se potriveşte mai bine personalităţii mele de acum sau poate că nu. Şi eu mă întreb. Încă nu am răspuns, însă încă îl mai iubesc pe parfumul meu, deşi uneori simt că îl înşel.

Relaţiile pasagere nu am vrut să le menţionez aici, însă am descoperit arome deosebite şi vesele printre ultimele lansări despre care aş vrea să vă spun mai multe altă dată. Acum aştept poveştile voastre 😀

sursa foto

Comments

comments