Nu vroiam sã las acest an sã se încheie fãrã sã vã prezint un produs care mi-a intrat în rutinã şi de care am început sã devin dependentã.

CE-Tetra de la Medik8 este un  Serum Antioxidant Pro-Colagen cu Vitamina C (cu multã Vitamina C aş adãuga eu) care hrãneşte pielea stimulând producţia de colagen sãnãtos şi care ajutã la reducerea ridurilor.

CE-Tetra este un complex antioxidant ultra-stabil, noniritant şi de patru ori mai eficient decât acidul L-ascorbic obişnuit. CE-Tetra este un serum inovativ nongras, cu vitamina C care ajută la prevenirea şi reversibilitatea semnelor de îmbătrânire. Conţine 7% Tetrahexyldecyl Ascorbate şi vitamina E naturală.

CE Tetra Medik8

Ce este Vitamina C şi de ce avem nevoie de ea?

Vitamina C este un puternic antioxidant care ajutã la creşterea producţiei de colagen (acest lucru fiind dovedit ştiinţific), reducerea petelor şi a ridurilor, întãreşte bariera protectoare a pielii, reduce inflamaţiile şi sporeşte procesul şi puterea de repararea a pielii. Mai multe informaţii aici.

În general Vitamina C este foarte instabilã şi multe produse pe bazã de vitamina C nu mai sunt eficiente în momentul în care sunt aplicate pe piele, ba chiar în unele cazuri devin oxidative sau chiar produc radicali liberi responsabili de procesul degenerativ. CE-Tetra este un complex antioxidant ultra-stabil care conţine 7% Tetrahexyldecyl Ascorbate, care este o formã stabilã a acidului L-ascorbic obişnuit, dar care spre deosebire de acesta este o lipidã solubilã în apã. Mulţi cercetãtori considerã aceastã formã a Vitaminei C (Tetrahexyldecyl Ascorbate) mult mai beneficã pielii datoritã acizilor graşi care ajutã vitamina sã pãtrundã mai uşor împiedicând oxidarea ei. S-a demonstrat cã Tetrahexyldecyl Ascorbate ajutã la stimularea producţiei de colagen sãnãtos şi la reducerea adâncimii ridurilor. Mai multe informatii aici.

Ce este un serum? Cum şi când se aplica?

Serumul este un produs foarte concentrat, cu molecule mult mai mici decât ale ingredientelor dintr-o cremã obişnuitã care pãtrund mult mai uşor în piele şi care acţioneazã mult mai în profunzime. Conţine mai multã apã decât un produs obişnuit de hidratarea şi elibereazã cu mai multã eficienţã ingredientele active pe care le conţine.

În general serumurile conţin antioxidanţi şi vitamine care ajutã la refacerea elasticiãţii pielii prin creşterea producţiei de colagen, peptide care reduc apariţia ridurilor şi umectanţi care previn pierderea apei din ţesuturi.

Se recomandã ca serumul sã fie aplicat pe tenul curãţat, înaintea cremei hidratante. Eu îl aplic seara dupã ce am aplicat soluţia cu BHA, înainte de aplicarea cremei, iar dimineaţa dupã tonifierea tenului, înainte de cremã.

Eu am ales CE-Tetra deoarece are o concentraţie mai mare de Vitamina C (7%), deşi produsul se adreseazã persoanelor peste 40 de ani. Pentru persoanele pânã în 40 de ani se recomandã C-Tetra, un produs similar, dar cu o concentraţie mai mica de Vitamina C (3%).

În general când îmi aleg produsele de îngrijire mã ghidez dupã nevoile tenului meu şi dupã ingredientele active, mai puţin dupã recomandãrile de vârstã.

Serumul CE-Tetra se poate gãsi pe site-ul http://www.dermaceuticals.ro la preţul redus de 283,20 lei.

Medik8 CE Tetra

 

Comentariile la 6 despre “Review CE-Tetra© serum de la Medik8

 1. carmen spune:

  Un astfel de ser e bun la casa omul indiferent de moment sau de varsta, nu poate face decat bine la ten, nu cred sa aiba si contraindicatii.

  Pare asemanator cu produsul de la mario badescu, poate doar ca parte din ingrediente.

  1. Ioana spune:

   Carmen l-am folosit si pe cel de la Mario Badescu, dar uite nu mi-a dat prin cap sa le compar. Ca textura si efecte, este clar mai misto acesta, dar trebuie sa ma uit putin si pe ingrediente

 2. Se poate folosii pe orice tip de ten ? Multumesc !

  1. Ioana spune:

   Da, este un produs potrivit oricarui tip de ten 🙂

 3. Maria Antoniu spune:

  Buna Ioana,
  Multumesc pentru review si sfaturi, de mult cautam un astfel de serum. Nu am mai auzit de Medik8 pana acum, dar pare un brand de incredere din ce spui tu.
  Vroiam sa te intreb daca ai incercat si serumul βlue AOX sau crema Lipomelt Forté pentru ca as vrea sa le comand, dar nu vreau sa fac o investitie fara sa aud cateva pareri inainte. Mi-ar placea sa imi spui ce parere ai despre produse, tu mereu esti sincera si faci cele mai bune recomandari.
  Astept raspunsul tau si iti doresc un An Nou plin de bucurii.
  Maria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *