Power Fabric Giorgio ArmaniAcum vreo 8-9 ani am participat la un masterclass susținut de un make-up artist român care profesase mulți ani în San Francisco. Și în cadrul demonstrației lui a vorbit foarte mult despre fondurile de ten Giorgio Armani, referindu-se la ele ca fiind cele mai bune fonduri de ten din lume. Mie mi s-a fixat această idee, iar de-a lungul anilor, make-up artiști celebri au întărit această idee. În acest context, vă dați seama cât am fost de încântată când, acum un an, brandul Giorgio Armani a ajuns oficial în România. Primele pe lista mea erau, bineînțeles, fondurile de ten. Maestro Fushion Make-up și Luminous Silk Foundation au fost primele testate și într-adevăr s-au ridicat la nivelul așteptărilor mele. Acum câteva luni a fost lansat în România și mult așteptatul Giorgio Armani Power Fabric, iar eu am fost printre primele norocoase care l-au testat. După o lună și jumătate în care l-am purtat aproape zilnic, m-am decis să vă povestesc totul despre experiența mea cu el.

Despre formula Giorgio Armani Power Fabric

Giorgio Armani Power Fabric este un fond de ten lichid care, deși are o formulă concentrată în uleiuri, lasă pielea perfect mată, dar și luminoasă în același timp. Secretul gradului mare de acoperire pe care îl oferă constă în pigmenții puternici care au fost supuși unui proces de rafinare pentru a obține cele mai fine particule de pigmenți cu o calitate cromatică ireproșabilă.

Conține filtru de protecție solară UVA și UVB 25.

Textură, acoperire și rezistență

Știți că eu în general am nevoie cam de trei aplicări ca să mă acomodez cu un fond de ten nou. Foarte rar mi se întâmplă să am chimie cu un produs de la prima aplicare. Cu Giorgio Armani Power Fabric a fost dragoste la prima aplicare. Nuanța 3.5 mi s-a potrivit perfect. Nu mă așteptam la o acoperire perfectă de la această textură lichidă, însă m-am înșelat.

Metoda mea preferată de aplicare a fondului de ten este cu buretele beauty blender umezit pentru că pot controla gradul de acoperire și pot construi o bază mai groasă doar în locurile în care doresc. A doua metodă preferată este pensula de buffing, însă astfel obțin din start un strat mai gros și un ten mai încărcat.

Giorgio Armani Power Fabric

Fondul de ten are o textură lichidă, foarte lejeră. Însă odată aplicat pe ten estompează frumos imperfecțiunile și devine mat și pudrat. Chestia asta mi-a plăcut foarte mult și la început l-am comparat foarte mult cu L’Oreal Paris Infaillible 24H-Matte (v-am povestit despre el și v-am făcut demo aici) care are o textură și o rezistență asemănătoare. Însă, pe măsură ce treceau săptămânile, am început să sesizez diferențele, iar Power Fabric l-a înlocuit pe cel de la L’Oreal Paris cu totul.

În comparație cu Infaillible 24H-Matte, Power Fabric mi se pare mai luminos, textura pare mai elastică și mai adaptabilă la orice tip de ten, iar tenul meu parcă se simte mai confortabil cu această formulă.

Mod de aplicare

Eu folosesc un Beauty Blender Original umezit sau un burete mov de la Oriflame care este la fel de eficient ca BB pentru aplicarea acestui fond de ten. Împart chipul în 3 părți: fruntea și cele două jumătăți. De obicei aplic cite o pompiță pe fiecare obraz și ce rămâne pe burete pun și pe frunte. Zona obrajilor este problematică și este foarte rozalie, așa că încerc să neutralizez cât mai bine din roșeață. Pe frunte pun doar ce rămâne pe burete doar pentru a obține acel effect catifelat-mat, și nu pentru acoperire. Când vreau acoperire puternică, mai aplic 1-2 pompițe.

De asemenea, se aplică foarte frumos și cu pensula de buffing (vezi aici video cu trusa mea de pensule) prin mișcări circulare, dar rezultatul este unul mai evident, nu atât de natural.

Recomandarea mea ar fi dacă alegeți să îl aplicați cu buretele umezit și vreți să obțineți o acoperire mai mare, să aplicați mai întâi un strat subțire și să așteptați 1-2 minute să se usuce tenul (de la buretele umezit) apoi să aplicați al doilea strat mai puternic. Veți fi surprinse de acoperirea puternică pe care o obțineți fără ca tenul să arate încărcat.

Giorgio Armani Power Fabric 3.5

Impresii Giorgio Armani Power Fabric

Îmi place acest fond de ten pentru că oferă strălucire și luminozitate tenului, netezește și ascunde imperfecțiunile, și nu lasă nici senzați și nici aspectul de ten încărcat. Este un produs versatil care poate fi combinat cu crema cu SPF, poate înlocui anticearcănul (citește aici despre diferențele dintre anticearcăn și corector) și care poate fi purtat fără pudră.

Giorgioa Armani Power Fabric se potrivește tuturor tipurilor de ten, chiar și celor uscate sau uleioase. Le recomand persoanelor cu ten mai uleios să îl fixeze și cu pudră.

Eu, de exemplu, aplic uneori baza The Body Shop Instamatte pe frunte, nas și obraji înainte de fondul de ten. Iar dupa 6-7 ore dacă începe să apară luciu în aceste zone să știți că îl îndepărtez ușor cu un șervețel de hârtie sau, dacă nu am șervețel, iau luciul cu degetul. Parcă e Photoshop, zău!

Power Fabric este un fond de ten cu poveste, care nu aduce tenului doar beneficiile specifice machiajului, ci o experiență luxury. Ca să vă fac să înțelegeți exact la ce mă refer voi face o analogie: este fix acea diferență dintre un masaj relaxant bine făcut într-un salon de cartier, și unul făcut într-un spa. Beneficiile sunt asemănătoare, dar experiența face diferența.

Să știți că are un miros discret care dispare rapid, și ce mi-a mai plăcut este că dacă citiți cu atenție prospectul din cutie veți vedea că se recomandă să reaplicați fondul de ten la fiecare 2 ore dacă vă doriți o protecție solară solidă. Acum să fim sinceri, cine stă să reaplica fondul de ten la fiecare două ore? Însă măcar producătorul este sincer și nu susține că acest produs ți-ar oferi protecție toată ziua.

Concluzii și recomandări

Ca să recapitulăm pe scurt, este un fond de ten versatile care oferă de la o acoperire medie la una mare, se aplică uniform, nu încarcă tenul și îi oferă luminozitate. Textura este una specială care parcă blurează imperfecțiunile. Pentru persoanele care nu au cearcănele foarte pigmentate, să știți că poate înlocui și anticearcănul.

Momentan este fondul meu de ten preferat dintre toate pe care le-am încercat și m-am gândit să vă povestesc și vouă despre el. Pe acest blog găsiți corespondentele nuanțelor cu cele de la MAC, așa că dacă vă știți nuanța la MAC, poate vă ajută să vă comandați nuanța la Power Fabric. Dacă ați mai folosit alte fonduri de ten Giorgio Armani, să știți că la Power Fabric diferă nuanțele. De exemplu, eu sunt 4-4.5 la Maestro Fushion Make-up și 3.5 la acesta.

Disponibil în 12 nuanțe pe site-ul Douglas.ro și în magazinele Douglas.

Cantitate: 30ml

Preț: 225 lei

Un comentariu la “Review Fond de ten Giorgio Armani Power Fabric

  1. Oana spune:

    Ma tenteaza sa-l incerc. Pansla in prezent, eu ma impac cel mai bine cu MAC PRO LONGWEAR, nuanta NW15 💖 Imi lasa tenul ca de portelan. O sa iau o mostra si din cel recomandat de tine, sunt curioasa cum e 😊😘

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *