Vichy-Pureté-Thermale-Ulei-Micelar-DemachiantA trecut mai bine de o lună de când noul produs de curăţare a tenului Vichy Pureté Thermale Ulei Micelar Demachiant a intrat în rutina mea de îngrijire şi consider că a venit momentul să vă ofer câteva informaţii şi impresii personale despre el, mai ales dacă luaţi în considerare varianta de a-l achiziţiona.

Demachierea cu ajutorul produselor ce au la bază uleiuri este foarte eficientă, şi chiar necesară în cazul produselor rezistente la transfer. Însă nu doar produsele folosite pe ten sunt cele care dictează tipul produsului ce trebuie folosit, ci şi particularităţile pielii. Dacă nu ştiţi cum să vă alegeţi produsul potrivit pentru demachiere vă învit să citiţi articolul Cum să te demachiezi corect.

 

Formula Vichy Pureté Thermale Ulei Micelar Demachiant

Pe piaţa din România sunt disponibile mai multe uleiuri demachiante, însă noul Vichy Pureté Thermale Ulei Micelar Demachiant este cu adevarăt deosebit deoarece este primul produs de acest tip care îşi schimbă textura uleioasă într-una lăptoasă la contactul cu apa, şi care se îndepărtează foarte uşor, doar cu apă.

În plus, formula este îmbogăţită cu micele (care atrag ca un magnet impurităţile, excesul de sebum şi celulele moarte) şi ulei de Camelie ce hidratează şi catifelează pielea.

Ingrediente

PARAFFINUM LIQUIDUM • CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE • ETHYLHEXYL STEARATE • ISOHEXADECANE • PEG-20 GLYCERYL TRIISOSTEARATE • AQUA •CAMELLIA OLEIFERA SEED OIL • PHENOXYETHANOL • TOCOPHERYL ACETATE • PARFUM

Cum se foloseşte Vichy Pureté Thermale Ulei Micelar Demachiant

Vichy-Pureté-Thermale-Ulei-Micelar-Demachiant2Recomandările producătorului sunt foarte simple şi vă recomand să le respectaţi la prima folosire iar apoi să vă adaptaţi după nevoile proprii:

  1. Eliberaţi 3 picături de produs demachiant pe mâinile uscate şi aplicaţi-l pe faţa uscată şi ochi.
  2. Emulsionaţi cu câteva picături de apă până ce produsul devine lăptos şi apoi clătiţi cu multă apă.
  3. Ştergeţi faţa cu un prosop uscat de bumbac.

Eu acum folosesc uleiul micelar demachiant puţin diferit. În primul rând îl aplic doar pe faţă deoarece am extensii de gene Xtreme Lashes ce nu trebuie să intre în contact cu produse uleioase. Apoi, după prima folosire am remarcat ca mie nu îmi sunt suficiente 3 picături, ci întotdeauna aplic în palmă 4-5 picături (iar eu nu folosesc pentru machiajul zilnic produse waterproof) apoi adaug puţină apă până produsul capătă o culoare albă, asemenea laptelui şi apoi îl aplic pe ten cu mişcări circulare. Dacă simt că totuşi tenul meu este încărcat, folosesc şi burele Konjac (review AICI) pentru o curăţare temeinică.

Vichy-Pureté-Thermale-Ulei-Micelar-Demachiant-

Impresii şi recomandări Vichy Pureté Thermale Ulei Micelar Demachiant

Probabil că şi voi ca şi mine sunteţi obişnuite cu produsele pe bază de ulei destinate îndepărtării machiajului ochilor(demachiantele bifazice). Aşa că este absolut firesc să îţi pui întrebarea „Dar nu îmi lasă tenul uleios?”. Recunosc, şi eu m-am întrebat la fel şi am avut câteva temeri la prima utilizare. Răspunsul a venit imediat după clătira. Nu, nu lasă tenul uleios, mai ales dacă vă ştergeţi cu un prosop de bumbac. Ba chiar îmi place senzaţia lăsată pentru că nu mă ţine pielea. De obicei după demachiere urma curăţarea tenului cu un gel şi cu apă, dar după ce folosesc Vichy Pureté Thermale Ulei Micelar Demachiant sar această etapă. Însă ca să ma asigur că tenul este curat în totalitate, mai aplic loţiune tonică  sau apă micelară pe care le îndepărtez cu ajutorul unei dischete demachiante printr-o tapotare delicată deoarece nu vreau să agresez pielea în niciun fel. Supriza este plăcută în peste 90% din cazuri. Se mai întâmplă să mai rămână urme de machiaj pe dischetă şi atunci apelez la apa micelară până tenul este complet curat. Vă sfătuiesc şi pe voi să faceţi la fel înainte de a trece la etapa de hidratare sau să aplicaţi vreun tratament.

Îmi place să glumesc şi să spun că acest ulei demachiant este pentru leneşi deoarece este foarte rapidă şi uşoară demachierea cu el. Uneori ajung foarte târziu acasă şi parcă sunt prea obosită pentru o demachiere temeinică. Atunci apelez fără să ezit la acest produs pentru că este foarte uşor de introdus în rutina de îngrijire.

Un lucru mai trebuie musai menţionat: în cazul unui machiaj waterproof, cu produse rezistente la transfer, se poate întâmpla să fie nevoie de două demachieri cu acest produs pentru ca pielea să rămână complet curată (de exemplu, un machiaj de mireasă). Însă avantajul folosirii uleiului demachiant este tocmai faptul că este delicat cu pielea şi nu o va agresa ca în cazul unei demachieri clasice. Însă voi trebuie să alegeţi ce vi se potriveşte cel mai bine şi tocmai de aceea vă sfătuiesc să citiţi lista ingredientelor cu atenţie!

Preţ: 70 lei

 

 

Comments

comments