Pânã acum nu am întâlnit nicio femeie care sã nu se plângã de cel puțin un defect fizic pe care doar ea îl observa. Fie cã este vorba despre coapse, sâni prea mici sau prea mari, un nas nepotrivit, o frunte prea latã, un maxilar pronunțat sau chiar detalii greu de observat, toate aceste defecte ne fac sã ne simțim nesigure în anumite momente. Norocul nostru este cã industria de beauty evolueazã rapid şi cã în mod constant vine cu soluții inovatoare şi aproape deloc invazive pentru problemele noastre.

Dacã anumite pãrţi ale chiplui tãu te nemulţumesc, te sfãtuiesc ca înainte sã apelezi la serviciile unui cabinet de chirurgie esteticã, sã faci o vizitã unui haistylist priceput care îţi poate propune anumite tunsori potrivite fizionomiei tale şi care în acelaşi timp o complimenteazã. Mai jos gãseşti o serie de exemple de tunsori şi coafuri care, în funcţie de forma chipului tãu, pot masca defectele şi evidenţia trãsãturile frumoase.

Ovalã

Forma ovalã a feței este consideratã forma perfectã atât în machiaj, cât şi în hairtyling. Dar chiar şi în cazul în care eşti norocoasa posesoare a unui oval perfect, trebuie sã ştii cã sunt câteva tunsori care te vor complimenta într-un mod deosebit.

Datoritã proporţiilor echilibrate, persoanele cu faţã ovalã pot purta orice fel de breton, însã cel într-o parte este alegerea care va complimenta cel mai bine. Lungimea pãrului o poţi stabili dupã bunul plac.

Pãtratã

Cea mai bunã opţiune pentru persoanele cu forma feţei pãtratã este pãrul filat sau o tunsoare bob lung (mai lung în faţã şi puţin mai scurt în spate în cazul unui maxilar proeminent). Cãrarea trebuie fãcutã într-o parte şi chiar este recomandat sã oferi mai mult în acea zonã.

Inimã

În acest caz pãrul nu trebuie sã fie mai scurt de nivelul obrajilor pentru cã va atrage atenţia asupra frunţii şi va oferi un efect de mãrire în acea zonã.  Se recomandã bretonul aranjat uşor neglijent, tunsoarea bob lung cu pãrul egal şi orice fel de tunsoare care nu oferã volum. Pãrul tapat este un big no no în acest caz.

Rotundã

Exact opus cazului de mai sus, în aceastã situaţie se recomandã volumul în partea de sus pentru cã oferã un efect de alungire a feţei. Nu sunt potrivite tunsorile geometrice şi bretonul drept mai scurt de nivelul sprâncenelor. Tunsorile asimetrice, bretonul într-o parte şi coafurile cu volum sau bucle lejere sunt cele care vor complimenta cel mai bine faţa rotundã.

Nu uita sa citesti articolul 20 de lucruri pe care nu le stiai despre parul tau!

Comments

comments