Frumuseţe fãrã bãtrâneţe – îmi amintesc cã am auzit prima datã aceastã expresie pe la vârsta de 4-5 ani când mama încã îmi citea poveşti înainte de culcare şi când cuvintele erau doar simple cuvinte. Însã, cu trecerea anilor unele dintre ele (cum ar fi riduri, anti-aging, fermitate sau pete pigmentare) îmi provoacã sentimente de teamã mai puternice decât mãrul otrãvit din povestea Albei ca Zãpada. Şi, adevãrul este cã fãrã sã-şi doreascã sau sã-şi dea seama, fiecare femeie se trezeşte la un moment dat în rolul vrãjitoarei din poveste când oglinda nu îi mai spune ceea ce îşi doreşte sã vadã audã.
La doar 25 de ani un rid de expresie de pe frunte deja mã face sã mã gândesc la soluţii radicale precum botox, iar simplul gând cã aş putea merge la culcare fãrã sã mã demachiez mã înspãimântã mai tare decât un cutremur devastator. Aş putea continua cu exemplele de acest tip la nesfãrşit, însã vreau sã vã povestesc despre un nou concept care mi-a oferit o perspectivã nouã şi diferitã asupra modului în care trebuie privitã îmbãtrânirea.
Am descoperit conceptul de Slow beauty for a fast world în cadrul unui eveniment de prezentare a noilor game Sparitual sub motto-ul Close your eyes, Look inside, find your Instinctual Self, be Infinitely Loving, însã nu despre produse vreau sã vã vorbesc astãzi, ci despre îmbãtrânirea lentã. Prin noul concept de Slow beauty Shell Pink, fondatoarea brandului Sparitual, crede că încetinirea ritmului în care oamenii îşi desfăşoară activităţile poate ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire. Astfel se renunţă la conceptul de anti-aging şi se pune accent pe slow aging (îmbătrânire lentă, îmbătrânirea frumoasă) şi pe activităţile pe care le putem încadra în viaţa cotidiană şi care vin în ajutorul acesteia: meditaţia, alimentaţia sănătoasă, auto-exprimarea, etc.
Dacã veţi accesa platforma www.slowbeauty.com veţi descoperi un ghid care organizeazã conceptele de slow beauty în 7 activitaţi care vor aduce echilibru prin integrarea lor în rutina fiecãruia. Menite sã dezvolte conexiunea dintre minte, corp şi spirit, activitãţile de slow beauty diferã de la persoanã la persoanã şi te provoacã sã îţi oferi timpul necesar pentru a te bucura de ocupaţiile care te relaxeazã şi te îmbogãţesc spiritual.
De exemplu, pentru mine scrisul pe blog este un mod de auto-exprimare prin care îmi ofer momente de relaxare, refulare şi creativitate. Fiecare dintre noi are cu siguranţã în minte activitãţi pe care ar dori sã le practice, dar nu gãsesc niciodatã momentul potrivit. Nu mai aştepta momentul potrivit cã poate nu va veni niciodatã, aşa cã ia atitudine şi fã ca lucrurile sã se întâmple! Vã propun sã nu ne mai lãsãm stresaţi de ideea de îmbãtrânire şi sã facem tot ceea ce ne stã în putinţã cã sã împiedicãm acest proces, ci sã îmbrãţisãm fiecare etapã a vieţii într-un mod frumos şi sãnãtos. Ce spuneţi? Cine se alãturã mişcãrii slow beauty?
Interesant concept!!!!!!!Ma alatur!!!!!!!!!
Super concept, fain articol.
Da ma alătur și eu conceptului Slow beauty 🙂
Un concept f.interesant! Da ma alătur și eu conceptului Slow beauty .:)
multumesc mult pentru acest articol deosebit!
Este foarte adevarat. Mereu amanam lucrurile care ne fac placere si ne relaxeaza. Si eu vreau sa-mi fac timp pentru mine 😀
Adevarat, de cand am nascut parca fuge timpul de mine!
Ma alatur!
Si eu ma alatur, mi se pare o idee grozava!
Ce sa-ti spun,este interesant.Conceptul este de sorginte asiatica,ei au astfel structurata intreaga cultura, ca un tot intre minte, corp,spirit.
Mie nu-mi e frica de batranete,tot ce vreau e sa imbatranesc frumos.Este o lege a firii sa imbatranim.
Uneori vad o persoana in varsta care arata splendid,chiar daca e ridata, dar are inca lumina in priviri si zambet frumos fara pic de flsitate.
Pe de alta parte,sa nu zici ca nu ai vaezut, persoane care sunt ca niste masti impietrite.Nu comunica nimic,sunt suficient de aproape de perfectiune,aceea rece,falsa,fara caldura.
primele imi plac.
Am sa citesc cu atentie,conceptul imi place.
Si ai dreptate,sunt activitati pe care le aman de multa vreme,desi au fost candva pasiunea mea.Si nu le-am mai practicat din lipsa de timp,oboseala,stres acumulat zi de zi.