hera greek goddess

 sursa foto

Când eram micã le zâmbeam şi le consideram “flori de jucãrie” pentru cã nu erau firave precum sunt florile normale, aroma lor nu era dulce iar culorile lor erau atipic de intense. Pur şi simplu erau perfecte pentru decorul ludic al copilãriei mele. Atunci când eşti mic orice trãire este mai intensã, orice lucru pe care îl întâlneşti devine un personaj al poveştii în care tu ai rolul principal iar florile de imortele înveseleau chiar şi cea tristã prinţesã pãrãsitã în cel mai înalt turn al castelului imaginaţiei noastre.

Conform legendei, Imortelele sunt daruri sacre din partea Zeilor pentru muritorii credincioşi. Cu siguranţã sunt un dar deosebit pentru cã florile cu petale şi aromã nemuritoare cresc numai în zone nisipoase, pietroase sau aride.

Dupã mai bine de 10 ani de la descoperirea în ţinutul arid al insulei Corsica a speciei Helichrysum italicum şi ani întregi dedicaţi cercetãrii proprietãţilor unice antiîmbãtrânire, laboratorul L’Occitane a creat un Ser Preţios pentru Tencare are la bazã un complex format din ulei esenţial şi extract de celule de Imortele într-o formulã patentatã care ajutã la stimularea, protejarea şi repararea fibrelor de colagen.

smilje helichrysum italicum 91641

sursa foto

Este primul serum pe care l-am folosit şi chiar dupã câteva aplicãri am simţit imediat diferenţa dintre un serum şi o cremã obişnuitã. Serumul este un produs concentrat (trebuie folositã o cantitate foarte micã) menit sã hidrateze în profunzime pielea şi tocmai de aceea de cele mai multe ori este necesarã şi folosirea unei creme hidratante pentru straturile superficiale.

Folosind acest produs în fiecare searã dupã aplicarea exfoliantului cu BHA şi înainte de aplicarea cremei/amestecului de uleiuri naturale şi simţindu-i efectele imediate, am avut o revelaţie pentru persoanele care se confruntã cu acnee: cel mai recomandat ar fi sã foloseascã un ser antiacneic pentru hidratarea profundã a tenului şi apoi crema reechilibrantã, matifiantã sau tratament (ce preferã fiecare). Ştiţi cã tenul gras sau acneic este deshidratat în profunzime, aşa cã un ser ar fi soluţia idealã de hidratare fãrã a încãrca tenul inutil.

Revenind la Serul Preţios pentru un ten veşnic tânãr de la L’Occitane, doresc sã vã spun cã are o textură de gel opalescent care se aplicã foarte uşor graţie pipetei care mã ajutã sã dozez perfect cele 3 picãturi de care am nevoie pentru ten şi încã 2 picãturi pentru gât.

loccitane precious serum

Îmbogãţit cu ulei esenţial pur de imortele micro-încapsulate şi extracte noi de celule de imortele, serumul pãstreazã şi stimuleazã regenerarea celularã şi acţioneazã ca un agent de protecţie contra efectelor nocive ale radicalilor liberi.  

De asemenea, rezultatele studiilor clinice au demonstrat cã în 4 sãptãmâni, chiar şi cele mai profunde riduri au fost vizibil estompate pe 75% dintre subiecţi.

Nu voi face recomandãri de genul trebuie folosit de persoanele care se încadreazã într-o anumitã categorie de vârstã deoarece sunt convinsã cã fiecare dintre noi îşi cunoaşte nevoile tenului propriu, iar în cazul ridurilor oglinda este cel mai nemilos jurat. Ridurile pot apãrea şi la 20 de ani dacã persoana este predispusã genetic, fumeazã sau se expune razelor ultraviolete o perioadã prelungitã.

Îmi place mult acest produs deoarece poate fi şi o bazã de machiaj eficientã. Dupã cum bine ştiţi, nu este bine sã ieşim din casã sau sã aplicãm machiajul imediat dupã aplicarea pielii, ci trebuie sã aşteptãm cel puţin 30 de minute. În cazul în care nu avem la dispoziţie cele 30 de minute serumul ne poate salva.

Ambalajul din sticlã albastrã cu pipetã îi dã un aspect cu adevãrat preţios, iar eu mã simt precum o zeiţã care se rãsfaţã cu un elixir magic pentru o piele mai fermã, mai netedã şi veşnic tânãrã.

Produsul este disponibil în farmaciile Sensiblu şi în magazinele L’Occitane la preţul de 214 lei.

Înainte de a încheia, vreau sã vã mulţumesc pentru cã îmi citiţi blogul, pentru toate mesajele pe care le primesc de la voi şi pentru cã în mai puţin de 9 luni de la deschiderea acestui blog am depãşit cifra de 100.000 de afişãri. Vã mulţumesc!!!

Comentariile la 8 despre “Un dar sacru din partea zeilor – tinereţe veşnicã pentru ten

 1. Cristina spune:

  Buna Ioana, la ce pret este te rog? Si de la ce varsta il putem folosi?:)

  1. Citeste si tu postarea, ai acolo toate informatiile.

 2. carmen spune:

  din descrierea ta, eu una m-am convins ca trebuie sa incerc si pretul ptr un ten pretios chiar nu imi pare f mare, caci ptr clipe pretioase din cand in cand merita din plin.

 3. Tone Monica spune:

  suna bine,cam scump pt mine, poate il vor scoate si la reduceri..si atunci il iau

 4. Cristina Penciuc spune:

  Calitate si de asemenea un pret pe masura (un picut cam piperat pt.bugetele noastre)!

 5. Da, chiar nu stiam de imortele atat de multe; multumim pentru informatie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *