Una dintre cele mai mari nesiguranțe ale femeilor legate de ten sunt cearcănele și petele pigmentare (melasmă). Pigmentația din jurul ochilor poate avea mai multe cauze (de la lipsa odihnei la moștenirea genetică) și poate arăta diferit de la persoană la persoană. De asemenea, poate indica și anumite afecțiuni de sănătate (de exemplu, ale glandelor suprarenale), lipsa somnului, fumat sau consum de alcool în exces.

Melasma poate apărea de-a lungul vieții în urma unor evenimente precum: expunerea neprotejată la soare și la raze UV artificiale, tratamente de piele necorespunzătoare, sarcină sau alte cauze hormonale. Dar în general problema este expunerea la soare fără a folosi o cremă cu protecție solară.

Mai jos v-am pregătit un video în care vă arăt care este tehnica mea de camuflare a acestor imperfecțiuni prin machiaj. Această tehnică mi-am dezvoltat-o în timp, iar vara trecută când M. mi-a fost clientă la o sesiune de machiaj m-am convins că funcționează de minune și că trebuie să o împărtășesc și cu voi. Povestea lui M. este simplă: acum 8 ani a urmat un tratament pentru ten, iar la recomandarea medicului dermatolog a folosit retinol, dar fără a aplica cremă cu SPF în fiecare zi. Pentru că medicul nu i-a spus și nici ea nu a știut la vremea respectivă. Rezultatul a fost că în câțiva ani tenul i s-a umplut de pete. Petele solare se formează în profunzimea pielii și pe măsură ce trece timpul ele se măresc și ies la suprafață. Așa că dacă anul acesta vă treziți cu o pată care nu era vizibilă vara trecută să știți că ea nu a apărut peste noapte, ci că a avut nevoie de mult timp să iasă la suprafață.

cum acoperi pete cearcane

Tehnica mea de acoperire a petelor sau cearcănelor are trei pași și toți sunt foarte importanți:

  1. camuflare – înseamnă să folosiți un corector (citiți articolul diferențele dintre anticearcăn și corector) într-o nuanță mai închisă peste pete (somon, cărămiziu, oliv etc). Niciodată nu puneți peste o pată pigmentată un corector deschis la culoare pentru că va accentua și mai mult zona și o va face să pară gri.
  2. uniformizarea nuanței cu un fon de ten cu acoperire mare (ca să aibă putere de acoperire a corectorului închis la culoare). Pasul acesta este doar pentru a crea o bază curată, adică un ten fără imperfecțiuni.
  3. iluminarea zonelor dorite. Dacă vă place să aveți zona de sub ochi mai luminoasă, acum este momentul să folosiți un anticearcăn mai deschis la culoare.

cum acoperi cearcane pete pigmentare

Dar ca să înțelegeți mai bine ce v-am explicat mai sus v-am pregătit un video în care am folosit-o ca model pe Andreea de la A beauty Tale. Pe jumătate de față am folosit produsele din trusa mea de make-up artist, iar pe jumătate de față am încercat să folosesc doar produse accesibile pentru a vă oferi și o alternativă mai ieftină.

Lista produselor folosite

Produse profesionale:

  1. Kryolan Dermacolor Camouflage Creme (produsele Kryolan se găsesc la Topline)
  2. Mac Studio Fix Fluid Foundation (dar mai folosesc și Estee Lauder Double Wear Stay-In-Place Make-up sau Urban Decay All Nighter Waterproof Longwear Foundation)
  3. Mac Studio Fix 24 hour liquid concealer

Produse mass-market:

  1. Yves Rocher Zero Defaut – corector baton nuața Doree moyen
  2. Fond de ten Revlon Colorstay (mai folosesc și Vichy Dermablend)
  3. Maybelline Instant Anti-Age Eraser

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *