Ieri a avut loc deschiderea oficialã a primului Studio HYPOXI din România. Acesta este un centru de remodelare corporalã care oferã un program concentrat pe zonele problemã printr-o metodã denumitã “metoda Hypoxi”.

Metoda combinã antrenamentul cu terapia pentru reducerea localizatã a ţesutului adipos, combaterea celulitei, redarea fermitãţii şi elasticitãţii pielii. Sunã bine, nu? Pentru mine, care mã confrunt cu toate cele enumerate mai sus, sunã bine 🙂

Ce înseamnã reducere localizatã? Adicã, dacã eu vreau sã scap caţiva centimetri de pe coapse şi abdomenul inferior (pentru ca am umerii mici şi în general partea superioarã a corpului este mai îngustã), voi reduce în centimetri doar acele 2 zone. În general, acest lucru este mai greu de atins prin dietã şi sport pentru ca va fi o scadere în greutate unitarã, sau în cel mai rãu caz, haoticã.

Sã vã mai spun câteva lucruri despre metoda Hypoxi.

Are la bazã 3 principii: terapia vacuum, terapia prin compresie şi exerciţii de intensitate moderatã pentru arderea grasimilor.

Terapia vacuum este similarã terapiei cu ventuze (lucru care m-a speriat când am auzit), numai cã se aplicã o presiune scãzutã în zonele vizate (lucru care m-a liniştit). Pe scurt, seamãnã, dar nu prea :))

Vacuumul se face la un aparat HYPOXI-Dermology (vezi poza de mai jos) şi trebuie sã stai în acel costum timp de 20 minute, timp în care camerele de presiune din interiorul costumului vizeazã regiunile cu probleme în timp ce stai pe întinsã pe aceastã canapea ergonomicã.

Dintre toate aparatele prezentate aceasta m-a intrigat cel mai tare. Am pus multe întrebãri pentru cã ştiu cã am o piele sensibilã, cã vacuumul obişnuit sau masajul anticelulitic mã fac sã plâng şi cã orice procedurã de acest gen este foarte dureroasã pentru pielea mea cu celulitã, vergeturi şi lipsitã de orice elasticitate.

Cum stã treaba cu arderea localizatã a grãsimilor? Din câte am înţeles eu, se acţionează asupra depozitelor de grăsime utilizând o combinaţie de presiune alternantă şi activitate fizică moderată. Variaţia de presiune “activează“ ţesuturile din zonele unde grăsimea este în exces. Schimbarea de presiune stimulează fluxul sangvin şi accelerează transportul acizilor graşi din regiunile cu probleme. Rezultatul constă în reducerea circumferinţei zonelor vizate pentru o lungă perioadă de timp.

De asemenea, am apreciat faptul cã aceasta metodã recomandă o nutriţie echilibrată şi nu o dietă.

În timpul sesiunii de întrebãri şi rãspunsuri, am aflat cã se recomandã ca înainte de antrenament sã se consume carbohidraţi, dar niciodatã dupã.

Pe lângã aparatul de vacuum prezentat, mai sunt douã aparate de antrenament special destinate femeilor, unde se lucreazã timp de 30 de minute. Unul este pentru persoanele cu o greutate mai mare şi care nu pot susţine un efort mai mare şi antrenamentul se efectueazã în poziţie orizontalã, iar celãlalt se efectueazã în poziţie verticalã şi este destinat persoanelor care pot susţine un efort fizic moderat.

Din ce mi-am putut da eu seama, intrii într-o capsulã în care vei pedala (antrenamentul moderat) în timp ce aparatul va acţiona printr-o presiune înaltã şi scãzutã pentru a atrage sângele în stratul dermic, iar în faza de compresie pentru a drena sângele şi lichidele.

Ideea pare bunã şi interesantã. Mie imi place principiul de combinare a terapiei cu antrenament. Sã ştiţi cã Studiourile Hypoxi sunt rãspândite în 40 de ţãri şi peste 40.000 de oraşe (chiar şi la Dysney Land este unul :))

În mapa de presã era un voucher care include o terapie Hypoxi. Cu siguranţã mã voi duce sã testez şi eu aceastã metodã şi voi reveni atunci cu detalii. Cred ca sunt destul de în mãsurã pentru a-mi da cu pãrerea pe acest subiect.

Cele care îmi urmãriţi Jurnalul de dietã de pe celãlalt blog ştiti cã împreunã cu sprijinul medicului nutriţionist de la Clinica Slimart am reuşit din luna iulie sã adopt un stil de viaţã sãnãtos, acum fac sport în mod regulat şi de câteva luni am renunţat de tot şi la carne. Aşa cã de-abia aştept sã încerc şi metoda aceasta sã vãd dacã suntem compatibile.

La plecare am primit acest Kit de ceaiuri pentru recãpãtarea tonusului. Este o selecţie de infuzie de plante, foarte interesantã structuratã pe 3 sãptãmâni: Sãptãmâna 1 – Imunitate, Sãptãmâna 2 – Vitalitate şi Sãptãmâna 3 – Performanţã.

În pachet sunt 3 cutii de ceaiuri, fiecare pentru câte o sãptãmânã conţinând câte 20 de pliculeţe ambalete individual.

Sunã bine şi voi urma aceastã cura imediat ce iau o pauzã dupa terminare curei cu Aloe Vera pe care o urmez acum. Imi plac acest tip de remedii naturiste şi urmeazã sã vã povestesc despre fiecare în parte. Din pãcate, nu va pot spune cât costã şi de unde poate fi achiziţionat acest kit, dar voi încerca sã aflu pânã la terminarea pachetului.

Comments

comments