Anul 2018 a fost un an bun pentru mine atât pe plan profesional, cât și pe cel personal. Însă la capitolul #MyBodyJourney lucrurile nu au stat la fel de bine. Din nefericire am început anul cu o nouă criză de spate care nu doar că m-a ținut în pat o perioadă bună de timp, dar m-a ținut departe și de sport câteva luni bune. Cei care nu au trecut printr-un astfel de proces poate nu pot înțelege de cât efort este nevoie ca să susții un rezultat obținut (în cazul meu aproape 40kg slăbite prin sport și alimentație sănătoasă) și că din păcate acest proces nu este doar un episod care se încheie după ce ți-ai atins obiectivele. Am observat cu multă durere și de câteva ori chiar frustrare, că dacă îmi relaxam planul alimentar și programul de sport kilogramele reveneau mult mai repede decât le-am dat jos.

Anul 2018 a fost un an de platou pentru mine. A fost un an în care am intrat cu 4 kg în plus, în care am intrat cu un psihic nu foarte puternic, și în care am plimbat 5kg în sus și în jos multe luni la rând. A fost un an în care am observat că deși am perioade în care lucrez mult mai mult decât cei din jurul meu, rezultatele mele sunt cele mai slabe. Dar totodată, a fost un an în care nu am renunțat. Cred că acesta este lucrul de care sunt cel mai mândră: că de trei ani și jumătate de când am pornit la drum cu #MyBodyJourney am reușit să îmi îmbunătățesc calitatea vieții prin sport și prin alimentație sănătoasă și că nu am renunțat chiar dacă uneori mergeam cu pași mici, iar alteori cu pași mai mari. În plus, faptul că mulți dintre voi v-ați simțit motivați să aduceți îmbunătățiri propriilor voastre vieți, mi-a oferit și mie un boost de energie și motivație.

La sfârșitul lunii octombrie prietena mea Bianca mi-a povestit despre Aqua Biking, o nouă modalitate de a face mișcare fără să pui presiune pe articulații și fără să depui un efort prea mare. Eu aveam nevoie de ceva nou în rutina mea, cea care să ma entuziasmeze, care să îmi aducă niște rezultate într-un timp mai scurt dacă se poate și să mă scoată și pe mine din faza aceasta de platou din care simțeam că nu mai pot ieși.

Astfel, eu am ajuns la Refresh Therapy – un spa boutique cochet din centrul Bucureștiului care pune mare accent pe efectul vindecător al atingerii umane din timpul terapiilor. Zic asta pentru că la Refresh Therapy poți beneficia și de o serie de terapii și masaje menite să te relaxeze, să te remodeleze sau chiar să te vindece. Însă mai multe despre serviciile oferite vă invit să citiți voi aici.

Programul pe care l-am urmat eu de la începutul lunii noiembrie 2018 a fost următorul: 3 ședințe de Aqua Biking pe săptămână urmate de câte o ședință de masaj remodelator cu bețe de bambus. Liliana Palaniță, fondatoarea Refresh Therapy, are peste 12 ani de experiență în acest domeniu și este specializată și în terapii vindecătoare precum Shiatsu sau Bowen, așa că indiferent de scopul tău (remodelare corporală, relaxare, reducerea stresului, reducerea durerilor de spate, musculare, de cap etc), aici vei găsi soluția. Eu am testat toate tipurile de masaj și întotdeauna am plecat din acel loc simțindu-mă mult mai bine și mult mai energizată. De asemenea, vreau să știți că eu am făcut masaj remodelator cu bețe de bambus după fiecare ședință de Aqua Biking atât cu Liliana, cât și cu Mari – al doilea terapeut al spa-ului. Liliana și Mari sunt prietene de peste 30 de ani așa că vă dați seama cât de bună este colaborarea dintre ele și cât de frumoasă este atmosfera în centru.

Înainte să vă povestesc pe scurt care sunt principalele avantaje ale celor două terapii, vreau să vă spun că pe toata perioadă noiembrie-decembrie 2018 eu am continuat să am o alimentație cât mai echilibrată și am mers și la sală regulat. Pur și simplu aveam atâta energie și motivație!

Când vedeam că pot arde între 400 și 500kcal în 45 de minute pur și simplu mă simțeam și mai inspirată să mă țin de programul care îmi va adduce rezultatele dorite. 

O ședință de Aqua Biking presupune să pedalezi timp de 45 de minute într-un ritm dat sub apă. Deși efortul pe care îl depui ca să pedalezi sub apă este mult mai mare (deci arzi mult mai multe calorii decât pe o bicicletă normală), tu nu îl resimți atât de puternic și nici nu pui presiune pe articulații. Este ca un dar de la Dumnezeu! Acest timp de mișcare nu are contraindicații. Iar în privința igienei nu trebuie să vă faceți griji pentru că apa din bazin este schimbată pentru fiecare client, iar bazinul este igienizat cu soluții speciale.

Provocarea pe care am aruncat-o spa-ului Refresh Therapy la început a fost să intru în această pereche de jeans măsura 42 până la Crăciun. Sincer, nici eu nu credeam că este posibil, dar se pare că atunci când te simți bine, ai parte de toată susținerea, ești consecvent (nu am lipsit de la nicio ședință) și îți vizualizezi foarte clar obiectivul, nu ai cum să nu reușești.

Această pereche de jeans mi-a adus-o sora mea din Londra la începutul anului 2018. Nici atunci nu îmi venea, dar acesta era și scopul: să mă motiveze să mă mai eliberez de niște kilograme. Pe parcurs ce lunile treceau și eu observam că mă depărtez din ce în ce mai tare de obiectivul meu, m-am cam necăjit și pur și simplu ajunsesem să cred că nu voi reuși. Dar am reușit și în ciuda faptului că a presupus efort și consecvență, nu pot spune că a fost atât de greu pe cât mă așteptam. Uneori e bine să schimbi puțin strategia.

Ioana Dumitrache Aqua Biking Refresh Therapy Rezultate

AQUABIKING

Aquabiking sau aqua cycling presupune să pedalezi 45 de minute pe o bicicletă subacvală. E o formă de antrenament care îţi dezvoltă rezistenţa fizică, dar are totodată un efect relaxant. Dacă până acum ai fugit de a merge la sală pentru că efortul ţi se părea prea solicitant, la aquabiking la Refresh Therapy vei veni de drag. Întrucât îmbină hidromasajul, cromoterapia, ozonoterapia şi uleiurile esenţiale, o şedinţă de aquabiking este mai plăcută decât ţi-ai fi imaginat vreodată. 

Beneficii: 
-este o formă de mişcare ce nu pune presiune pe articulaţii; 
-te ajută să slăbeşti şi să îţi remodelezi rapid silueta; 
-îmbunătăţeşte circulaţia limfatică, diminuând retenţia de apă; 
-reduce celulita; 
-întrucât nu resimţi efortul, nu îţi vei anula programările pentru că eşti prea obosită de la birou; 
-te energizează; 
-îţi dă o stare de bine. 

ioana dumitrache aqua biking aqua biking refresh therapy ioana dumitrache

MASAJ CU BEŢE DE BAMBUS

Atunci când te confrunţi cu celulita sau vrei să îţi remodelezi silueta, cunoscutul masaj cu beţe de bambus este exact ce ai nevoie pentru a rezolva problema. Chiar dacă multe femei se tem să îl încerce de teama durerii, avem o veste bună. Atunci când un masaj cu beţe de bambus este executat corect nu doare. 

Beneficii: 
-elimină celulita; 
-tonifiază pielea; 
-îmbunătăţeşte textura pielii; 
-contribuie semnificativ la o remodelare corporală rapidă 

refresh therapy masaj bambus

Iar că ne-am atins obiectivul de anul trecut să știți că nu ne oprim aici. Liliana m-a sunat de Sfântul Ion să-mi ureze La mulți ani!, dar și să mă întrebe care este următorul nostru obiectiv. Nu a trebuit să stau mult să mă gândesc pentru că îl aveam deja în minte: salopeta roșie măsura 40.

Să vă spun povestea acestei salopete: prin decembrie 2017 am văzut aceasta salopetă pe Instagramul Anei Morodan. Pur și simplu mi-a stat inima în loc când am văzut-o și mi-am dorit-o mult. Am văzut că a dat tag pe poză și că era de la H&M.

Ana Morodan Ioana Dumitrache Aqua Biking

Pe la sfârșitul lunii ianuarie 2018 când am putut fizic să merg și să ies din casă am fost cu mama la cumpărături prin mall și am dat din întâmplare peste această salopetă. Era doar una singură, măsura 40. Nu-mi amintesc să fi purtat vreodată măsura 40, mai ales că în 2015 când am început #MyBodyJourney purtam măsura 52 la haine. Dar am luat-o! Măcar să îmi bucure privirea și tot țineam morțiș să o am (de-ale femeilor!). Mi se părea minusculă și nu-mi imaginam că voi intra vreodată în ea. De fapt, mă gândeam să merg cu ea la un atelier și să îmi fac una asemănătoare. Cam acesta era planul. Dar acum simt că aș putea intra în aceasta. Oricum, faptul că am reușit să intru și doar atât mă face să mă simt bine. Deci, aceasta este noul nostru (al meu și al celor de la Refresh Therapy) obiectiv. Să ne țineți pumnii!

Și mulțumesc Ana Morodan pentru inspirație! Nu doar vestimentară, ci că ești tu un om fain și trăiești frumos.

Refresh Therapy Aqua Biking

Un comentariu la “O măsură și jumătate în minus la haine după două luni de #AquaBiking

  1. Zen spune:

    Bv tie pentru ambitia pe care ai avut-o de-a lungul timpului! Esti incredibil de frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *