Eram săptămâna trecută la Hair Wellness ..and more pentru manichiură. Mai nou, graţie Ioanei, m-am îndrăgostit de manichiura semi-permanentă. Şi chiar dacă trecuseră doar 10-11 zile de la ultima manichiură, unghiile mele crescuseră mult. Vizibil de mult. Atât de vizibil că necesitau o nouă manichiură.

Şi în timp ce stateam ce butonam telefonul cu mâna rămasă liberă  Ioana mă face atentă cu o întrebare care îmi stârneşte interesul: Stai mult cu mâinile în apă de îţi cresc atât de repede?

Vă daţi seama că acestea sunt genul de lucruri la care reacţionează imediat o beauty girl. Am rugat-o instant să îmi povestească mai mult despre ciudăţenia asta şi într-adevăr se pare că dacă stai cu mâinile  în apă mai mult, unghiile vor creşte mai repede. Să ne lămurim: eu sunt obsedată de spălatul pe mâini. Dacă ies până la lift şi ating clanţa de la uşă şi mânerul liftului cum ajung în casă mă duc direct la baie să mă spăl pe mâini. Dacă ating prin casă caloriferul sau caut nişte chestii pe balcon imediat mă duc să ma spăl pe mâini. Plus că îmi spăl pensulele după fiecare utilizare. Deci, da – stau destul de mult (faţă de un om normal) cu mâinile în apă.

Şi am ajuns acasă şi am început să cercetez. Pe site-urile din România nimic. Însă am găsit nişte informaţii interesante pe nişte site-uri străine şi vă invit să intraţi să citiţi aici, aici şi aici.

Dar ca să va spun pe scurt:

–          În mare parte unghiile sunt compuse din keratină, iar keratina este formată din 67% apă. Este lesne de înţeles de ce se va forma mai repede în prezenţa apei

–          Sucul de usturoi aplicat pe unghii pentru 30 de minute va ajuta la creşterea lor

–          Stimularea circular (prin masaj, de exemplu) ajută la creşterea rapidă a unghiilor. Acesta este şi secretul pianiştilor.

Am mai scris un articol despre exfolierea şi compoziţia unghiilor – 3 remedii pentru unghiile exfoliate.

PS: Dacă sunteţi în căutarea unei manichiuriste pricepute şi delicate, v-o recomand cu ochii închişi pe Ioana de la Hair Wellness ..and more (Str. Sibiu, Nr 17).

 

Comments

comments