Doamna doctor dermatolog Dana Bratu spunea în video-ul despre cum să afli ce tip de ten ai că există atâtea tipuri de ten câți oameni există pe pământ. Și eu sunt de acord cu acestă afirmație pentru că fiecare persoană are particularitățile sale, iar acestea sunt importante atunci când ne construim o rutină de îngrijire a pielii.

Însă, pentru în toate domeniile se fac standardizări, iată că și tipurile de ten se clasifică în patru categorii:

  1. Ten uscat
  2. Ten norma
  3. Ten mixt
  4. Ten gras/uleios

Tenul uscat are câteva caracteristici pe care le puteți observa ușor: pori dilatați, piele uscată și lipsită elasticitate și strălucire, zone descuamate, riduri accentuate și o textură ușor aspră (abrazivă).

Din păcate acest tip de piele trebuie îngrijit cu mare atenție deoarece este cel care îmbătrânește cel mai ușor.

De asemenea, vreau să fac o observație importantă, și anume că nu trebuie confundat tipul de ten uscat cu pielea deshidratată care poate apărea la orice tip de ten, chiar și la cel uleios. Deshidratarea este o caracteristică și nu un tip de ten.

Astăzi m-am gândit să vă fac o listă cu fondurile de ten care se așază frumos pe pielea uscată. Dacă nu știți cum să vă alegeți fondul de ten am scris pe blog un articol 7 lucruri pe care trebuie să le știi când cumperi un fond de ten și unul despre Ce să faci dacă ți-ai cumpărat un fond de ten într-o nuanță nepotrivită, care sper să vă fie de ajutor.

Vreau totuși să fac mențiunea că aceste produse nu sunt destinate exclusiv tenului uscat, ci că din experiența mea de make-up artist am observat că atunci când trebuie să machiez o piele uscată, aceste produse se așază frumos, oferă o strălucire tenului și arată bine și după pudrare.

În plus, simt nevoia să mai menționez și faptul că eu folosesc pe mine câteva dintre aceste produse chiar dacă am un ten mixt pentru că îmi place tare mult cum arată tenul după aplicare, cum se simte în timpul purtării și cum arată după multe ore. Acest lucru ține de o preferință personală pentru că mie nu îmi plac fondurile matifiante care îți dau aspectul de piele prăfuită și senzația de piele care ține.

Ordinea în care le menționez nu este relevantă. Dacă au ajuns în această listă înseamnă că îmi plac extraordinar de mult.

  1. Gerovital Beauty Fond de ten cu Acid Hialuronic și Vitamina E

În cazul în care nu ați aflat deja brandul românesc Gerovital a lansat o gamă de produse pentru machiaj. Fondul de ten și corectorul gamei sunt create în laboratoarele Farmec de la Cluj, iar formulele sunt minunate. Încă de când le-am încercat prima dată am fost de-a dreptul impresionată de formulă, de cât de frumos se aplica chiar și pe tenul uscat (care din punctul meu de vedere este mai complicat de machiat) și de gradul de acoperire cu care m-am putut juca în funcție de rezultatul pe care mi-l doream. Chiar poți obține o acoperire foarte mare dacă dorești.

Gerovital Beauty Fond de ten cu Acid Hialuronic1

El este prezentat ca fiind un produs destinat tuturor tipurilor de ten, iar cu această afirmație sunt de acord, însă mai spun că are un aspect mat-satinat. Din punctul meu de vedere este satinat, dar nu l-aș încadra în categoria produselor mate. Conține ceva filtre de protecție împotriva razelor UV, un SPF modest de 10, dar este mult mai bine decât deloc.

Vreau să știți că primul lucru pe care l-am observat la acest produs este că hidratează. Dar genul acela de hidratare pe care te aștepți să îl primești de la un produs de îngrijire. Eu sunt îndrăgostită de această formulă și se vede că a fost creată într-un laborator unde îngrijirea pielii este principala preocupare. Un mare BRAVO pentru Laboratoarele Farmec de la Cluj!

Un mare dezavantaj al acestui produs este că are doar trei nuanțe disponibile, și toate sunt relativ deschise. Așadar, dacă aveți tenul mai măsliniu nu vă veți putea bucura de această formulă. Deocamdată, sper eu deoarece le-am semnalat deja acest lucru celor de la Farmec.

Un mare avantaj îl reprezintă și prețul care este destul de mic: 57 lei (pe site-ul Farmec).

 

  1. Kevyn Aucoin The Etherealist Skin Illuminating Foundation

M-am bucurat tare mult când brandul Kevyn Aucoin a ajuns în România deoarece respect și admir foarte mult munca fondatorului. Este un reper foarte important în lumea machiajului, așa că vă dați seama de ce eram nerăbdătoare să testez în sfârșit produsele.

2. Kevyn Aucoin The Etherealist Skin Illuminating FoundationFondul de ten The Etherealist Skin Illuminating Foundation primul produs KA pe care l-am cumpărat pentru că îl aveam în vedere de mai multă vreme. Și nu regret deloc investiția făcută. Acesta are o formulă lichidă spre cremoasă care dintr-un strat foarte fin oferă o acoperire care uniformizează nuanțele pielii într-un strat foarte subțire. Producătorul spune că oferă o acoperire medie, dar eu aș spune că poți obține acoperire medie spre mare dacă lucrezi cu mai multe straturi.

Îmi place mult că se așază frumos pe orice fel de ten, chiar și pe cel uscat pentru că nu scoate în evidență zonele uscate. Pigmenții din formulă sunt puternici, de aceea poți lucra cu straturi foarte fine.

Îmi amintește puțin de texurile satinate ale fondurilor de ten Armani (pentru cine nu știe fondurile de ten Giorgio Armani sunt preferatele mele).

The Etherealist Skin Illuminating Foundation este de asemenea un fond de ten hidratant care conține acid hialuronic.

Un mare avantaj pe care îl reprezintă faptul că este disponibil într-o varietate mare de nuanțe cu subtonuri reci, calde sau neutre. Nuanța mea este EF03.

Produsul este disponibil în Douglas, costă 239 lei și poate fi comandat și online de aici.

 

  1. Giorgio Armani Luminous Silk Foundation

Cum am zis mai sus, fondurile mele preferate de ten sunt cele Giorgio Armani. Pe partea de produse pentru ten sunt top din punctul meu de vedere. Texturile sunt inspirate de texturile materialelor folosite în prezentările de modă, iar calitatea este cea a produselor profesionale. Aici m-au câștigat pe mine: texturi prețioase și rezistență mare.Giorgio Armani Luminous Silk Foundationp

Așa cum îi spune și numele, fondul de ten Luminous Silk Foundation este inspirat de finețea mătasei naturale. Textura este una lichidă, iar acoperirea este medie spre mare. Oferă strălucire pielii și nu încarcă deloc. Faptul că poți obține acoperire mare, fără să încarci și fără să evidențiezi zonele uscate mie mi se pare magic. Să redai pielii uscate strălucire nu este un lucru ușor.

Am mai făcut review pe blog și fratelui său, fondul de ten Giorgio Armani Power Fabric care este variantă ultra-rezistentă, mată și cu acoperire mare – destinată tenurilor mixte și grase. Înainte iubeam mai mult Power Fabric, acum înclin mai mult spre texturile mai lejere și mai hidratante.

Acest fond de ten este disponibil în 30 de nuanțe pe Douglas.ro și în Boutique-ul Armani din Băneasa Shopping City, costă 265 lei, iar nuanța mea este 2.

 

  1. Avon True Color Flawless Liquid Foundation

Pentru persoanele care nu doresc un fond de ten ultra-rezistent pentru machiajul de zi cu zi recomand Avon True Color Flawless Liquid Foundation pentru că are o textură lichidă ce oferă o acoperire mică spre medie, dar care este foarte confortabilă chiar și pentru tenul uscat. Are și un SPF 15 care contează (mai ales dacă este pus pentru crema cu SPF) și chiar dă tenului un aspect mai neted și mai uniform.

Costă în jur de 20-30 lei, iar nuanța mea este N2-10 Light Beige.      

4. Avon True Color Flawless Liquid Foundation            

Sper că acest articol v-a adus informații utile. Intenționez să completez această listă pe măsură ce descopăr și testez produse care chiar merită menționate. Dacă aveți tenul uscat și ați descoperit vreun fond de ten care vă impresionează, vă rog să îmi spuneți și mie. Mereu sunt deschisă la testarea de produse noi de machiaj.

Dacă v-a plăcut acest material aș aprecia mult dacă îl distribuiți pe canalele voastre sociale. Iar dacă vreți să participați la vreunul dintre workshopurile mele de automachiaj sau îngrijire a pielii vă invit să completați acest formular iar eu vă voi da un mail în care să vă informez care este programul cursurilor (când vom avea voie din nou să organizăm evenimente).

Cu drag,

Ioana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *