Azi de dimineaţă m-am trezit roşcată şi acum mă culc blondă. Zâmbesc când mă gândesc la isprava de azi. Nu ratez nicio oglindă ce-mi iese în cale şi chiar dacă-mi recunosc  zâmbetul de copil, parcă persoana din oglindă mi se pare sexy. Sunt tot eu.

De vreo două săptămâni a încolţit în mintea mea ideea că vreau să-mi schimb complet culoarea părului. Voiam ceva să arate natural, o combinaţie uşor de întreţinut, tinerească, de vară, care să fie în armonie cu starea mea de spirit. Cu noua mea stare de spirit. Voiam o culoare rece de păr. Eu care toată viaţa am avut părul în nuanţe calde indiferent de culoarea purtată, voiam acum rece.

Aşa că n-am avut de ales şi, precum un copil care se duce să ceară voie părinţilor să vină mai târziu acasă, i-am spus Lizei dorinţa mea. Bineînţeles că nu m-a luat în serios. Bineînţeles că mi-a explicat pe un ton grav ce înseamnă să scoţi roşcatul din păr şi să îl vopseşti blond rece. Bineînţeles că m-a refuzat.

Aşa că am început să o bombardez cu fotografii de inspiraţie. Voiam rădăcini închise şi suviţe cu vârfuri deschise în tonuri reci care se pierd uşor prin păr. Eu deschideam negocierile, ea le închidea. Cam două săptămâni. Până vinerea trecută când m-am programat la vopsit pentru azi. Nici nu era Liza în salon când am făcut programarea.

Astăzi Liza era cam tăcută. De cum am ajuns în salon s-a apucat de treabă fără să-mi spună prea multe. Sincer nici nu ştiam ce să cred. Nu eram sigură că o convinsesem să-mi facă schimbarea, dar o auzem pe fundal cum le explica fetelor cum se prepară soluţia de decapat cu tratament pentru protecţia părului. Deja cuvintele protecţie şi tratament sunt sinonime cu Liza Pintileasa.

45 de minute mai târziu m-am trezit cu părul blond pui. Mă uitam la mine şi nu mă recunoşteam. Clar blondul deschis nu este potrivit pentru pielea mea albă. Apoi a urmat vopsirea părului. Nu a vrut să-mi dezvăluie nimic. Nu ştiam ce culori îmi aplică, dar îmi plăcea tehnica şi m-am relaxat rapid. Deşi vă spun sincer că muream de curiozitate. Şi curiozitatea aceasta s-a intensificat pe măsură ce părul începea să se coloreze iar eu, pentru prima dată în viaţă mea, am fost uscată şi coafată cu spatele la oglindă. Pur şi simplu nu am văzut nicio şuviţă până la final. A fost exact ca la o emisiune de makeover de la televizor! Trebuie să încercaţi măcar o dată această experienţă.

Când m-am văzut prima dată în oglindă am rămas mută de uimire. Culoarea era schimbată total, iar fata din oglindă avea un aer senzual.  Şuviţe blonde se pierdeau printre cele şatene şi privirea era atât de luminoasă. Arătam exact ca-n pozele pe care i le trimisesem! Vă mărturisesc sincer că nu credeam că este posibil să obţii acest rezultat din prima. Şi fără să deteriorezi părul.

ioana-dumitrache-par

Presimţeam că voi avea un rezultat frumos pentru că vedeam sclipiri în ochii celorlalte persoane din salon şi mai ales în ai Lizei, dar chiar nu mă aşteptam să iasă fix ce mi-am dorit.

Şi sincer, pozele de mai jos nu-i fac dreptate culorii dar promit că săptămâna viitoare voi ieşi cu Miruna să facem nişte fotografii adevărate, dar sunt prea fericită ca să nu împărtăşesc experienţa mea cu voi.

ioana-dumitrache-liza-pintileasa-hairwellness

Probabil vi s-a întâmplat şi vouă să mergeţi la un salon cu o poză de inspiraţie şi rezultatul să fie cu totul altfel decât cel dorit, însă mie astăzi nu mi s-a întâmplat aşa.

În seara asta îmi voi aşeza şuviţele blond gri pe pernă şi voi adormi zâmbind gândindu-mă la fel şi fel de coafuri care să-mi pună în evidenţă jocul de lumini şi umbre din păr.

Mulţumesc Liza pentru că mi-ai îndeplinit dorinţa de copil răzgâiat.

ioana-dumitrache-liza-pintileasa

Ce părere aveţi de rezultat, vă place?

Să ne amintim cât de roşcat era părul meu 🙂

ioana-dumitrache-adina-vlad

Comments

comments