Am întâlnit-o pe Cătălina Stoica pentru prima dată în 2012, imediat după ce am câştigat prima ediţie a Şcolii de Beauty Blogging by L’Oréal Paris. Eram la evenimentul de lansare a colecţiei Miss Candy, iar Cătălina m-a înţeles din prima clipă. Ştia că nu mă pot decide doar asupra unei singure culori şi că mie îmi plac lucrurile speciale. Aşa că mi-a făcut “cea mai frumoasã şi dulce manichiurã pe care am purtat-o vreodatã” (citez din articolul scris atunci).  Tot atunci am primit şi unul dintre cele mai utile sfaturi pentru menţinerea unei manichiuri impecabile timp îndelungat.

Am fost impresionată de plăcerea şi precizia cu care aplica fiecare nuanţă, dar şi de pasiunea cu care vorbea despre un univers pe care mulţi oameni l-ar putea considera banal – îngrijirea unghiilor.

catalina-stoicaDe-a lungul anilor am mai întâlnit-o pe Cătălina cu diferite ocazii şi pentru că îi urmăream activitatea în paginile revistelor glossy dar şi pe contul de Instagram, mi s-a întărit ideea că ea este cel mai bun Nail Expert din România. Sunt foarte bine ancorată în industria de beauty, aşa că ştiu orice mişcă. Doar că pe segmentul de îngrijire a unghiilor Cătălina Stoica a fost întotdeauna mai bine informată şi mai documentată. Chiar dacă vedeam o tehnică postată de cineva care locuieşte la celălalt capăt al pământului, Cătălina ştia deja să o facă. Adevărul este că o admir mult. Sunt de-a dreptul fascinată de persoanele care iubesc ceea ce fac şi reuşesc să transforme acel ceva într-o carieră pe care o ridică la nivel de artă.

Datorită pregătirii pedagogice pe care o are la bază dar şi a talentului său nativ, a început să predea arta îngrijirii unghiilor şi manichiura tehnică încă de când a terminat primul curs de pregătire. De 17 ani formează specialişti în acest domeniu, iar de 10 ani este Director Artistic OPI România. În fiecare an călătoreşte în Europa, Asia sau America pentru a urma cursuri de specializare sau pentru a participa la expoziţii şi evenimente de mare anvergură, tocmai pentru a aduce în România cele mai noi tehnici şi cele mai bune produse pentru clienţii săi.

Acum Cătălina îşi împarte timpul între viaţa de familie, programările de la saloane, shooting-uri şi editoriale, reclame, evenimente şi traininguri. Şi reuşeşte să le facă te toate cu succes pentru că, aşa cum mi-a mărturist chiar ea, simte că se relaxează atunci când face ceea ce îi place.

Extras din Revista Unica, Mai 2014
Extras din Revista Unica, Mai 2014

Revenind la mine, adevărul este că mi-am dorit să mă las pe mâinile ei din trei motive. Primul ar fi că îmi doream o manichiură cu unghii lungi, rezistente şi într-o formă perfectă de migdală – exact cum vedeam pe conturile de fashion pe care le urmăream din SUA – şi cum nimeni nu reuşise până atunci să îmi facă în România. Pentru că voiam o manichiură care să îmi reziste, căci mie nici gelul şi nici oja semi-permanentă nu mi-au rezistat mai mult de 5-6 zile pe unghii. Şi pentru că aveam nevoie să am o conexiune cu o persoană creativă, care să ştie cum să transmită prin intermediul manichiurii emoţiile mele. Şi ţineam eu minte de acum trei ani că parcă avusesem această conexiune cu ea, chiar la evenimentul de lansare L’Oréal Paris Miss Candy. Iar dacă nici Cătălina Stoica nu reuşea să îmi îndeplinească dorinţa, era clar că trebuia să renunţ.

La prima întâlnire mi-a făcut extensie fără ajutorul unui tips, aşa cum eram şi eu obişnuită. Tocmai descoperise un nou sistem CND Brisa Lite de care era foarte încântată şi a considerat că se va potrivi perfect tipului meu de unghie. Nu s-a înşelat absolut deloc căci o oră şi jumătate mai târziu aveam unghiile în formă de migdală perfectă, la lungimea ideală şi cu un design Ombré fabulos. Tonurile alese s-au potrivit perfect nuanţei pielii mele, iar eu nu mi-am mai putut lua ochii de la manichiura mea zile la rând.

Ombre-nails-catalina-stoica3
Ombre-nails-catalina-stoica
Ombre-nails-catalina-stoica2

Peste aproape 3 săptămâni m-am întors la întreţinere cu toate cele 10 unghii, lucru absolut nou pentru mine, dar eram şi foarte entuziasmată să descopăr ce design a mai pregătit Cătălina pentru mine. După ce am parasit salonul Beauty District din şoseaua Nordului mi-am spus pentru a doua oară în viaţă că am cea mai frumoasă manichiură. O nuanţă de roşu carmin pentru un design space negative mani pe unele unghii şi dantelă aurie. Iar pe degetul mare de la mâna dreaptă am purtat o bijuterie cu cristale care mi-a inveselit fiecare zi şi care mi-a oferit o eleganţă aparte.

negative-space-lace-mani-catalina-stoica2 lace-mani-catalina-stoica space-negative-lace-mani-catalina-stoica

ioana-dumitrache-catalina-stoica

My winter wonderland manicure

Înainte de Crăciun am păşit din nou pragul salonului Beauty District pentru o nouă întâlnire cu Cătălina Stoica – în opinia mea şi a multor alţi specialist din acest domeniu – cel mai bun Nail Expert din România. Tocmai se întorsese de la un curs (oare de ce nu mă miră!) şi pregătise pentru mine un design complex, având ca temă principală Crăciunul. Folii metalice, glitter holografic, zăpadă, bijuterii şi cristale – plus o tehnică şi nişte produse noi – au fost ingredientele unei manichiuri care m-au făcut să simt spiritual Crăciunului, cu multe zile înainte.

Când vă scriu aceste rânduri, privesc la povestea de pe unghiile mele şi mă gândesc cu entuziasm la următoarea întâlnire cu Cătălina.

Pe Cătălina Stoica o găsiţi pe blogul ei, dar şi la Beauty District.

Comments

comments