În primul rând sper să mă iertaţi pentru absenţa îndelungată de pe blog, ştiu că nu am mai luat niciodată o pauză atât de mare, însă în viaţa mea au avut loc nişte schimbări majore, care chiar dacă sunt bune m-au afectat într-o măsură importantă.

Dar am veşti bune şi foarte bune pe care le voi dezvălui pe rând. Vreau să vă spun că vă doresc un 2016 excepţional în care să vă meargă bine pe toate planurile şi în care sper să vă am cât mai aproape de sufletul meu.

cum-sa-smoky-eyes-tutorial-ioana-dumitrache

Astăzi v-am pregătit un nou tutorial video de machiaj. Vreau să îi mulţumesc Denisei Sima (blog AICI, canal de YT AICI – daţi musai click) pentru că a fost foarte drăguţă şi s-a oferit să mă ajute cu realizarea video-urilor, dar şi pentru că m-a ajutat să mă mobilizez pentru a-mi relua activitatea de blogger & youtuber. De asemenea, am rugat-o să îmi fie şi model în acest tutorial pentru că are trăsături foarte frumoase şi îmi doream de ceva timp să realizez tutoriale de machiaj pe modele.

Cum să faci un machiaj Smoky Eyes

Machiajul Smoky Eyes îşi are rădăcinile în Egiptul Antic atunci când a fost descoperit kholul. Muncitorii puneau pasta neagră în jurul ochilor cu scop de protecţie, iar mai apoi a căpătat un sens pur estetic. Conturarea ochilor cu negru a revenit în atenţia publicului odată cu petrecerile opulente ale anilor ’20 când focusul era pe atragerea atenţieisub orice formă. A pierdut din popularitate în următoarele decade, dar a fost reinventat din nou prin anii ’80.

Machiajul în general te invită să te joci cu texturi, culori şi forme aşa că doar imaginaţia este limita. Însă, machiajul Smoky Eyes are câteva caracteristici de care trebuie să ţinem cont în realizarea lui:

  • Machiajul se construieşte în jurul culorii negru printr-o tehnică de estompare fină a nuanţelor.
  • Mişcarea de estompare şi difuzare este foarte importantă în obţinerea acelui efect fumée.
  • Pentru un machiaj Smoky Eyes se vor folosi doar nuanţe ce derivă din negru (gri sau maro). Adăugarea culorilor, pigmenţilor, glitterului sau altor texturi îl transformă într-un machiaj de seară special în tehnică Smoky, dar nu este un machiaj Smoky Eyes. Atenţie, că multe persoane fac această confuzie.
  • Pentru ca un machiaj Smoky Eyes să fie reuşit, culoarea puternică de negru/gri închis va fi aplicată doar pe pleoapa mobilă fără a fi depăşită linia pliului.

Există foarte multe tehnici de a realiza un machiaj Smoky Eyes, iar eu mai jos vă arăt o tehnică foarte simplă, dar care va rezista până la demachiere. Dacă veţi alege să folosiţi tehnica din tutorial nu aveţi nevoie de foarte multă îndemânare, ci trebuie doar să urmaţi paşii descrişi.

Sper să vă placă, iar dacă vă place nu uitaţi să apăsaţi butoanele de Subscribe, Share şi Thumbs up!

Lista produselor în ordinea utilizării:

Color Pop creamy eyeshadow

Lorac Pro Palette nuanţele Black şi Charcoal

Urban Decay Naked Basics Palette nuanţa Black

L’Oréal Paris Micellar Water

NYX Gel Liner & Smudger – find it here: http://goo.gl/OXURXK

Revlon Colorstay în nuanţa 150 Buff

Jo Mousselli Skin Renewing Concealer – review aici:http://goo.gl/erdwwp

NYX Wonder Stick – find it here: http://goo.gl/P6eop6

Chanel Le Blush Créme de Chanel în naunţa 64 Inspiration

Collistar Blusher + Sculpting Powder

Benefit Rockateur

The Balm Mary-Lou-Manizer

Too Faced Naked Eye Palette fard în nuanţa Pillow Talk

L’Oréal Paris Miss Manga Mascara

Flormar eye brow kit

Benefit Gimme Brow

L’Oréal Paris Color Riche lipstick în nuanţa 640 Erotique

Comments

comments