Nu m-am gândit niciodată că voi deveni vreo fashionistă, și nici măcar acum nu am această imagine despre mine, deși am o educație din ce în ce mai solidă în domeniul modei. Însă mereu am considerat că orice persoană (indiferent dacă este femeie sau bărbat) ar trebui să aibă o minima educație vestimentară. În primul rând ca să știi cum să te îmbraci în funcție de context. Nu ți-ar plăcea să apari îmbracată total nepotrivit la un eveniment, nu? Iar în al doilea rând, este important să faci alegeri stilistice care să te avantajeze pentru a te simți bine.

Dar pe lângă aceste lucruri vreau să mai punctez niște lucruri destul de importante care pe mine m-au ajutat ajutat în evoluția mea stilistică. Pur și simplu am descoperit că îmi puneam singură limite și bariere care nu aveau deloc legătură cu personalitatea mea sau cu adevăratul meu potențial. Și aici vreau să punctez două lucruri care au legătură cu experiența mea personală.

Primul ar fi că în ciuda faptului că de mică am avut această înclinație spre estetic, foarte mult timp am avut impresia că fashion-ul (sau să îi zicem pe românește – moda), este un domeniu accesibil doar unui anumit segment de public. Mult timp am asociat moda doar cu prezentările de pe podium, designeri renumiți, piese extraordinar de scumpe și un stil extravagant cu care nu mă identificam absolut deloc. Însă așa cum oamenii consideră că fashion & beauty sunt două domenii destul de superficiale, și impresia mea generală despre fashion era de fapt una cât se poate de superficială. Moda înseamnă mai mult de atât, și doar prin studiu am reușit să văd asta. Moda nu înseamnă doar haine de brand și outfit-uri eclectice. De fapt, eu am ajuns să văd moda ca pe un instrument prin care îmi pot exprima personalitatea, care mă poate ajuta să obțin avantaje în anumite situații (pentru că încă trăim în țara în care haina îl face pe om, iar prima impresie chiar contează) și care mă face să mă simt bine. Pentru că dacă îți place de tine ai o stare de spirit bună, nu?

A doilea lucru despre care vreau să vorbesc sunt credințele limitative care ne îngrădesc opțiunile stilistice. Aceste credințe pot veni din interiorul nostru sau din exterior (de la oamenii din jur care pot fi răutăcioși). Și mai jos vreau să vă povestesc despre trei dintre prejudecățile cu care eu trăit mult timp și care nu mi-au adus nimic bun.

  1. Am brațele prea groase și nu pot purta haine fără mâneci. Mă credeți pe cuvânt când vă spun că nimeni nu se uita la mine să îmi spună că am brațele urâte sau prea groase? Niciodată nu am primit vreun comentariu la adresa brațelor mele pentru că oamenii nu sunt interesați cu adevărat de cum arată alții. Uneori noi înșine suntem mult prea duri cu noi. Și din 2015, de când am început să port în voie maiouri și haine fără mâneci, nu s-a schimbat nimic. Lumea se învârte în aceeași direcție, doar eu sunt mai fericită, iar opțiunile mele stilistice s-au înmulțit.
  2. Pantalonii culottes se potrivesc doar siluetelor filiforme. Pe asta recunosc că am și citit-o pe undeva, nu era doar în mintea mea. Asta până mi-am luat inima în dinți și am probat prima pereche de pantaloni culottes. Și am descoperit că îmi place ceea ce văd în oglindă, chiar dacă am doar 1.60m.
  3. Culorile puternice atrag atenția și creează efectul de mărire, de aceea ar fi mai bine ca persoanele cu siluete pline să poarte culori mai închise. Dar și aici vreau să împărtășesc cu voi un secret: proporțiile nu se modifică indiferent de materialul sau culoarea pe care o are o haină. Însă o croială nepotrivită poate adăga volum acolo unde nu este. De exemplu, alegi o rochie largă pe corp și cu mâneci lungi și largi pentru a camufla câțiva colăceii (pe care cam toți oamenii îi au), fără vedea că de fapt o rochie cambrată pe talie subțiază, un decolteu creează longitudine, iar niște mâneci decupate iau din volum. Plus că un joc de culori, detalii și imprimeuri pot crea adevărate avantaje.

Și pentru a vă demonstra că moda poate fi accesibilă tuturor și că toate ideile preconcepute despre ce putem și ce nu putem purta sunt total nejustificate am creat pentru voi trei ținute folosind piese din colecția de vară TEX care este disponibilă în magazinele Carrefour, dar o puteți comanda și online de pe carrefour.ro/TEX.

În plus, vă recomand musai să vedeți și linia #TEXPlusSize care vă oferă haine până la măsura 60.

Vă rog să îmi spuneți care este ținuta voastră preferată și să împărtășiți cu mine care sunt prejudecățile de care v-ați lovit și voi!

Credit foto & video: Mamut Digital

Comments

comments