La sfârșit de săptămână iată că vin către voi cu un articol despre cum să fim mai productivi. Să nu vi se pară ciudat, căci și în weekend putem fi productivi! Productivitatea este un concept care de obicei este legat de muncă, dar nu trebuie să fie neapărat așa. Mai degrabă eu aș lega productivitatea de conceptul de eficiență, iar eficiența se obține în timp, prin studiu și prin exercițiu.
Așadar, fie că vreți să rezolvați mai multe treburi (sau mai repede) la muncă, fie că este vorba de organizarea timpului liber pentru a reuși să bifați cât mai multe dintre activitățile dorite, iată care sunt sfaturile mele pentru voi:
*sunt sigură că le știați deja, dar aveați nevoie de o recapitulare structurată.
- Să vă faceți patul în fiecare zi – este vorba despre o mișcare care vă dezmorțește și care vă ajută să porniți cu puțină ordine în minte. Dezordinea din jurul vostru reflect dezordinea din mintea voastră!
- Să faceți puțină gimnastică sau puțin stretching – dacă nu faceți mișcare deloc și sunteți firi sedentare, 5-10 minute de exerciții ușoare vă vor ajuta să vă recăpătați flexibilitatea, vă vor energiza și cu siguranță vă vor trezi.
- Să vă faceți un plan sau o listă cu lucrurile pe care le ai de făcut – puteți face lista cu o seara înainte sau chiar dimineața. Important este să aveți un plan cu ce este de făcut. Nu uitați să prioritizați lucrurile, astfel veți fi mai eficienți.
- Să vă pregătiți masa de prânz din timp – mulți oameni petrec prea mult timp gândindu-se ce să mănânce și de cele mai multe ori ajung să mănânce alimente nesănătoase și pe grabă. Gândiți-vă cu o zi sau două înainte la masa de prânz, cumpărați cele necesare, gătiți dacă este nevoie și doar aruncați-le într-o caserolă dimineața pe care să o luați cu voi.
- Mâncați micul dejun – multe persoane sar peste cea mai importantă masă a zilei, dar dacă procedați așa probabil ajungeți seara să mâncați foarte mult, la ore târzii și să vă culcați cu stomacul plin (lucru care nu este recomandat din două motive: puteți aduna kilograme în plus, iar somnul nu va fi unul liniștit și odihnitor).
Acestea au fost sfaturile mele pentru voi. Nu v-am spus nimic nou, dar sunt sigură că aveați nevoie de un mic reminder 🙂
Este excelent articolul, chiar ma ajuta sfaturile tale 🙂