2014 a fost un an foarte bun pentru mine atât pe plan personal, cât şi pe plan profesional şi sunt  extrem de recunoscătoare pentru fiecare clipă. Cel mai important, in anul care tocmai s-a încheiat, am învăţat două lecţii care m-au ajutat să transform totul într-o călătorie frumoasă şi interesantă. În primul rând am înţeles că experienţele sunt cele care contează şi că din fiecare ai ceva de învăţat astfel încât în mod constant eşti o persoană care se îmbogăţeşte. Şi, în al doilea rând, am învăţat că dacă îţi fixezi de la început nişte obiective clare şi te concentrezi pe realizarea lor şi nu pe ce fac alţii, întotdeauna vei reuşi să le îndeplineşti.

A trecut foarte repede 2014, dar uitându-mă în spate îmi dau seama că mi-a oferit suficient timp pentru a realiza foarte multe lucruri: am terminat şcoala de machiaj şi am participat la multe alte cursuri de specializare după, am urmat şi cursurile Academiei Xtreme Lashes şi am reuşit cu succes să îmi iau diploma devenind lash stylist acrediat, am participat la multe evenimente şi am cunoscut foarte mulţi oameni noi şi frumoşi pe care i-am păstrat în viaţa mea, am fost la festivalul Frequency de lângă Viena şi am ascultat live multe trupe faine, printre care şi preferaţii mei – Placebo, mi-am luat maşină şi chiar maşina pe care mi-o doream, am călătorit în străinătate şi am bătut ţara-n lung şi-n lat cu proiectul Spa On The Road, am machiat mult, am râs mult şi Crăciunul mi-a adus cel mai frumos cadou – motănelul meu Gâlmiţă, pe care mi l-am dorit foarte tare.

Ioana-Dumitrache3 Ioana-Dumitrache-blog2
Ioana-Dumitrache2 Ioana-Dumitrache1

În ceea ce priveşte activitatea de pe blog, am trecut în revistă câteva dintre cele mai importante momente şi vă mulţumesc că aţi fost alături de mine în această călătorie:

  • Anul 2014 a debutat cu primul meu press trip la Conferinţa Internaţională NIVEA The pleasure of sensuality de la Barcelona despre care v-am povestit mai multe AICI, AICI şi AICI. Vă mărturisesc sincer că sunt extrem de onorată de această invitaţie, mai ales că este pentru prima dată în istoria brandului când invită un blogger la acest eveniment. Experienţele trăite acolo nu doar că m-au ajutat să înţeleg mai bine istoria şi filozofia brandului, dar am avut ocazia să stau de vorbă cu experţi din laboratoarele NIVEA şi să primesc răspunsuri la întrebări vechi. Sper că aţi urmărit pe Instagram hashtag-ul #niveaexperience!

ioana-dumitrache-nivea

  • A doua surpriză fabuloasă din 2014 am trăit-o în ziua în care blogul meu a apărut la PRO TV, la emisiunea lui George Buhnici – I like IT. Nici nu ştiam, nici nu mă aşteptam, doar îi sunt recunoscătoare colegei de blogosferă care a urmărit emisiunea şi m-a anunţat. George Buhnici a catalogat blogul meu ca fiind unul dintre cele mai de succes bloguri din România şi sunt extrem de onorată de această afirmaţie.

ioanadumitrache.ro-protv

  • În luna martie am fost invitată să mă alătur unui proiect foarte frumos care încuraja femeile să fie expresive şi să îşi îmbrăţişeze frumuseţea naturală, iniţiat de Eucerin – Manifest pentru expresivitate. M-am simţit puţin incomod la început să dau frâu liber emoţiilor în faţă camerei lui Alex Gâlmeanu, dar într-un final Eucerin a avut dreptate – expresiile sunt frumoase şi ne definesc ca persoane unice. Rezultatul vi-l las mai jos!

Ioana_Dumitrache

  • În aprilie mi-am dat seama că îmi doresc foarte mult să am pe scaunul meu de machiaj cât mai multe bloggeriţe şi tocmai din această nevoie am iniţiat proiectul My Makeover by Ioana Dumitrache pe care din păcate l-am abandonat după 3 ediţii, însă am în plan să îl resuscitez şi să îl dezvolt cât mai mult în 2015.

My makeover by Ioana Dumitrache

  • Tot în luna aprilie am avut primul contact cu comunitatea Oriflame The One Collective şi am participat la conferinţa lor despre beauty blogging unde am avut ocazia să cunosc două dintre Youtube-riţele pe care le urmăresc cu drag şi le admir foarte tare  @katosu & @maxineczka, dar şi pe Jonas Wramell,  Global Beauty Artistic Director Oriflame. Acesta a fost unul dintre cele mai bune şi mai educative evenimente de beauty blogging ce a avut loc în România.

Ioana-Dumitrache-Jonas-Wramell Ioana-Dumitrache-katosu-maxineczka

  • Luna mai a debutat cu unul dintre cele mai importante momentele din viaţa mea. Am avut deosebita onoare de a fi invitată la un brunch privat cu Anastasia Soare, una dintre femeile pe care le admir cel mai mult şi cred că cel mai important model al meu în viaţă. Nu v-am spus încă nimic pe blog şi nici nu voi dezvolta acum, căci intenţionez să vă povestesc totul într-un articol mai amplu, de suflet. Însă sunt extrem de recunoscătoare că am fost pe lista extrem de scurtă cu doar 3 bloggeri invitaţi.

Beauty-brunch-anastasia-soare

anastasia-soare-ioana-dumitrache2

  • Nu pot să nu îmi amintesc cu plăcere de provocarea lansată de elmiplant în campania senses touch. Glitter, zâmbet, emoţie şi exaltare au fost trăirile care au dat naştere acestor machiaje.

senses-tpuche-ioana-dumitrache

  • Luna mai s-a sfârşit cu bucurie şi cu tristeţe. Cu bucurie pentru că mi-a adus prima mea apariţie într-o revistă glossy, cu tristeţe pentru că a fost ultimul număr al revistei JOY România. A fost o onoare să colaborez cu un colectiv atât de pasionat şi dedicat pentru acest material!


Ioana-Dumitache-JOY

  • Una dintre marile bucurii ale meseriei de beauty blogger este că am ocazia să cunosc foarte multe persoane interesante de la care am de învăţat foarte multe lucruri.  În luna iunie Paula Begoun, celebrul Cosmetics Cop, a ajuns în România iar eu am avut deosebita onoare de a mă afla din nou pe lista scurtă de invitaţi la eveniment. Ba mai mult decât atât, mi-a acordat în exclusivitate un interviu pe care am de gând să îl public doar după ce voi lansa noua interfaţă a blogului.

Paula-Begoun-si-Ioana-Dumitrache

beauty-bible

 

  • Şi nu pot să vă nu mărturisesc că mi-am făcut debutul în muzică alături de Andra şi Koko (vechea mea colegă de trupă – noi mereu facem echipă pe la cântări) la aniversarea a 10 ani de Garnier în România. Oh, într-un mare secret MMlina ne-a dus la casa de producţie Mango Records unde alături de Andra am înregistrat o nouă versiune a melodiei „Inevitabil va fi bine”. M-am distrat maxim, mi s-a confirmat că m-am orientat bine spre beauty şi nu spre muzică , dar mai bine vedeţi voi mai jos ce a ieşit. PS: vocea de copil de la 02:10 este a mea.

Ioana-Dumitrache-Andra-Garnier

  • Luna iulie (sunt născută în iulie) mi-a adus un cadou foarte frumos:  încă un premiu la Gala Digital Divas secţiunea Best Beauty Blog. Este pentru al treilea an consecutiv (dacă luăm în calcul şi Locul I de la Şcoala de Beauty Blogging L’Oréal Paris 2012) când un juriu de specialitate consideră că blogul meu este unul dintre cele mai bune şi alege să îl premieze. Sunt extrem de recunoscătoare vouă pentru că voi sunteţi principala mea sursă de inspiraţie.

ioana-dumitrache-digital-divas

the-one-ioana-dumitrache-makeup

  • Însă surpriza-surprizelor am trăit-o abia în august când Garnier Fructis nu doar că m-a provocat să încerc pe nevăzute şi neştiute un produs nou, dar a dorit să imortalizeze experienţa într-o serie de video-uri. Şi astfel mi-am făcut debutul pe sticlă în spoturile Secretul Hairstylistului. Mulţumesc Garnier România pentru că ai considerat că pot fi un bun ambasador pentru brandul tău! Totodată, această experienţă m-a făcut să devin mai deschisă faţă de produsele mass-market de îngrijire a părului şi să descopăr produse chiar foarte bune.

Ioana-Dumitrache-Garnier-fructis

 • Un alt moment memorabil din 2014 cu care mă mândresc foarte tare este interviul din revista Les professionnels Magazine în care am fost invitată să vorbesc despre beauty blogging. Vă mulţumesc pentru că m-aţi ales pe mine şi pentru că aţi considerat că experienţa mea este relevantă pentru cititorii revistei!

Les-Professionnels-Magazine-Ioana-Dumitrache

 • În luna octombrie, după aproape 3 ani de blogging am avut primul branding pe blog. Este adevărat că nu m-am concentrat niciodată pe acest serviciu pe care blogul meu îl poate oferi, dar consider că este un pas înainte pentru blogosfera de beauty şi vreau să le încurajez şi pe colegele mele să acţioneze în acest sens. Nu-i aşa că în cele două săptâmăni cât am ţinut branding-ul Stilago pe blog vi s-a părut că blogul pare mai viu şi mai colorat?

branding sample

 • Unul dintre cele mai interesante proiectele pe care mi le-a adus blogul în 2014 sunt Sesiunile gratuite de make-up Vichy care de fapt reprezintă o extensie şi o combinaţie a activităţii de blogger cu cea de make-up artist. În plus, am avut ocazia să îmi cunosc multe dintre cititoare şi sunt foarte recunoscătoare pentru asta!

ioana-dumitrache-1

 • Şi am fost invitată să fac parte din expoziţia Faces of beauty by Braun  ce a fost găzduită de Galateca în luna noiembrie timp de o săptămână.

Faces-of-beauty-braun

 • În luna decembrie mi s-a întâmplat un alt lucru frumos care m-a făcut să îmi reamintesc că tot ceea ce fac pe blog, fac bine şi că este apreciat de oamenii din industrie. Anca Rădulescu m-a invitat la sediul şcolii ei pentru a-mi prezenta în avanpremieră pensulele ei de machiaj pe care urma să le lanseze în curând. Şi asta nu este tot, căci tot eu am fost prima persoană (blogger, jurnalist, make-up artist) care le-a primit pentru testare şi care a primit informaţia înaintea tuturor. Îţi mulţumesc Anca pentru că m-ai ales pe mine!

pensule-anca-radulescu

 • ..şi anul s-a încheiat frumos cu #DecemberBeautyBloggersMeeting3, un eveniment cu tradiţie, creat de către o mână de beauty bloggeri special pentru beauty bloggeri. Tot anul acesta am înţeles importanţa acestui eveniment pentru oamenii din domeniu şi care este miza participării.

December Beauty Bloggers Meeting 0

De asemenea, sunt extrem de recunoscătoare pentru toate colaborările de anul acesta, şi mai ales oamenilor care stau în spatele brandurilor mele preferate şi care au avut încredere în mine: Nivea, L’Oréal Paris, Stilago, Xtreme Lashes, Beauty One, Topline, Garnier, Maybelline, Numeric Proof, Pensule KIM, Bourjois, Collistar, Clarisonic, Armani, Lancôme, Sephora, Douglas, Marionnaud, Coty România, Melkior, Anastasia Beverly Hills, Hair Wellness …and more, Vichy, La Roche Posay, Yves Rocher, Swartzkopf, elmiplant, Make-up Shop Iaşi, Philips, Cosmetic Plant, Elysée Concept, Galerie de Beauté Paris, MAC, Bioderma, Wycon, Perspirex, Eucerin, Inglot şi YSL.

Eu zic că a fost un an frumos şi valoros, şi să fiu sinceră doar această trecere în revistă ale celor mai importante momente din 2014 m-a încărcat cu energie şi entuziasm pentru anul ce tocmai a sosit.

Nu vreau să închei fără să vă mulţumesc vouă, celor peste 210000 de persoane care mi-aţi vizitat blogul în 2014, celor peste 12000 de prieteni de pe pagina de Facebook şi celor 5100 de abonaţi la Newsletterul zilnic al blogului.

Îmi doresc ca 2015 să fie un an mai bun pentru toată lumea, iar în decembrie să ne uităm înapoi şi să simţim doar bucurie.

 

Comments

comments