De vreo săptămână ard de nerăbdare să vă spun că am făcut pasul cel mare şi m-am hotărât să urmez cursurile unei şcoli de machiaj. Cele cate v-aţi abonat şi la profilul meu personal de Fb probabil ştiaţi deja, însă sunt atât de bucuroasă încât simţeam nevoia să urlu-n toată blogosfera ca să mă asigur că nu mai rămâne nimeni care să nu ştie de isprava mea.

Eu machiez de prin 2009-2010, însă niciodată nu am luat acest super iubit hobby în serios până primăvara trecută când am observat că nu numai mă pricep să mă machiez pe mine frumos, ci şi pe alţii, şi mai mult  decât atât, o fac cu o incredibilă plăcere. Şi de ce să nu recunosc, este un hobby destul de bănos 😀

Şi în ultimele luni m-a tot bântuit ideea de a urma cursurile unei şcoli, aşa că m-am apucat să fac o mică cercetare de piaţă: oferte, păreri, costuri, durată – ce mai, o grămadă de factori de luat în calcul! Imaginaţi-vă că activând în acest domeniu mi-a fost mult mai uşor să fac toate aceste lucruri, însă atâtea informaţii şi păreri mă copleşeau. Niciuna nu le avea pe toate, sau dacă le avea dura prea mult şi îmi depăşea de vreo 5 ori bugetul.

Aşa că într-o zi m-am hotărât să simplific lucrurile şi mi-am pus simpla întrebare – de la cine vreau eu să învăţ?  Care este acea persoană care simt eu că îmi poate modela stilul, completa lacunele şi dezvolta abilităţile? Vă daţi seama că nu mă consider o începătoare şi ..am şi eu orgoliul meu! Iar răspunsul a venit imediat: Sînziana Iaru. Pe Sînziana o urmăream destul de intens în ultimele luni şi deja îi apreciam activitatea, stilul şi pentru că o cunoşteam personal ştiam că este genul de persoană cu care mă voi înţelege perfect.

Sînziana semnează coperţi şi editoriale ale revistelor, lansează colecţii de machiaj, face prezentări de modă şi predă la Monroe Make-up Academy. Cursurile durează 6 săptămâni/3 zile pe săptămână, iar la final se susţine un examen pentru a obţine diploma de make-up artist acreditată CNFPA, respectiv de Ministerul Educaţiei.

Programa de studiu este complexă şi se pune mare accent pe practică, şi în plus în cadrul şcolii se lucrează numai cu produse profesionale: Numeric Proof, Make Up For Ever, Make-up Atelier Paris, şamd, deci calitatea este pe primul loc! Şi îmi place foarte mult că locul este foarte chic şi frumos amenajat, dotat cu absolut tot ce ai nevoie.

 

Iată o parte din programă:

 • introducere în istoria machiajului
 • prezentarea produselor și a ustensilelor
 • tehnici de machiaj în funcție de morfologia feței și a ochilor
 • stilizarea sprâncenelor
 • cromatologia (teoria culorilor)
 • baza de machiaj
 • machiajul corector
 • machiajul de zi
 • machiajul de seară
 • machiajul de mireasă
 • machiajul Smokey Eyes
 • machiajul Glamour
 • machiajul pentru ten matur
 • machiajul pentru persoanele ce poartă ochelari
 • machiajul de fotografie

Dar mai multe detalii găsiţi AICI. Preţul cursului este de 700 de euro şi se poate plăti în rate.

Însă, să revenim la experienţa mea. Săptămâna aceasta am avut primele 3 cursuri. Mi-am propus încă de la început să îmi las aerele de atotştiutoare acasă şi să asimilez cât mai multă informaţie nouă şi folositoare. Hmm.. Sînziana blew me out! N-am îndrăznit să o întreb de cât timp practică această meserie însă, are atât de multe cunoştinţe încât uneori tind să cred că a apărut odată cu dinozaurii. Doamne câte secrete am putut să învăţ de la ea în 3 cursuri! Şi promit să împărtăşesc cu voi aici pe blog o parte dintre ele. Ba mai mult, o voi exploata la maxim şi îi voi adresa toate întrebările pe care voi mi le trimiteţi pentru ea.

Acum să nu vă imaginaţi că sunt vreo cursantă liniştită sau uşor de digerat. Aş putea spune că sunt genul acela geek care pune o sută de întrebări iar la unele atât de ciudate încât şi pe mine mă uimesc. De fiecare data data primesc cel puţin un răspuns documentat şi o mica anecdotă 😀

Dacă este să mă întrebaţi pe mine, deja vă pot spune că am făcut cea mai bună alegere. Ah, şi ce mai îmi place foarte tare este că lucrăm pe modele, astfel încât fiecare cursantă lucrează cât mai mult la fiercare sesiune. Ştiu că se mai obişnuieşte ca elevele să lucreze pe ele, dar la Monroe Make-up Academy nu este cazul. Asta înseamnă că şi eu voi avea nevoie de modele şi vreau să apelez a ajutorul vostru şi dacă nu aveţi ce face şi doriţi să vă petreceţi câteva ore (luni, marţi, miercuri de la 11:00 la 14:00) cu mine, mi-ar face o deosebită plăcere să vă am ca model la curs. Model pentru mine sau pentru colega mea, dacă nu vă deranjează 🙂

Mai vroiam să vă spun că în grupa mea mai sunt 2 locuri dispnobile şi până la sfârşitul săptâmânii viitoare Sînziana mai acceptă cursante. Nu ar fi frumos să fim colege? 😀

Duamniii, ce entuziamato-fericită sunt! Weekend frumos!

 Citeste si..

Primele isprãvi în calitate de cursantã Monroe Make-up Academy

Alte isprăvi de la şcoala de machiaj

Alte isprăvi de la şcoala de machiaj (2)

Ultima ispravă de la şcoala de machiaj – Machiajul de fotografie

Comments

comments