Make Up For Ever HD Foundation este un produs de care m-am îndrăgostit la cursul de make-up cu Sînziana Iaru, însă aceasta nu a fost prima mea întâlnire cu acest produs. De fapt, chiar aveam o părere destul de proastă despre cum se aşează pe tenul meu, însă am înţeles că secretul constă în aplicarea lui şi promit să vi-l dezvălui şi vouă.

Despre Make Up For Ever HD Foundation

După cum spuneam şi în review-ul Pudrei HD Make Up For Ever, gamele HD aduc pe scena machiajului o nouă generaţie de produse cu formule inovative care creează un machiaj invizibil atât pentru camerele de filmat HD, cât şi pentru ochiul liber oferind în acelaşi timp o acoperire mare (în cele mai multe cazuri totală) a imperfecţiunilor.

Make Up For Ever HD Foundation este un produs lichid, ce nu conţine ulei în compoziţie şi care promite o acoperire medie spre mare. Datorită sericitelor din formulă, oferă luminozitate crescută feţei prin difuzarea uniform a luminii şi intensifică strălucirea tenului.

Este disponibil în 26 de nuanţe.

Ingrediente Make Up For Ever HD Foundation

Principalele ingrediente sunt Relipidium care hidratează intens pielea tenului (după 4 ore tenul este cu  46% mai hidratat decât în cazul unui fond de ten obişnuit), Fucogel ce are rolul de a crea un microfilm care previn deshidratarea şi protejează împotriva factorilor nocivi din mediu şi Sericitele care intensifică strălucirea şi luminozitatea tenului.

Lista completă o găsiţi mai jos:

Aqua, Cyclopentasiloxane, Neopentyl Glycol Diethylhexanoate, Mica, talc, PEG-10 Dimenthicone, Biosaccharide Gum-1, Phenyl, Trimethicone, Sodium Chloride, Lauroyl Lysine, Dimenthicone Crosspolymer, Glyceryl Caprylate, Methylpropanediol, Butylene Glycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Disteardimonium Hectorite, Sodium Myristoyl Glutamate, Cyclohexacyloxane, Methylisothiazolinone, Sorbitan Sesquileate, Silver Oxide, Propylene, Carbonate, Parfum (fragrance), Methylparaben, Fagus Sylvatica Extract (Fagus Sylvatica Bud Extract), Hydrolyzed Yeast Protein, [+/- CI 77891 )titanium Dioxide), CI 77491 (Iron Oxides), CI 77499 (Iron Oxides).

Mod de utilizare Make Up For Ever HD Foundation

După cum vă spuneam, nu la şcoala de make-up am interacţionat prima data cu Make Up For Ever HD Foundation, ci îmi mai fusese aplicat pe ten şi cu alte ocazii de către alţi make-up artişti, însă recunosc că nu mi-a plăcut absolut deloc şi că am rămas cu o impresie greşită despre acest produs. Să vă zic de ce: îmi primele cazuri îmi fusese aplicat ori cu o pensulă gen Sigma F80, ori cu o pensulă plată de fond de ten şi apoi uniformizat cu un bureţel uscat. De fiecare dată a arătăt prăfos, aproape făinos şi nu înţelegeam de ce pentru că nu am un ten dificil.

Însă, Sînziana m-a învăţat să-l aplic cu pensula plată pe un obraz şi apoi să tapotez uşor cu un bureţel umezit (umezit bine) şi să repet mişcarea cu fiecare obraz şi apoi cu fruntea (impart faţa în 3 părţi aproape egale). Nu numai că nu arată deloc prăfos, dar aspectul este unul fin şi satinat, dar mai ales uniform ca şi cum nu ai purta nimic pe faţă.

În ultimul machiaj de aici bureţelul mi se uscase deja şi tot tapotând fondul de ten am observat că se aşeza foarte urât şi deloc uniform. Sînziana m-a pus să demachiez modelul, să ud bureţelul din nou şi să aplic iar fondul de ten. Rezultatul se observă în poze.

Despre ambalaj

Ambalajul este unul clasic şi practic: din plastic transparent cu pompiţă. Are 30ml şi 12 luni valabilitate de la deschidere. Se recomandă agitarea produsului înainte de folosire. De fapt, este bine să agitaţi puţin înainte de folosire orice fond de ten.

Impresii

După ce am învăţat să folosesc corect acest produs am ajuns la concluzia că îmi place foarte tare şi că l-aş include în trusa mea. Textura sa fină şi elastică se aplică uşor pe majoritatea tipurilor de ten (exceptând tenul matur şi ridat care necesită un alt tip de produs). Este un produs transparent (nu se vede pe ten), dar care oferă o acoperire foarte bună. Dacă îl aplicaţi după recomandarea Sînzianei puteţi aplica şi 4 straturi fără a încărca tenul.

Este potrivit pentru toate tipurile de ten, dar în cazul în care vă confruntaţi cu piele prea uscată sau prea uleioasă nu uitaţi că aceste problem se rezolvă din bază şi mai puţin cu fondul de ten.

În poza de mai jos am aplicat un strat normal şi încă unul foarte subţire.

Concluzii şi recomandări

Am citit diferite păreri şi review-uri despre acest produs, însă folosindu-l în şcoală pe diferite persoane cu tipuri diferite de ten am ajuns la concluzia că în afara unor probleme specifice, este potrivit unei palete largi de persoane.

Nu uitaţi în momentul în care îl aplicaţi să nu o faceţi direct pe toată faţa şi apoi să începeţi uniformizarea căci este un produs care se usucă şi se fixează rapid. Este mai bine să faceţi asta pe secţiuni.

Acest produs se fixează foarte bine cu Make Up For Ever HD Powder (review aici).

Preţ 183 lei (Sephora)

Comments

comments