Cred că până în acest moment toată lumea este deja familiarizată cu proiectul #MyBodyJourney şi toate schimbările pe care eu am ales să le fac. De curând s-a împlinit un an de când am decis că vreau să slăbesc şi mă pot mândri că în aceste 12 luni am pierdut 30 kg. În principal, aceste rezultate se datorează efortului fizic susţinut şi din ce în ce mai intens din cadrul antrenamentelor mele cu Iulian Dinu, faptului că am reuşit să renunţ la obiceiurile alimentare nesănătoase în urma informaţiilor pe care le-am dobândit în cadrul cursului de Tehnician Nutriţionist pe care l-am urmat (şi pe care îl recomand tuturor celor care doresc să înveţe mai multe despre alimentaţie), dar şi a unor terapii complementare care au acţionat localizat pe zonele mai problematice.

Lăcrămioara Holban are 25 de ani şi a urmat cursurile Academiei de înfrumuseţare Tedisa din Valladolin, Spania. Fiind fost sportiv de performanţă, urmarea cursurilor Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Galaţi a venit ca un pas firesc în evoluţia profesională a Lăcrămioarei. Pasiunea pentru frumuseţe însă, a determinat-o să plece în Spania, şi timp de doi ani să urmeze cursurile renumitei academii de înfrumuseţare. Astfel că la întoarcerea în România avea să fie unul dintre cei mai curtaţi specialişti în cosmetică şi remodelare corporală. Am întâlnit-o la centrul Hair Wellness by Liza Pintileasa şi am ştiut imediat după prima şedinţă de consultaţie corporală că îmi doresc să urmez un program de remodelare conceput de ea.

Şedinţa de consultaţie este obligatorie pentru că în urma ei este stabilit un plan de tratament personalizat în func ţie de obiectivele, preferinţele şi starea clientului. Când am hotărât să apelez la terapii corporale eram într-o fază de platou, şi în ciuda faptului că în partea de sus a corpului pierdusem destul de mult, aveam un blocaj în zona coapselor şi a abdomenului inferior. Cred că aceasta este în general problema persoanelor care au conformaţie de tip pară. În urma consultaţiei, Lăcrămioara mi-a propus un program de 5 săptămâni în care am combinat 5 sau 6 terapii diferite. Centrul Hair Wellness by Liza Pintileasa pune la dispoziţie clientelor sale o serie de aparate cu tehnologii de ultimă generaţie în remodelarea corporală, astfel încât programul care mi s-a propus a fost destul de complex.

remodelare-corporala

sursa foto

Pentru că nu am reuşit întotdeauna să ajung de 3 ori pe săptâmănâ la tratement, programul meu s-a lungit pe 6 săptămâni. La fiecare şedinţă petreceam cam 1:30 -2:30h la salon şi întotdeauna erau combinate două terapii.

Programul meu era următorul:

Luni: cavitaţie 30 min + vacuum 30 min

Miercuri: radiofrecvenţă tripolară 40 min

Vineri: masaj anticelulitic 50 min

Luni: fast slim 60 min

Miercuri: cavitaţie + vacuum

Vineri: presoterapie + fast slim

Luni: masaj anticelulitic

Miercuri: cavitaţie + vacuum + presoterapie (15 min)

Vineri: radiofrecvenţa tripolară + masaj anticelulitic

Luni: fast slim + masaj cu beţe de bambus

Miercuri: radiofrecvenţa tripolară

Vineri: cavitaţie + vacuum

Luni: radiofrecvenţa tripolară + presoterapie 30 min

Miercuri: fast slim

Vineri: cavitaţie + vacuum

Informaţii despre terapii

Fast slim – împachetări la cald

Acesta este un tratament marca Bruno Vassari în cadrul căruia se reglează retenţia de apă din organism. După aplicarea cremelor eşti învelită într-o termocuvertă şi se recomandă să stai între 40 şi 60 de minute. Eu cel mai mult am dat 600ml de lichide după o astfel de împachetare. La prima şedinţă nu am transpirat atât de mult, dar la următoarele rezultatele erau uimitoare.

Faza 1 – aplicăm crema termo activă în combinaţie cu crema de termo sudaţie care o activeaza pe prima. Acestea au rolul de a elimina toxinele printr-o transpiraţie intensă.

Faza 2 – aplicăm crema anticelulitică pe toate zonele cu probleme prin mişcări specific masajului anticelulitic până la absorbirea completă.

Faza 3 – împachetarea în termocuvertă.

Nu se recomandă să faci duş timp de 6 ore după terapie.

 

Cavitaţie

Este cea mai recomandată terapie pentru persoanele care doresc să scadă în centimetri.

Cavitaţia produce o vibraţie foarte puternică la viteză maximă care creează bule de aer în interior, iar aceste bule fac ca celulele de grăsime să explodeze dezintegrând acizii graşi. Cavitaţia se face o dată la 7 zile pentru că o singură şedinţă este echivalentul unei mese bogate în grăsimi/copioase pentru organism şi acesta este timpul de eliminare pe care sistemele limfatic şi circulator de care au nevoie.

Se recomandă maxim 30 minute pe mai multe zone.

 

Vacuum

Centrul Hair Wellness by Liza Pintileasa este dotat cu un aparat de ultimă generaţie care combină vacuumul cu radiofrecvenţa şi laserul. Vacuumul ajută la dispersarea depozitelor de grăsime şi dezolvarea lor prin masare rapidă ritmic.

Radiofrecvenţa topeşte grăsimile şi totodată combate semnele de îmbătrânire cutantă stimulând refacerea fibrelor de colagen şi elastină.

O şedinţă durează 30 de minute pe mai multe zone.

 

Radiofrecvenţă tripolară

Pentru remodelare şi fermitate cutanată se recomandă radiofrecvenţa tripolară. Se numeşte aşa pentru că pătrunde în cele 3 straturi ale pielii. Eu am simţit nişte valuri de căldură care ridică fibrele de elastină şi ajută la drenarea celulelor adipoase ce au fost sparte anterior cu ajutorul cavitaţiei şi a vacuumului.

O şedinţă durează cam 40 minute pentru mai multe zone.

 

Presoterapie

Este un drenaj limfatic efectuat mecanic şi este indicat persoanelor care suferă de probleme circulatorii, retenţia de apă în ţesuturi, celulită, edeme limfatice localizate şi a insuficienţei microcirculaţiei periferice.

Se poate face şi de 3 ori pe săptămână.

Contraindicaţii – persoanele cu varice, persoanele însărcinate, persoanele care suferă de hipertensiune şi cei care suferă de boli autoimune.

 

Masajul anticelulitic şi masajul cu beţe de bambus

Pot fi combinate cu oricare dintre terapiile de mai sus. Prin masaj ajutăm la înmuierea ţesutului adipos şi la combaterea aspectului de coajă de portocală pentru “rupem” membrana celulelor ce formează celulita compactă.

Se recomandă de cel puţin de 2 ori pe săptămână pentru rezultate + îngrijirea acasă cu cremă anticelulitică.

Masajul de bambus în special, mi se pare un fel de magie neagră care te scapă de celulită şi netezeşte pielea. Serios, trebuie să îl încercaţi!

 

Rezultatele şi concluziile mele

După 6 săptămâni aveam cu 8 cm mai puţin în talie, cu 7 cm mai puţin în zona coapselor şi cu aproape 4 cm mai puţin la fiecare genunchi (cel drept tinde să fie mai gros cu 1 cm), iar celulita din zona feselor şi a picioarelor era vizibil diminuată. Acum nu trebuie să uităm că în tot acest timp am continuat să am o alimentaţie sănătoasă şi am mers la antrenamente de 3-4 ori pe săptămână. Antrenamentele pe care le fac cu Iulian sunt complexe şi targetate pe remodelarea armonioasă a corpului. Însă în momentul în care ajungi la starea de platou şi vezi că de câteva săptămâni nu prea se petrec schimbări, ai nevoie de un boost/de un ajutor care să te ajute căci altfel apar frustrări, dispare dorinţa de muncă intensă şi motivaţia.

Sunt întrebată aproape zilnic câte kilograme am slăbit sau la ce greutate am ajuns, însă am înţeles că sunt într-o fază în care scade procentul de grăsime din organism şi creşte masa musculară. Şi poate din acest motiv pe cântar greutatea nu diferă de la o lună la alta prea mult.

Şi ca să răspund la întrebarea din titlul: da, terapiile corporale pe care eu le-am avut în programul meu personalizat m-au ajutat să scad în centimetri. Şi chiar dacă au trecut aproape două luni de când am încheiat tratamentul, nu am pus nimic la loc, ba din contră am continuat să scad iar hainele mele sunt măsura 44 sau L pentru pantaloni şi 42 sau M pentru bluze. Nu uitaţi că am pornit de la măsura 52!

deal-v1347889085

Comments

comments