Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învăţat în acest an de când am început My Body Journey este că hrana este un combustibil pentru corp şi că trebuie să îmi furnizeze o serie de substanţe care să ajute organismul să funcţioneze din ce în ce mai bine. Din păcate, să ai un regim alimentar sănătos nu mai este suficient, dacă acesta nu este şi unul echilibrat. Acesta este cel mai clar exemplu unde contează calitatea şi nu cantitatea.

După ce m-am familiarizat cu ideea de superalimente, interesul mi-a fost trezit de către alimentele funcţionaleun concept născut în anii ’80 în Japonia sub forma unei mişcări de îmbunătăţire a stării generale de sănătate a populaţiei şi de reducere a riscului apariţiei bolilor.

Pe scurt, alimentele funcţionale sunt acele alimente sau compuşi care conţin componente biologic active care au potenţialul de a optimiza starea de bine fizică şi mentală, şi care pe termen lung ajută la prevenirea bolilor cronice. Aceste alimente sunt bogate în minerale specifice, vitamine, acizi graşi, fibre dietetice, antioxidanţi, prebiotice şi probiotice, care echilibrează regimul alimentar astfel încât organismului să îi fie furnizate toate elementele nutritive de care are nevoie şi care nu se mai găsesc în produsele oferite de agricultura intensivă.

De curând, am aflat de programul Super Body Reset 3-10-3-3 de la Evital creat special pentru purificarea organismului prin eliminarea de toxine şi prin aducerea unui aport important de nutrient.

Care este problema de fapt?

Prin agricultura intensivă şi ingineria genetică fructele şi legumele au devenit sărace în nutrienţi.

Pasteurizarea protejează împortriva bacteriilor, dar lipseşte produsul de activitatea sa naturală, când acesta este sensibil la căldură.

Rafinarea alimentelor elimină nutrienţii activi din restul produsului (de exemplu, orezul decorticat este lipsit de fibre, vitamine şi minerale).

Pe scurt, avem la dispoziţie alimente frumoase, uneori chiar mai gustoase, dar care nu ne fac deloc mai sănătoşi.

Evital-super-body-resetSuper Body Reset 3-10-3-3 este un program compus din patru alimente funcţionale care se consumă pe parcursul a trei săptămâni, după cum urmează:

SUPER ANANAS® – primul aliment funcţional dedicat în întregime reducerii retenţiei de apă din ţesuturi – durează 3 zile

DETOXASE® – primul aliment funcţional dedicat detoxifierii şi revitalizării organismului – durează 10 zile cu 2 zile de pauză.

SUPER ORANGE – primul aliment funcţional dedicat în întregime susţinerii sistemului imunitar al organismului – durează 3 zile

SUPER FRULLATO® – primul aliment funcţional dedicat în întregime asigurării aportului de vitamine, minerale, antioxidanti şi prebiotice – durează 3 zile.

Acest program este disponibil în farmaciile Sensiblu şi puteţi face cure doar cu unul dintre alimente, cu toate sau puteţi urma programul 3-10-3-3, aşa cum am făcut şi eu.

Super Ananas este o cură de 3 zile, iar la gust a fost preferata mea pentru că ananasul este unul dintre fructele mele preferate pe care le consum în mod constant. Cura cu acest aliment ajută la diminuarea retenţiei de apă din organism, reduce balonarea şi ajută digestia. Produsul se află în pliculeţe de 10 ml şi trebuie diluat într-un pahar cu apă. Gustul este unul foarte plăcut. Iar pliculeţele sunt foarte uşor de luat în geantă, aşa că puteţi să consumaţi Super Ananas oriunde aveţi un pahar cu apă.

evital-super-ananas

Apoi urmează 10 zile (cu două pauză)  în care trebuie să consumaţi Detoxase, un aliment functional ce are la bază extract de wasabi şi care ajută la detoxifiere prin reducere cantităţii de toxine ingerate şi la asimilarea nutrienţilor. Un plic se dizolvă în 500ml de apă şi se consumă pe parcursul întregii zile. Gustul nu este dulceag, dar nici neplăcut.

evital-detoxase

Super Orange este un aliment funcţional bogat în Vitamina C (oferă 1000mg faţă de 83mg cât oferă o portocală), zinc şi TR3chinacea. Gustul este unul foarte plăcut, iar pliculeţul se dizolvă într-un pahar cu apă. Acest produs trebuie consumat în prima parte a zilei.

evital-super-orange

În ultimele 3 zile se consumă Super Frullato, un aliment funcţional ce asigură aportul de vitamine, minerale, antioxidanţi, probiotice şi prebiotice. Are un efect energizant şi luptă pentru păstrarea echilibrului florei bacteriene intestinale. Aceste plicuri se dizolvă într-un pahar de lapte (fie vegetal, fie animal) şi se bea de 2-3 ori pe zi, timp de trei zile. Vă zic sincer că este ca un desert!

evital-super-frullato

Cum mă simt după această cură? Mă simt bine, digestia este bună iar nivelul de energie la cote maxime. Eu sper să nu mai răcesc şi vara aceasta, dar vă ţin la curent!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *