Evenimentele pe care urmează să vi le povestesc s-au întâmplat recent, chiar în ultimele două săptămâni, dar pe mine încă mă pun pe gânduri.
Acum o săptămână povesteam într-un live pe contul meu de Instagram că mă pregătesc să mă duc la o consultație la nutriționist. Un nutriționist nou, la care nu am mai fost, specializat în biochimie și de la care îmi pusesem în gând să învăț mai multe despre combinarea alimentelor în funcție de afecțiunile mele specifice de sănătate. Una dintre reacțiile care mi-au atrat atenția a fost următoarea “Dar de ce te duci la nutriaționist???”. Scris fix așa cu trei de semnul exclamării.
Al doilea episod despre care vreau să vă vorbesc s-a întâmplat câteva zile mai târziu când o cititoare mi-a scris ce exeperiență neplăcută a avut cu un brand de cosmetice cu care eu am refuzat să lucrez, că are o mare problemă cu acneea și că are nevoie de un sfat din partea mea. Sfatul meu a fost următorul: să meargă la medic, să își facă o serie de analize pentru a depista care este cauza acneei (hormonală sau bacterie), să nu mai testeze tot felul de tratamente descoperite pe internet și să consulte un dermatolog. Reacția ei a fost următoarea: “Sper să nu se ajungă acolo.” Pur și simplu mi-a dat impresia că ar cere ajutorul unui specialist doar în caz de calamitate.

Sunt pur și simplu revoltată că suntem un popor care apelează la ajutor specializat doar după ce a epuizat toate opțiunile (care de cele mai multe ori nu sunt deloc eficiente) și de cele mai multe ori când este prea târziu. Nu avem educație alimentară, dar nici nu vrem să ne educăm. Îmi amintesc că în copilărie mâncam foarte multe alimente procesate (parizer, pateu, cremvuști), iar la școală ronțăiam în pauze doar covrigei, croissante cu ciocolată sau chipsuri – alimente de care în prezent mă ating atât de rar încât pur și simplu uit că există. Dar așa stă situația acum, după câțiva ani de studiu și urmat sfaturile specialiștilor.
Suntem aproape în anul 2020, iar informația este doar la un click distanță. Doar să vrei să rămâi ignorant. Doar să vrei să nu investești în sănătatea ta fizică și emoțională. Trebuie să acceptăm că suntem diferiți și că reacționăm la stimuli diferiți. M-am lămurit după ce mi-am făcut testul AND Bodykey pentru a afla care sunt alimentele care îmi determină îngrășarea și despre care v-am mai povestit pe larg aici. La evenimentul de Meet&Greet de la începutul lunii am fost întrebată cum mi s-a părut testarea genetică și care este părerea mea despre programul Bodykey. Ei bine, este cel mai bun start spre un stil de viață sănătos.

Savurând un baton proteic Bodykey Nutrilite înainte de o prezentare de modă – rochie by Kiki Dumitrescu

Kitul Bodykey care conține testul genetic se comandă online de aici. După ce primești kitul acasă într-o dimineața recoltezi probele de saliva cu ajutorul bețișoarelor din pachet. Instruncțiunile sunt foarte clare și kit-ul este simplu de folosit. Apoi expediezi probele tale prin poștă către sediul Amway care le trimite spre laboratoarele din Austria, iar tu vei primi rezultatele după 2-3 săptămâni în contul tău de pe platforma https://bodykey.ro/ unde vei avea acces doar dupa achiziționarea kit-ului. Această platformă este o resursă extraordinară de informații pentru ca tu să poți avea un stil de viață sănătos și echilibrat: plan alimentar personalizat (cu o multitudine de rețete sănătoase și ce cantități să utilizezi astfel încât să nu irosești mâncarea), plan de exerciții și efort fizic în funcție de rezultatele testului tău și multe informații despre un stil de viață sănătos care te vor ajuta să îți îmbunătățești calitatea vieții.

În plus, poți descărca pe telefon aplicația Bodykey și poți avea acces la programul tău personalizat foarte ușor.

Deci, chiar nu mai ai nicio scuză pentru a nu avea mai multă grijă de tine. În plus, analiza ADN te va ajuta să afli ce grupă de alimente îți influențează îngrășarea și îți va fi atribuit un profil alimentar cu un plan de dietă personalizat pe care îl poți adapta tu și mai mult în funcție de preferințele personale.

Apoi primești planul de exerciții fizic în funcție de profilul tău genetic primești un număr de puncte fizice (PF) pe care trebuie să le acumulezi săptămânal. În funcție de durată și intensitate fiecare activitate are un anumit număr de puncte.

Nu în ultimul rând, platforma îți mai pune la dispoziție o serie de articole și informații educaționale și motivaționale, astfel încât tu să înțelegi cât mai bine ce presupune un stil de viață cât mai sănătos și să ai parte constant de o doză de motivație.

Iar sistemul de buline colorate (trebuie să introduci în aplicație alimentele consumate, activitatea fizică și cantitatea de apă băută) te ajută să te menții în limitele optime. Pentru cei dintre voi care au firi mai competitive este un instrument foarte eficient!

Educația alimentară lipsește din școli și foarte rar o primim în cadrul familiei, dar asta nu înseamnă că nu putem lua măsuri și decizii astfel încât să corectăm obiceiuri vechi care ne-au făcut rău în trecut. Eu dacă aș putea da timpul înapoi, aș avea mult mai multă grijă ce mănânc și aș face mai multă mișcare. Dar nu pot întoarce timpul, însă pot de acum încolo să am mai multă grijă de mine și să fac din sănătatea mea o prioritate.

 

Comments

comments