Aproape în fiecare zi primesc cel puțin un mesaj privat pe pagina mea de Facebook sau pe contul de Instagram în care sunt întrebată cum reușesc să port vara rochii și fuste fără să îmi irit zona coapselor.

Am ales să folosesc termenul în limba engleză pentru această problemă (adică chafing) deoarece este mai elegant decât să scriu că te freci între picioare, dar și pentru că în limba engleză găsiți mai multe informații pe această temă și este mai ușor de căutat așa.

sursă foto

sursa foto

Din păcate cu această problemă se confruntă foarte multe femei și nu numai cele #plussize, ci și femei care au o greutată considerată normală. Și eu la rândul meu m-am confruntat ani de zile cu această problemă și când venea vara de foarte multe ori îmi era dificil să port rochii sau fuste pentru că mă iritam foarte tare. Din fericire, de câțiva ani nu mă mai confrunt deloc cu această problemă. Nu am făcut nimic special în acest sens pur și simplu s-a întâmplat. Totuși, mesajele voastre m-au pus pe gânduri și am analizat puțin schimbările din ultimii ani astfel încât am două posibile răspunsuri, dar nu sunt sigură că acestea sunt motivele reale care au generat în cazul meu această schimbare benefică:

 • Am slăbit și am făcut mult sport, dar în continuare coapsele mele sunt mari și se freacă între ele la mers, dar nu mai transpir, iar dacă transpir nu mai apare iritația. Poate totuși anii de mișcare susținută au ajutat în acest sens.
 • Am făcut masaje și terapii de remodelare corporală care cred că au ajutat cu adevărat. Toate acele sesiuni de vacuum, Eximia, lasere, radiofrecvență, ultrasunete și masaj cu bețe de bambus sunt sigură că nu doar mi-au îmbunătățit aspectul pielii, ci au ajutat circulația sanguină. Eu cred că aceste terapii au avut o influență mare asupra acestui aspect și vă recomand și vouă să explorați această variantă.

Cauze

Această iritație a pielii este cauzată de mișcarea de frecare și de umezeală. Atleții și sportivii sunt de asemenea predispuși să se confrunte cu această problemă, nu doar persoanele cu un surplus de greutate.

Transpirația, hainele care mențin umezeala și repetarea mișcărilor de frecare sunt principalele cauze provoacă iritația. Pieala din acele zone își modifică textura, culoarea și devine mai sensibilă. Poți simți senzație de usturime, arsură, umflătură, poate apărea o sângerare sau se poate forma chiar o crustă. Uneori iritația poate fi cauzată de o bacterie prezentă la nivelul tegumentului, așa că cel mai bine ar fi să consultați un medic înainte de a apela la tot felul de remedii naturiste sau chiar găsite pe pagini de internet cum este și blogul meu.

Soluții pentru chafing

Mai jos vreau să vă las o listă cu soluții care să vă ajute să purtați liniștite fuste și rochii vara, la unele dintre ele am apelat chiar eu de-a lungul anilor, pe unele nu le-am încercat pentru că sunt soluții de actualitate:

 1. Când simt că există posibilitatea să transpir și să mă irit aplic un antiperspirant spray (pentru că este uscat și menține pielea uscată) pe lungimea coapselor interioare. Eu prefer antiperspirantul Vaseline (pe care îl cumpăr din UK) și pe care îl folosesc și pentru axilă, dar cred că orice antiperspirant care are talc este la fel de eficient.
 2. Un alt truc la care apelez este hidratarea pielii cu ulei, dar nu cu orice fel de ulei, ci cu unul de masaj care nu se absoarbe imediat în piele. Dacă alegeți un ulei care intră imediat în piele nu ați făcut nimic.
 3. Pantaloni modelatori de tip SPANX purtați pe sub rochie/fustă. Aici gasiți un articol cu 5 site-uri de unde vă puteți comanda lenjerie modelatoare. De asemenea, acesta este modelul pe care eu îl prefer.
 4. Bandelettes – este un accesoriu destul de nou inventat de curând fix pentru această problemă. Vă recomand să vă comandați de pe site-ul oficial.
 5. Stick-ul anti-chafing de la Ivyverdure – este un produs creat special pentru această problemă. L-am descoperit pe Instagram la diferite modele plus size. Eu nu l-am încercat, dar review-urile sunt pozitive. Îl puteți comanda de aici.
 6. Vaselina cosmetică – ajută foarte mult la lubrifierea zonei cu probleme. Însă, sfatul meu este să nu o aplicați dacă zona este deja iritată sau prezintă leziuni. Vaselină cosmetic puteți cumpăra și de la magazinele DM.
 7. În cazuri de urgență puteți apela și la pudra pentru bebeluși sau balsamul de buze. Eu am făcut-o. Nu sunt soluțiile mele preferate, dar funcționează pe termen scurt și vă poate salva dintr-o situație dureroasă.
 8. Acum mi-a mai trecut prin minte că puteți folosi niște plasturi de plastic. Am cumpărat eu de la farmacie pentru a-mi acoperi buricul bandajat ca să nu îl ud când fac duș. Pur și simplu sunt niște plasturi care au doar un plastic subțire ca și cum ai avea o peliculă aproape insesizabilă pe piele. Firma se numește Hydrofilm și au sigur la Sensiblu.
 9. Poartă un dres (sau ciorap modelator) pe care îl tai (ca să arate ca niște pantalonași scurți) înainte să îi pui pe tine. Acest dres tăiat poate fi purtat de mai multe ori, poate fi spălat, așa că este o investiție bună.

Doamne dragi, acestea au fost sugestiile mele pentru voi, sper să vă fie util acest articol și să îl share-uiți mai departe ca să putem ajuta cât mai multe femei. De asemenea, dacă aveți și voi soluții pe care eu nu le-am menționat vă rog să le lăsați în comentarii. Sharing is caring!

Comments

comments