De când a început să fie mai cald afară Iulian (Iulian Dinu este antrenorul meu, pentru cei care sunt noi pe blogul meu) mi-a făcut cunoştinţă cu antrenamentele în aer liber pe pista de atletism Lia Manoliu. Mai întâi am ieşit doar să alergăm. Prima dată am reuşit să alerg 5 ture de pistă fără să ma opresc (o tură are 400m) şi apoi am mai alergat 3, iar de la a doua ieşire am reuşit să alerg 12-13 ture fără pauză.

După ce a observat că m-am acomodat destul de bine cu efortul fizic în aer liber, Iulian mi-a construit un program de antrenamente în aer liber care să combine alergarea cu exerciţiile fizice. Aşa că a luat o serie de accesorii din studio şi primele 30 de minute le-am petrecut făcând exerciţii cu coarda Power Trainer (suspension training), cu banda elastică, alergând printre jaloane, făcând sprinturi şi multe alte exerciţii. Serios, încap multe exerciţii în 30 de minute atunci când ai pe cineva lângă tine care să ţi le numere şi să se asigure că le faci corect. Şi că nu faci pauze lungi şi multe.

Programele mele de antrenament sunt 100% personalizate după gradul de rezistenţă la care am ajuns după 11 luni, problemele de spate pe care le am şi obiectivele pe care le am.

ioana-dumitrache-iulian-dinu

În general începem antrenamentul cu o încălzire rapidă pentru a nu exista riscul unei accidentări. Apoi trecem la exerciţiile cu coarda suspendată Power Trainer unde în general fac fandări, genuflexiuni şi alte exerciţii pentru braţe, spate şi abdomen. 20 de repetări a câte 3 serii. Apoi continuăm cu exerciţii de tipul genuflexiuni combinate cu lovituri de picior înainte, fandări, alergare printre jaloane… e cam ciudat să explic ce fel de exerciţii fac, mai ales că în acele momente eu mă concentrez pe numărat şi executat corect :)))

Am făcut acest video pentru că am vrut să vă arăt puţin cum se desfăşoară un antrenament în aer liber. Nu arăt glamorous, nu port machiaj, iar hainele sport nu mă avantajează în niciun fel, dar nu pentru asta sunt aici. Şi musai vreau să îi mulţumesc lui Iulian Dinu pentru că din persoana că mi-a arătat că nu există nu pot!

 

Ah, şi nu uitaţi să-mi lăsaţi înrebările voastre în casuţa de comentarii. Promit să îl pun pe Iulian să răspundă la fiecare dintre ele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *