Joia am avut întâlnirea lunară a grupului Femei în armonie din care sunt foarte norocoasă să fac parte de aproape un an. Grupul a fost creat de numerologul Cristina Armonie acasă și a adunat de-a lungul celor doi ani un melanj super de femei din domenii diferite, dar cu o preocupare comună: evoluția și dezvoltarea personală și spirituală. 

Tema pe care am lucrat la întâlnirea trecută fost controlul și am abordat acest subiect din mai multe unghiuri care mie personal mi-au apăsat mai mult butoane, în special unul la care lucrez de ani de zile: tema slăbitului. 

După cum v-am mai spus, menirea mea pe acest pământ în aceasta viață este sa învăț să mă iubesc în timp ce trăiesc în acest corp și trec prin acest proces continuu de luptă, schimbare și eliberare de kilogramele în plus, și să ajut și eu la rândul meu alte persoane să se iubească mai mult și să trăiască o viață mai frumoasă așa cum le este dată

Deci, laitmotivul vieții mele este: învăță sa te iubești si să iți iubești viața în timp ce treci prin aceste provocări pe care nu le meriți si pe care nici nu le-ai cerut. 

Pentru că știu că sunt multe persoane noi aici vreau să lămuresc un lucru de la început: pentru mine iubirea de sine nu înseamnă doar să te iubești, să te accepți si să te respecți   așa cum ești aici si acum, ci mai ales înseamnă să nu renunți la tine nici în momentele cele mai grele când nu ai putere si dorință să mai arăți compasiune față de propria persoană

Nu am spus si nu voi susține niciodată că iubirea de sine înseamnă delăsare si complacere într-o situație care nu ne place, ci din contră întotdeauna am susținut că atunci când nu ne simțim bine este momentul să acționăm si să facem tot ce ne stă in putință să ieșim din acea situație. 

Iubirea de sine înseamnă să fii blând si răbdător cu tine atunci când ești într-un proces care nu știi cât va dura, care va avea urcușuri si coborâșuri, care nu știi cum se va finaliza, si mai ales care te va trece printr-un carusel de emoții cărora tu va trebui sa le ții piept pentru că de cele mai multe ori vei fi singur.

Nu m-am ascuns niciodată sub vorbele „cine mă place, mă place așa” pentru că nu am rezonat niciodată cu ideea de resemnare si delăsare. Știți că sunt o luptătoare pentru că lupta mea cu kilogramele în plus nu a început în 2015 când am pornit My Body Journey, ci în adolescentă când total inexplicabil am început să mă îngraș după ce am intrat la pubertate, iar cei din jur au început să fie mai răutăcioși cu mine. 

Din 2015 mi-am asumat si mi-am povestit public această călătorie pentru a inspira alți oameni si pentru a-mi crea o resursă din care să-mi iau motivație atunci când aveam nevoie. Si Ioana din 2023 este foarte mândră de Ioana timidă din 2015 care a luat această decizie si a avut puterea să se tină de ea. 

Si dacă mai este cineva care crede sau vrea să îmi spună că promovez obezitatea vreau doar să îi spun că este ignorant si dobitoc. 

Revenind la tema articolului de astăzi „Care este DE CE-ul tău? De ce vrei să slăbești?”, vreau să vă provoc să reflectați alături de mine la aceste întrebări si să îmi scrieți in comentarii motivele voastre pentru că simt că împreună putem evolua si putem face progrese pe acest drum care nu este deloc ușor.  

Primul motiv la care se gândește toată lumea este pentru sănătate. Corect, sănătatea este FOARTE IMPORTANTA, însă acela este DE CE-ul tău adevărat? De cele mai multe ori nu. De cele mai multe ori vrem să slăbim ca să arătăm mai bine. Na, am spus-o eu pentru că multora dintre voi le este rușine sa o recunoască pentru pentru că ar înseamnă să: 1. Își recunoască o slăbiciune/un defect si 2. Pentru că majoritatea consideră ăsta un motiv superficial, deci automat devine invalid. 

Nu, nu este așa. Nu este un motiv superficial si nici nu te face pe tine o persoană superficială. Este un motivul tău si nu are nevoie de validarea altora. Mai ales a celor care n-au trăit nicio secunda în papucii tăi. Trăim într-o eră a imaginii si este normal să fii influențat si afectat de tendințe si tot ce este în jurul tău. 

Din contră, mi se pare o dovadă de putere si de asumare să poți spune cu voce tare adevărul tău. Dacă este ceva ce admir la mine în cel mai profund si sincer mod, acela este faptul că mereu am încercat să trăiesc după adevăratele mele valori oriunde si în orice împrejurare. Si nu, nu este o laudă, ci este un lucru faptic pe care l-am dovedit de-a lungul anilor. 

Acum voi vorbi doar în numele meu, dar este posibil să vă regăsiți si voi în ceea ce voi spune. 

  • Eu vreau să slăbesc pentru că știu că pot si merit să am o viață mai bună.  
  • Vreau să slăbesc pentru că am experimentat cum este să ai si cu 40 de kilograme mai mult, si cu 40 de kilograme mai puțin si mi-a fost mult mai bine si mai ușor atunci când cântăream mai puțin.
  • Vreau să slăbesc pentru că stima mea de sine este mai bună si mai sus atunci când corpul meu este mai zvelt, când pot face cu ușurință lucruri banale (cum ar fi urcatul scărilor sau legarea șiretelor), dar si activități complexe precum snowboarding sau orice alt sport care necesită forță si anduranță. 
  • Stima mea de sine este mai mare atunci când sunt disciplinată. 
  • Vreau să slăbesc ca să nu mă mai doară genunchii si să nu mai fac crize de hernie de disc. 
  • Vreau să slăbesc ca să pot îmbătrâni frumos si să fiu independentă si activă în ultimii mei ani de viață. 
  • Vreau să slăbesc ca să fiu admirată si să ofer oamenilor nu doar un bun exemplu, ci si speranța că se poate să ai o viață mai bună decât ti-a fost dată.
  • Vreau să slăbesc ca să pot purta orice îmi doresc. Îmi place moda si cât sunt pe acest pământ vreau să pot să experimentez tot ce îmi doresc. 
  • Vreau să slăbesc ca să nu-mi mai fie rușine de corpul meu. Rușinea este o emoție grea si apăsătoare. De fapt, este un hoț al bucuriei si nu merit să port această povară. 

Totuși nu pot să nu menționez faptul că acest proces de eliberare de kilogramele în plus are si niște beneficii. Te întărește mental si te provoacă să te privești, să te asculți, să exersezi blândețea si compasiunea, să te descoperi în variantele tale cele mai slabe psihic, dar si cele mai puternice din punct de vedere fizic si emoțional. Un astfel de proces este precum o ceapă căreia îi dai la o parte foiță după foiță pentru ca la final să ajungi la adevărata ta esență. Veți descoperi variantele voastre rănite si slabe emoțional din trecut nu mai există. Acum veți putea face fată diferit unor situații care în trecut v-au rănit si v-au marcat pentru că pur si simplu sunteți alți oameni. 

Si vreau să vă mai zic să nu mai căutați înțelegere si susținere la oamenii care nu au trecut niciodată prin asta pentru ca majoritatea nu va înțelege. Asta este realitatea si oricât de nedreaptă ar fi nu o veți putea schimba cu nimic. Sunt puțini cei care pot arăta empatie atunci când nu cunosc asta prin prisma propriilor experiențe. Iar acei oameni sunt de aur, să îi țineți aproape. 

Poate nu am reușit să ajung la esența DE CE-ului meu încă, dar simt că sunt foarte aproape. Vreau să vă rog să îmi scrieți în comentarii care sunt motivele voastre, poate vă va fi foarte greu, mai ales că nu-i ușor să te arăți vulnerabil unor necunoscuți, dar vă promit că acest exercițiu vă va ajuta să vă recăpătați puterea si încrederea în propriile forțe. 

Si nu uitați că iubirea de sine este o călătorie care poate nu se termină niciodată, care poate avea multe urcușuri si coborâșuri, si că este perfect în regulă să nu te simți încrezătoare mereu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *