Cunosc atâtea persoane cu abonamente la săli de fitness şi carduri de membri la cele mai bine dotate cluburi de sport şi agrement, care de foarte multe ori mi se plâng că merg degeaba la sală, că nu slăbesc, că pierd prea mult timp acolo sau că nu au timp să ajungă la sala de sport. Vă sună şi vouă cunoscut?

Eu le-am bifat pe toate cele de mai sus până de curând. Mai exact, până să încep şedinţele personalizate cu Iulian Dinu, antrenorul meu personal. Acum că am înţeles în sfârşit unde greşeam şi de ce antrenamentele mele nu dădeau rezultate, şi am realizat că a avea antrenor personal nu este nici o fiţă, şi nici exagerat de costisitor, m-am decis să împărtăşesc cu voi experienţa şi concluziile mele. Cu siguranţă mi-ar fi fost şi mie de ajutor cu mult timp în urmă.

Aşa că iată câteva motive pentru care îţi recomand ca atunci când te apuci de sport să lucrezi cu un antrenor personal:

 1. Expertiza – Primul pas este să mergi la sala de sport, iar al doilea este să te pui pe treabă. Dar ştii ce fel de antrenament ar trebui să faci? Ce exerciţii te vor duce mai aproape de obiectivele tale şi cum să le efectuezi corect? Ştii cum să lucrezi la acele aparate în aşa fel încât să nu îţi pui sănătatea în pericol? Ştii cum să dozezi efortul astfel încât să crească rezistenţa corpului tău şi să progresezi? Dacă ai răspuns cu “NU” la cel puţin una dintre întrebările de mai sus înseamnă că ai nevoie de expertiza unui antrenor.
 2. Disciplina – Dacă nu ţi-o poţi impune, ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate care să îţi ofere sprijin şi să te îndrume atât în timpul antrenamentelor, dar şi în afara lor.
 3. Eficienţa – poţi face un antrenament de 40 de minute intens şi eficient, cu exerciţii ce ţintesc obiectivele tale sau poţi sta două ore la sala de sport fără să ştii exact de ce le faci şi la ce te ajută.
 4. Motivaţia – atunci când ai un antrenor eşti mult mai motivat să mergi şi să te concentrezi la antrenamente. Îţi recomand să îţi alegi un antrenor care îţi împărtăşeşte valorile şi cu care să şimţi că ai o conexiune. Pe el te vei baza în momentele în care motivaţia tinde să te părăsească.
 5. Rezultate – vei obţine rezultate pentru că obiectivele tale vor deveni şi obiectivele lui şi cu siguranţă determinarea lui nu te va lăsa să renunţi.

Dacă ar fi să rezum tot ce am scris mai sus, vei observa că un antrenor personal îţi oferă expertiză, disciplină, eficienţă la antrenamente, motivaţie şi rezultate. Cam tot ce îţi doreşti, nu-i aşa? Ei bine, în continuare vreau să vă mai dau câteva motive în plus, dar de data aceasta ca să îl alegeţi pe Iulian Dinu să fie antrenorul vostru personal. Şi tot ce vă povestesc mai jos este structurat după cum simt.

iulian-dinu-ioana-dumitrache

 1. Iulian Dinu nu este un simplu antrenor personal. Este un expert în kinetoterapie care m-a ajutat nu doar să rezolv în mare parte problema cu hernia de disc ce trebuia operată, ci m-a făcut să pot face efort fizic regulat şi să îmi remodelez corpul. Este preparator fizic – şi asta înseamnă că are expertiza necesară să pregătească sportivi de performanţă.
 2. Are propriul studio de fitness – Personal Trainer Studio – unde antrenamentele au loc într-un cadru intim. Ştiu ce înseamnă să îţi fie jenă să apari în haine de sport într-o sală de fitness, aşa că mai ales la început, intimidate a fost tot ce mi-am dorit.
 3. Are o experienţă de peste 7 ani în domeniul sportului şi de-a lungul timpului a ajutat foarte mulţi oameni să îşi îmbunătăţească condiţia fizică, să slăbească sau să se însănătoşească. Cel mai mult a ajutat un bărbat de peste 45 de ani să slăbească în jur de 55 kg.
 4. Iulian Dinu face echipă cu mine. Iar eu dacă fac ceva greşit ne va afecta pe amândoi. La început mai făceam, acum nu mai fac. El m-a învăţat să nu mai greşesc sau cum să greşesc cât mai puţin.
 5. Iulian este ca un punct de sprijin pentru mine. Dieta se schimbă şi poate nu reuşesc să mă ţin perfect de ea, terapiile corporale ba îşi fac, ba nu îşi fac efectul, motivaţia mai vine, dar mai şi pleacă, însă lulian este întotdeauna acolo. Antrenamentele noastre nu dau înapoi niciodată, ba chiar evoluează şi devin din ce în ce mai complexe.
 6. Iulian ştie cum trebuie să schimbe antrenamentele astfel încât să trecem peste perioadele de platou. Nici nu mai este nevoie să urc pe cântar ca să îşi dea seama că suntem la platou.
 7. Iulian ştie mai bine decât mine cât efort poate susţine organismul meu. El a ştiut dinaintea mea că pot alerga pe bandă la viteza de 7,5, că pot face flotări şi că dacă îmi dă o pedeapsă de 500 de genuflexiuni, le pot face. Are mai multă încredere în mine decât am eu, iar uneori ai nevoie de o persoană care să îţi spună că poţi chiar şi atunci când tu nu crezi că poţi cu adevărat.

 

De fapt, în sinea mea, îl consider pe Iulian Dinu formula mea norocoasă pentru a slăbi şi pentru a fi mai sănătoasă, şi cumva mi-am dorit să o împărtăşesc cu voi pentru că este al dracului de greu să te apuci de treabă, să ai rezultate şi să le menţii.

 

Comments

comments