Pentru că femeile sunt influesărițe. Sau influensăre. Sau influencere. Mai rar femei influenceri și aproape niciodată simplu, influenceri.

De când a izbucnit scandalul cu PlushBio a început o vânătoare de femei influenceri care îmi amintește de procesele vrăjitoarelor din Salem. Ești femeie și îți place să discuți despre produse cosmetice? Automat ești o gâscă ce nu este în stare de altceva, și practic pentru niște bani zici automat că produsul cutare a întinerit-o și pe bunică-ta, de oamenii care vă văd mai că jură ca sunteți surori.

Nu se ia deloc în calcul discernământul consumatorului de conținut online. Și nu-mi dau seama dacă aici publicul ar trebui să se simtă ofensat pentru că mesajul este “aveți grijă ce spuneți pentru că aia care vă urmăresc cumpără/fac ca proștii tot ce spuneți voi”. Și zău că mi se pare ireal ca în 2020 când informația este la un click distanță, când medici de toate specializările au canale pe rețelele sociale și oferă în mod gratuit informații sau răspund la întrebări punctuale, când există aplicații care verifică singure lista de ingrediente INCI al unui produs și îți spun dacă este sau nu bine formulat, tu în continuare alegi să nu te informezi.Păi atunci este doar greșeala ta.

Dacă nu a venit nimeni să îți ia banii din portofel și să îți aplice cu forța pe față crema, atunci ți-ai făcut-o cu mâna ta și trebuie să îți asumi consecințele faptelor tale.

Nu iau apărarea brandului PlushBio. Din contră, am refuzat o astfel de colaborare din simplul motiv că listele de ingrediente INCI nu au fost publice pe site-ul producătorului de la început. Eu personal, plătită sau neplătită, nu am vrut să le testez. Însă, mi se pare foarte important să aducem în discuție și responsabilitatea consumatorului.

Să le bălăcărim un pic că doar atât putem

De la izbucnirea acestui scandal parcă s-au unit toți oamenii online-ului care aveau boală pe femeile creatoare de conținut foto și video (în special de pe Instagram), le-au adunat într-un coș pe toate, și zilnic scot câte una în față s-o perpelească un pic. Zic să o perpelească, pentru că niciuna dintre cele vizate nu au avut concret prea mult de suferit. Practic, a fost un fel de hai să le bălăcărim un pic că doar atât putem, dar măcar ne mai răcorim.

Eu înțeleg frustrările bloggerilor cu vechime (eu însămi având acest blog din 2011 am avut ocazia să trec prin mai multe tendințe), în special ale bărbaților, pentru că nu pot ține pasul cu cerințele zilelor noastre de a crea conținut vizual cât mai dinamic și atrăgător. Dar oare să fie acesta un motiv suficient de bun pentru a critica munca (diferită, ce-i drept) a altora? În special pentru că sunt femei și pentru că sunt și atrăgătoare?

Eu înțeleg că tu nu poți crea conținut video sau foto pentru că: nu ești fotogenic sau telegenic, nu ești atrăgător, nu îți place să te expui, nu te pricepi la editare foto/video sau talentul tău este doar la scris. Dar să-l critici pe altul ca să te pui pe tine într-o lumină favorabilă mi se pare ceva de genul vulpea care nu ajunge la struguri și zice că-s acri.

Dar iată cum acești oameni care nu au nicio treabă cu domeniul de beauty devin brusc specialiști și ne pun pe toate în aceeași oală.

Dacă ești femeie, ești o idee drăguță în poze (că te-ajută aplicațiile, nu de alta), ai o comunitate pe vreo platformă online și discuți de treburi interesante pentru femei, automat ești feșănistă sau beauty influensăriță. Sau amândouă. Un fel de 2 în 1 ca să le fie mai ușor la tastat când se pornește bârfa.

Toate suntem din același aluat, o apă și-un pământ, niște terminate care vorbesc despre nimic, și despre de toate dacă suntem plătite.

Nu zic că nu există și astfel de persoane. Normal că există, dar nu sunt o majoritate și în niciun caz nu justifică acest amestec.

Eu mă simt ușor ofensată. Ofensată pentru că aceste persoane care nu îmi cunosc deloc munca și expertiza își dau cu părerea într-un domeniu în care eu sunt specialistul și în care educ de ani de zile. Dar nu mă simt foarte ofensată pentru că părerea lor nu contează pentru mine. Practic, ei habar nu au despre ce vorbesc. Sau pur și simplu nu am de ce să reacționez pentru că nu mă simt în totalitate vizată. Mă simt parțial vizată pentru că și eu sunt femeie, activez în online și vorbesc despre frumusețe și modă. Dar “acuzațiile” aduse nu au nicio treabă cu activitatea mea.

Acum 3-4 ani am fost jignită public de un blogger cu vechime și de către prietenul său, un alt blogger cu notorietate, pe motivul că sunt grasă și urâtă. Și dacă sunt grasă nu pot fi beauty blogger. Nu puteam vorbi despre frumusețe când eu “arătam în halul ăla”. Practic, toate studiile și expertiza mea nu contau, erau anulate de faptul că eram grasă. Și dacă sunt grasă nu sunt în stare să țin o pensulă de machiaj în mână (btw, pictez de mică, deci vorbim aici despre un talent nativ), nu sunt în stare să urmez niște cursuri sau să asimilez niște informații. Niște cretini ăia de University of The Arts London că m-au lăsat să studiez la ei și mi-au mai dat și o diplomă. Mai dobitoci și ăia de la branduri internaționale care au ales să colaboreze cu mine chiar și când aveam 120kg. Mai contează că nu vorbesc despre îngrijirea pielii fără să studiez înainte și fără sprijinul unor medici dermatologi? Mai contează că prin fiecare material publicat educ puțin câte puțin publicul într-o anumită direcție?

Credeți că a interesat pe cineva că eu țin cursuri de automachiaj (pentru că îmi place să traduc machiajul într-un limbaj simplu pentru oricine este interesat, căci da am avut și bărbați la curs) sau de îngrijirea pielii alături de un medic dermatolog pentru a învăța femeile din comunitatea mea cum și de ce să își îngrijească pielea? Normal că nu. Suntem toate o apă și un pământ. În aceeași oală a frustrărilor lor cu noi!

Orice ai face nu ești suficient de bună

M-a marcat acel episod. Eu care toată viața am fost expusă la situații umilitoare referitoare la greutatea mea, uite că și la maturitate greutatea mea reprezenta o problemă pentru alții.

Și știți ce a fost mai dureros? Știți ce m-a făcut să mă simt cel mai nedreptățită? Că la momentul respectiv eu slăbisem cu mult efort vreo 30kg prin sport și alimentație echilibrată. Și nu doar atât. Mi-am documentat public aici pe blog tot procesul de slăbit cu părți bune și părți rele. Deci toată bucuria rezultatului meu a fost umbrită de mesajul că nu sunt suficient de bună și nici nu voi fi până nu voi fi slabă. În România orice să fii, numai grasă nu. E mai bine și mai ușor să fii proastă, decât să fii grasă. Și da, am zis intenționat grasă, pentru că ne plac standardele duble și bărbații grași sunt ok. Ei pot chiar critica femeile grase, așa cum s-a întâmplat și în cazul meu.

Ăla instigă la viol și voi stați cu mâinile în sân

Articolul de azi a luat naștere după ce am citit acest articol și comentariile aferente de pe rețelele sociale.

Zău, măi Radule, iei femeile la rost că nu s-au “apărat” public și că nu au luat atitudine în scandalul cu Alexandru Bălan? Păi, în primul rând, reacții au fost multe. Da multe rău, doar că n-ai vrut tu să le vezi. Căci nu aș vrea să sugerez că ai făcut o documentare pe genunchi. Reiese clar asta din textul tău.

Femeile vorbesc despre abuzuri constant. PESTE TOT. Poate mai des în privat. Nu-i ușor să îți expui experiența traumatizantă în mod public. Să te folosești de acest prilej ca să umilești puțin femeile influenceri mi se pare josnic. Pentru că anulezi eforturile tuturor femeilor care constant au făcut ceva în direcția asta, și pentru că arăți că scopul scuză mijloacele.

Culmea, chiar aseară plină de emoții de toate felurile adunate în ultima perioadă din cauza tuturor celor întâmplate (pandemie, situația cu rasismul din SUA, scandalul cu Alexandru Bălan etc) mă gândeam care ar trebui să fie reacția mea pentru comunitatea mea. Și tot ce am putut să le spun celor peste 79K followeri de pe Instagram unde 80% sunt femei, a fost că asimilarea acestor evenimente este un proces personal și că mai important decât să posteze ceva în online este să se poarte cu blândețe și bunătate față de cei din jur.

Iar referitor la video-ul care instiga la viol, chiar le-am zis că mi se pare redundant să adresez unui public feminin mesajul că “NU înseamnă NU”. Dacă aveam un public preponderant masculin era altă treabă. Dar cum să strig eu la femei să ia atitudine? Crezi că mai este nevoie de asta? Cum să le îndemn eu să riposteze când eu am în listă femei și prietene abuzate sexual care ani de zile nu au fost în stare să vorbească despre asta? Cum să spui unei femei abuzate că trebuia să riposteze când ea n-a avut nicio șansă? Știi ce simte o persoană abuzată? Vinovăție. Pur și simplu simte că i s-a întâmplat nenorocoriea asta din vina ei. Apăi, crezi că tot ce are nevoie să audă este că trebuia să riposteze? Unde este empatia?

Astăzi trebuia să particip la un shooting unde urma să machiez una dintre urmăritoarele mele. A vrut să își facă drept cadou de 35 de ani o ședință foto cu Miruna Minculescu (cea care mi-a făcut acele fotografii superbe chiar și când aveam 120kg) și să fie machiată de mine. Și fix înainte de ora stabilită m-a sunat plângând că nu poate veni pentru că divorțează. Și cu un glas sfâșietor mi-a zis “Ioana, a vrut să mă bată!”.

Să pui statusuri pe internet nu este suficient. Trebuie să te conectezi și la viața reală. Să acționezi în viața reală! Să fii empatic și să vii în întâmpinarea nevoilor persoanelor care sunt victime. Și dacă bărbații nu se simt potriviți pentru asta, să ne lase pe noi femeile să ajutăm alte femei.

Dar ei să educe. Ei să ia atitudine. Zi-mi, măi Radule, nu era mai bine dacă în loc să scrii mizeriuța asta de articol în care să zici că pe femeile influenceri ori nu le duce minte, ori nu le pasă, ori nu vor să își strice imaginea, spuneai mai bine “Măi băieți, hai să ne schimbăm și noi puțin discursul în online și în offline. Hai să ne educăm fiii să respecte și să apere femeile (și nu numai)!”?

Câte mame ați văzut/auzit voi să le spună copiilor lor că trebuie să fie răutacioși cu alți copii? Câte mame de băieți adolescenți ați auzit voi spunând “Du-te și arde-o p-aia! Și dacă nu se lasă, tu să insiști că așa sunt fetele, le place să fie bruscate”?! Dar câți bărbați ați auzit zicând “Mamă, dacă o prind p-aia să vezi ce-i dau!”? Urechile mele au auzit multe, iar eu chiar nu frecventez medii dubioase.

De exemplu, la gala Coca Cola Next big vlogger în 2017, Zoso.ro a venit la mine să se prezinte și mi-a spus următoarele cuvinte (pe care n-o să le uit niciodată pentru că m-au marcat): “Bună, Ioana! Eu sunt Vali. Ți-ai luat degeaba o muie de la mine anul trecut. Mie chiar îmi place de tine”. Era vorba despre incidentul de mai sus în care am fost acuzată că nu pot fi beauty blogger pentru că sunt grasă și arăt în halul ăla, iar Vali a sărit în apărarea prietenului său. M-a umilit public și și-a cerut scuze în privat.

Dar știți ce s-a mai întâmplat atunci? În apărarea mea au sărit multe femei.

Probabil din acest motiv și Radu se așteaptă să ne apărăm singure. Pentru că femeile iau atitudine. ÎNTOTDEAUNA.

Nu vreau să zic că bărbații sunt pasivi. S-au mai schimbat lucrurile de atunci și până acum, iar eu chiar sunt împotriva generalizărilor.

Însă, dacă vrei să faci ceva cu adevărat, nu-mi spune tu mie să urlu la femeile din comunitatea mea să ia atitudine și să riposteze când ele au nevoie de mângâiere și de consolare, spune-le tu bărbaților din comunitatea ta cum ar trebui să se poarte.

PS: Port cu mândrie titulatura de influencer și nu mi-am însușit-o până ce nu m-au numit cei de la Iqads așa în 2016. Știu că am influențat mulți oameni să facă schimbări bune în viețile lor și intenționez să continui astfel. Chiar ieri am convins niște oameni să doneze sânge pentru o persoană care avea mare nevoie. Îmi place să fiu recunoscută drept influencer și îmi asum în totalitate acest titlu. 

Comentariile la 15 despre “Trăim într-o țară unde doar bărbații sunt influenceri și unde ei așteaptă ca femeile să își ia apărarea singure

  1. Irina spune:

    This hits home… Nu stiu in ce bule se invart bloggerii astia, la mine pe instagram, toate femeile care au o comunitate mai mica sau mai mare au vorbit despre subiectul asta. Ca victima, nu am fost crezuta sau vina s-a pus pe mine. Acum aud si vad, de la diversi barbati din online, cu INFLUENTA, ca mai e si vina noastra ca nu educam. Pe langa trauma pe care trebuie sa o procesezi, pe langa frica de a merge pe strada in unele cazuri, pe langa zecile de calcule pe care trebuie sa ni le facem in fiecare zi cu gandul ca s-ar putea sa dam de un dobitoc care sa ne agreseze, trebuie sa ii mai si educam pe ei, cei cu privilegiu. Nu, baieti, asta nu e treaba noastra! Educate yourselves and your kids!

  2. Cristina spune:

    Ma bucur Ioana ca existi ca influencer,pentru ca tu si restul celor pe care ii urmaresc ma fac sa cred ca nu sunt singura „nebuna” care incearca sa schimbe ceva…
    Sunt satula de barbatii romani…
    Pe langa ca am fost pipaita,fluierata,jignita si cate si mai cate…aproape de fiecare data cand am o discutie cu un specimen de genul masculin tb sa se ajunga ca sunt grasa…ce legatura are…habar nu am…
    Si din pacate nu doar barbatii fac asta…abuzul e tolerat si incurajat de alte femei care gandesc ca unele o merita…sa fie injurate,sa fie abuzate emotional si chiar batute…ca na,cica unele o meritam…
    Dap…mentalitate de romanie nebuna la cap…si din pacate nu o sa fie prea curand o societate fara abuzuri la adresa femeilor…abuzurile nu.sunt pedepsite…clar..

  3. Cristina spune:

    Din păcate influenceritele de la noi nu au avut nicio atitudine. Eu nu am văzut la mine pe ig cel puțin… Iar asta cu „eu am o comunitate doar din femei” nu e o scuza. Trebuie vorbit despre asta pt a se creste popularizarea subiectului și a încuraja și victimele sa vorbească. Ca sa fac o analogie- și oamenii de culoare de pe ig au majoritar followers tot de culoare și nu am văzut pe unul sa tacă! Dar asa e la noi… Fiecare își vede de treaba lui ca nu cumva sa își piardă urmăritorii. Nu știu cum, dar cam toate care au dat share la articolul asta sunt tot influencerite sau wanna be influencerite. Dar e ok.. Aveți dreptul sa nu va asumați nicio responsabilitate și sa nu luați atitudine în fata unor nedreptăți, e dreptul vostru. Dacă voi aveți platformele astea doar ca să vorbiți despre machiaj și rochii asta e, atat s-a putut. Nu înțeleg cum puteți vorbi despre subiecte atât de superficiale când se întâmplă atâtea mizerii.

    1. Dragă Alexandru Cristina,

      Nu știu pe cine urmărești tu pe Instagram, dar femeile din toate domeniile au vorbit despre abuzuri acum, dar și în trecut. Și o fac constant. Atât am vrut să zic prin articolul acesta.

      Faptul că vin oameni ca tine care spun că femeile tac și nu își asumă nimic public, nu anulează faptul că o fac.

      Dacă subiectul articolului este o mizerie, atunci cred că problema nu este la noi și că nu noi suntem cele superficiale.

      Noi avem mintea suficient de deschisă și cuprinzătoare încât să vorbim și de rochii, și de rasism, și de abuzuri. Și sunt MÂNDRĂ de asta!

      O zi bună!

    2. Adina spune:

      Exact!!!!! Foarte bine spus! Nu se putea mai bine! Se întâmpla atâtea mizerii și se vorbește atat de superficial!

      1. Ce înseamnă pentru tine a nu se vorbi superficial?

  4. o femeie spune:

    nu doar barbatii sunt agresivi. Si femeile, prin toleranta la asta au partea lor de vina, agraveaza situatia. Barbatii astia agresivi vin din familii unde agresivitatea a fost ceva normal, unde mama lor a incasat palme si replici dure si mai departe a lovit copilul. Unde replici genul ” dai si tu 2″ , „tiganca imputita, o merita” etc. sunt ceva normal.
    Si noi avem vina noastra, cand, indirect, vedem o femeie lovita/copil lovit si tacem. Acel copil lovit va lovi, poate, fetele noastre, peste 20 ani.
    Agresivitatea nu e inascuta. Se invata. E contagioasa. O vad cum natii intregi nu o au, si unii romani o considera normal. Unii romani si unii musulmani.

  5. mihaela spune:

    Cumva am simțit că te referi la c.ro și z.ro încă de când am citit primele rânduri din experiența ta cu cei care ți-au zis că nu poți activa în domeniul beauty din cauza greutății tale. Într-adevăr este foarte adevărat ce ai spus, că în România tot ce poți fi mai rău este să fii grasă.
    Și eu am avut probleme cu greutatea și am fost bullied de toată lumea, de la prietenii din fața blocului, colegi de școală, prietenul meu până la mama, iar dacă se trezește cineva să înceapă o campanie prin care să îi educe pe ceilalți că nu e treaba LOR să îi judece pe ceilalți după nr de kilograme, li se sare imediat în cap că promoveaza un stil de viață nesănătos și riscabt dpdv medical. Dar să îi critici și să îi faci să se simtă mici, mici, mici pe cei din jurul tău din cauza unui lucru care pe tine nu te afectează deloc (că până la urmă e greutatea lor, sunt articulațiile lor și sănătatea lor, de care ar trebui sa le pese lor) nu este nesănătos???

    Iar privind abuzurile… am avut și eu o discuție care, referitor la Alex Balan, zicea să nu mai luăm foc, că e doar O PĂRERE PE INTERNET. Așa este, pt bărbați se pare că e foarte ușor să nu fie afectați de așa zisele „păreri”. Probabil e ușor să te lase rece când nu ai fost niciodată hărțuit fizic sau verbal pe stradă de necunoscuți. Bărbații din România încă cred că noi ar trebui să ne simțim SPECIALE când sunt ei libidinoși pe stradă și ne fluieră sau ne spun diverse apelative.

    Ar trebui să ia naștere un TREND în care bărbații din online să îi indemne pe ceilalți băieți, bărbați la un comportament mai bun față de femei, fără țărănisme și libidoșenie. De campaniile ținute de femei cred că este internetul plin.

    Comentariul acesta este mai lung decât s-a vrut, dar m-am aprins. Te îmbrățișez, Ioana, apreciez tot ce ai făcut și ce faci!

  6. Elena Ceauru spune:

    Pe cât este de frumos articolul, pe atât de greu este de digerat ce se întampla în lume acum. Fie că vorbim despre discriminare, rasism, sau alte forme, toate sunt menite să împrăștie ură și să instige la mai mult rău.
    Noi nu vrem asta. Când spun “noi” mă refer la toți oamenii de pe Pământ. Vreau să cred, în inocența sufeltului meu, că în esență noi suntem ființe pozitive și că doar din când în când cerem un strop de atenție ce poate fi ușor de controlat și direcționat spre alte cauze.
    Mă bucur să citesc acest articol dis de dimineață. Deși pică greu la stomac oricărei persoane unde ajungem cu toate “crizele” apărute recent, dar resimțite de o infinitate, cred cu tărie că Ioana reușește să rezume frumos viziunea ei resimțită și de alte femei.
    E un bagaj greu pe care îl ducem în spate, și doar împreună greutatea se resimte mai mică.
    Împreună suntem toți. Femei, bărbați. Tineri, adulți. Albi sau negri. De ce contează? De ce atât de mult rău?
    Breathe in/out and keep going – they say. But let me fill the gaps – with more power, strength, and alliance – less judgment.

  7. Carmen spune:

    Felicitari pentru articol! Chiar daca avem nevoie de pozitivism si happy thoughts, consider ca avem nevoie si despre astfel de realitati ca sa ne mai scoata din zona noastra de comfort in care ajungem sa-i iertam pe cei care ne gresesc.
    Si eu am facut asta de n-ori, si ajungeam sa mai adaug “dar e baiat bun”.

    Ai perfecta dreptate! Barbatii din online, in loc sa stea sa caute nod in papura, ar trebuie sa isi educe comunitatea ce inseamna respect. Si noi intre noi femeile ar trebuie sa ne invatam ce inseamna respectul, pentru ca se pare ca nu stim ori am uitat.

    Cand am venit prima oara in Anglia primul lucru care m-a marcat si m-a facut sa-mi doresc sa ma mut aici a fost respectul si acel “multumesc” pe care nu l-am mai auzit de mult in Romania.
    Am uitat sa ne respectam pe noi ca oameni, sa fim kind… punem etichete care daca stam sa ne gandim sunt nejustificate, pentru ca toti suntem oameni!

    Nu am fost o femeie grasa, dar oamenii m-au facut sa ma simt asa, doar pentru ca avem cu 10kg mai mult decat “greutatea perfecta”. Conta ca sunt talentata? Sau ce stiam sa fac? Nu, a contat mai mult cum aratam si asta m-a facut intodeauna sa ma indoiesc de mine si de calitatile mele. Si nu este corect, chiar nu este corect, ca altcineva care nu ma cunoaste cu adevarat sa ma eticheteze. De aceea te admir si iti multumesc ca esti putetnica si arati ce inseamna cu adevarat sa iti folosesti vocea, asta voi face si eu! Nu ii voi mai lasa pe “altii” sa ma numeasca cum vor ei, pentru ca eu stiu ce pot si chiar vreau sa incep cu mine schimbarea.

    Cat despre vlogarul care instiga la viol, mi se pare corect sa plateasca pentru ceea ce a afirmat iar scuzele din video-ul recent nu isi au rostul mai ales cand spui “a fost o gluma”. Really?! Pentru cine?

  8. Sim spune:

    Deci, asa ceva🙏 merita tot respectul!!! Nu are rost sa intram in subiectul Alexandru Balan pentru ca lucrurile astea se intampla de foooarte mult timp . Ganditi va numai ca femeile sunt blamate pentru ca isi doresc drepturi egale cu ale barbatilor…. sunt agresate fizic , verbal din orice punct de vedere pentru motive minore. Nu conteaza cum o femeie se imbraca , nu conteaza ce transmite ea pe retelele de socializare, in viata de zi cu zi conteaza ca ea sa fie de acord cu propunerile facute!!!

  9. Ana spune:

    Imi pare rau sa spun dar ca persoana publica trebuie sa iti asumi ceea ce spui, ce promovezi, indiferent ce sex ai. Avand in vedere ca nu exista un public educat care interpreteaza orice si oricand, e in responsabilitatea ta si trebuie sa iti iei masuri de precautie. Ideal ar fi asa cum spui tu ca oamenii sa se informeze dar nu o fac. Prefera totul de-a gata. Sunt mai comozi. Uite, iti dau un exemplu. Stii cum au aparut pe paharele de cafea, scrisul ” Atentie! E un produs care frige?” a aparut ca urmare a unui consumator care a dat in judecata o companie pentru ca el s-a fript la limba cand a luat o gura de cafea si a fost vina brandului ca nu a scris undeva pe pahar ca frige, desi e la mintea cocosului acest lucru. Sau brandurile de detergenti, creme etc care fac capace anti-copii pt ca au existat cazuri de genul, desi scria clar a nu se lăsa la indemana copiiilor, au fost vinovati ca nu au facut produsele sa nu fie desfacute de catre copii. Pe partea, femeilor..din nou, din nefericire, imi pare rau ca femeia e considerata inferioara barbatului pe orice plan. Imi pare rau că multi nu deschid ochii si nu isi educa sau nu se educa pe ei cum ar trebui sa se comporte cu o femeie indiferent daca e de acord cu ea sau nu.

  10. Ema spune:

    Acest Radu nu e cu nimic mai bun sau mai presus de acel Alexandru… a făcut cam același lucru … sa dea cu femeia de pământ … cu orice prilej și in orice circumstanța ! Rușine sa le
    Fie !

  11. Maria spune:

    Când am citit primele rânduri m-am gândit automat la Zoso, pe celălalt nici nu-l știu și nici nu-mi doresc. E foarte ușor să arunci cu vorbe, aș putea spune și eu multe despre Z, dar mă abțin. Cert este că decât așa „bărbat” mai bine lipsă. Am observat și eu această vânătoare nejustificată de femei influenceri de când cu scandalul PB. În ultimul timp „domnul ” Zoso bălăcărește femeile în cauză pe blogul său și chiar pe YT. Ce deduc eu din asta este doar un strigăt de disperare: vreau trafic, vreau trafic. E penibil și demn de milă! Voi trebuie să luați atitudine, „stimați bărbați” jurnaliști wannabe, VOI ,nu noi!

  12. valina spune:

    Esti superba! Te urmaresc cu mare drag, si ai perfecta dreptate! Felicitări pentru articol. Te pup

Comentariile sunt închise.