Trăim niște vremuri în care imaginea contează. Și contează mai mult decât ne-am dori și mai mult decât ne vine a crede. Mulți ani de zile stima de sine mi-a fost afectată din cauza imaginii. Și la fel de mulți ani am încercat să scap de kilogramele în plus pe care le acumulam fără să îmi dau seama. Nici măcar când încercam să mă mențin nu aveam prea mult succes. Asta până am făcut niște schimbări radicale în viața mea: mi-am schimbat complet dieta alimentară, mi-am luat un antrenor personal cu care făceam chiar și de 5-6 ori pe săptămână sport, la ora 22:00 mă culcam, iar la 05:45 eram în picioare pentru a merge la sală. M-am dedicat 100% proiectului #MyBodyJourney, iar rezultatele au fost pe măsură. Mi-am dedicat doi ani acestui stil de viață pentru că am vrut, pentru că am avut disponibilitatea necesară, dar și susținerea oamenilor din jurul meu. Următorii ani au fost mai grei pentru că viața ne mai distrage atenția de la obiectivele sau dorințele noastre, iar atunci trebuie să reușești să jonglezi între ce trebuie să faci, ce poți să faci și ce vrei să faci. În astfel de momente este important să nu renunți și să cauți soluțiile care te ajută să mergi mai departe, chiar dacă nu cu aceeași viteză sau cu aceleași rezultate.

Astăzi vreau să împărtășesc cu voi o nouă etapă din #MyBodyJouney, care pentru unii dintre voi poate însemna chiar primii pași în călătoria personală spre un stil de viață mult mai sănătos și o imagine de sine mult mai bună.

Am început acest articol cu importanța imaginii pentru că știu că pentru fiecare dintre noi primul gând care ne vine este că vrem să slăbim ca să arătăm mai bine. După 4 ani de când am luat această decizie, vă spun sincer că sănătatea ar trebui să fie argumentul și motivația principală, și abia apoi imaginea. Dar aceasta este o călătorie pe care fiecare dintre noi trebuie să o parcurgă, iar recomandarea mea este să pășiți în propriul ritm fără a trage cu ochiul în ograda vecinului. Poate doar din când în când, pentru o doză de motivație.

Ca să trec direct la subiect, astăzi vreau să vă povestesc despre programul bodykey de la Amway și voi împărtăși cu voi motivația mea personală. Nu mă justific și nici nu încerc să vă fac vreo recomandare pentru că am învățat tot din propria experiență că motivația cea mai puternică și cea care te va ajuta cel mai mult trebuie să vină din interiorul fiecăruia. Motivațiile care vin din exterior ne ajută doar pe termen scurt și în anumite momente.

Așadar, eu mi-am dorit să aflu care sunt alimentele de la care mă îngraș pentru a-mi eficentiza planul alimentar astfel încât să mă mențin mai ușor chiar dacă nu mai fac sport de 5-6 ori pe săptămână. Eu vreau să îmi trăiesc viața frumos și să nu simt că mă chinui doar pentru a arăta într-un anumit fel sau pentru a avea un anumit număr de kilograme.

Cercetările științifice au demonstrat faptul că există o strânsă legătură între ADN și modul în care corpul răspunde la nutrienţi și la activitatea fizică. Institutul de Sănătate Nutrilite a pornit de la aceste constatări și a colaborat cu un grup de oameni de știință, nutriționiști și experți în domeniul sportiv, pentru a dezvolta un program personalizat, menit să asigure un control eficient al greutății, cu rezultate pe termen lung.

Cum am făcut eu? Mi-am comandat de pe site kit-ul care conține pachetul cu testul genetic (conține trei tuburi cu tampoane sterile și instrucțiuni complete pentru prelevarea probelor ADN) care este foarte simplu de folosit acasă, cardul de membru, ghidul introductiv și câteva produse Nutrilite (proteine, fibre, ceai și shaker). Eu nu sunt fana shake-urilor proteice, dar mai adaug din când în când pudră proteică în omlete sau clătite. Iar plicurile cu fibre Nutrilite au devenit preferatele mele de când le-am încercat la începutul acestui program. Gama de produse bodykey este foarte variată și conține de la suplimente și batoane până la supe instant. Depinde de preferințele fiecăruia ce alege. Eu sunt mai conservatoare și prefer rețetele clasice.

Și dacă tot am ajuns la rețete, hai să vă povestesc din perspectiva mea care sunt avantajele și argumentele care m-au convins în legătură cu programul bodykey:

  • După ce primești rezultatele testului ADN (probele sunt analizate într-un laborator din Austria, deci durează cam 3 săptămâni) poți accesa toate informațiile pe care ți le oferă platforma https://bodykey.ro/ și aplicația de mobil.
  • În urma rezultatelor analizei ADN vei afla ce grupă de alimente îți influențează îngrășarea și îți va fi atribuit un profil alimentar. Eu, de exemplu, mă încadrez în profilul alimentar cu un conținut redus de glucide și alimentația mea zilnică trebuie să arate cam așa: 30-40% glucide, mai puțin de 20% grăsimi și peste 40% proteine, iar pentru a mă menține trebuie să fac exerciții fizice de intensitate ridicată de cel puțin 3 ori pe săptămână.

  • Apoi pe platformă primești un plan de dietă personalizat pe care îl poți adapta tu și mai mult în funcție de preferințele personale. Și ce mi se pare mie cel mai fain este că primești o serie de rețete sănătoase și ușor de realizat. Este ca și cum ai avea zilnic un nutriționist și un chef personal care îți spune cum să gătești, ce cantități să utilizezi astfel încât să nu irosești mâncarea, și mai ales ce valori nutriționale are fiecare aliment. Eu am încercat o serie de rețete de brioșe, drob, mousse de cicolată și alte feluri de mâncare.

  • Planul de exerciții fizice mi se pare simpatic pentru că în funcție de profilul tău genetic primești un număr de puncte fizice (PF) pe care trebuie să le acumulezi săptămânal. În funcție de durată și intensitate fiecare activitate are un anumit număr de puncte. De exemplu, mie mi se recomandă să fac 122PF săptămânal, iar 10 de minute de stepper la intensitate moderată acumulează 14PF, 35 de minute de alergare la intensitate moderată acumulează 36PF. Aici primești recomandări de tipuri de activități fizice și un program pe care să îl urmezi, dar pe care îl poți modifica și în funcție de preferințe.

  • Platforma îți mai pune la dispoziție o serie de articole și informații educaționale și motivaționale, astfel încât tu să înțelegi cât mai bine ce presupune un stil de viață cât mai sănătos și să ai parte constant de o doză de motivație.
  • Atât platforma online, cât și aplicația de mobil au un tool pentru actualizări săptămânale ale progreselor tale.
  • Aplicația este foarte simplu de folosit și este ca un gadget simpatic care te ține conectat la alegerile tale sănătoase, ține evidența exercițiilor fizice și a alimentelor consumate, a rețetelor (care pe mine mă ajută să îmi fac lista de cumpărături), iar dacă introduci zilnic tot ce mănânci ai acolo un grafic cu buline colorate care îți arată aportul de nutrienți, însemnând câte grame de proteine, grăsimi, carbohidrați și fibre, care se traduc prin energia consumată (adică numărul de calorii arse).

Ce sunt caloriile?
Alimentele pe care le consumăm ne oferă energie din macronutrienți (carbohidrați, grăsimi și proteine). Când aceștia sunt descompuși în organism se eliberează energia ce este folosită pentru funcțiile vitale. Această energie se măsoară în kilocalorii (Kcal). Dacă prin alimentație primim mai multă energie decât putem consuma aceasta se depune sub formă de grăsime în organism, fapt care declanșează îngrășarea. Din acest motiv este foarte important să avem o alimentație echilibrată, dar mai mult decât atât să fim atenți și care dintre macronutrienți sunt mai predispuși să ne facă să ne îngrășăm, astfel încât să ținem sub control consumul lor.

Cui se adresează programul bodykey?
Indiferent dacă vrei să scazi în greutate, să o ții sub control sau doar să ai un stil de viață sănătos și echilibrat, acest program ți se va potrivi. Indiferent dacă ești ca mine într-o etapă de menținere (și cu dorința de a mai da jos 3-4kg) sau la început de drum, programul bodykey ți se va potrivi pentru că este personalizat. Din fericire nu îți bagă pe gât tot felul de produse și suplimente, ci te învață cum să aduci mici schimbări care pe termen lung vor duce la rezultate mari. Mi se pare extrem de potrivit tinerilor. Este mai prietenos să ai o aplicație pe telefon cu tot felul de task-uri și sfaturi, decât să faci vizite periodice la nutriționist. Există oameni care se jenează să ceară ajutorul specialiștilor, cel puțin la început. Știu foarte bine asta pentru că am făcut parte dintre ei. În secolul XXI, când ai acces atât de ușor la informație, este păcat să nu explorezi toate opțiunile astfel încât să găsești varianta care ți se potrivește.

Programul bodykey poate fi comandat de aici.

#bodykey #bodykeyoptimalme #bodykeyyesican #nutrilite

 

Comments

comments