Iulian-Dinu-Personal-Trainer-StudioIulian Dinu este antrenorul meu personal. Am început să lucrăm împreună pe 16 iunie şi de atunci ne vedem constant de 3-4 ori pe săptămână. Însă abia acum o săptămână, în urma unei escapade în Vama Veche ce a inclus şi alcool, am înţeles cu adevărat care este rolul lui în viaţa mea. Şi de atunci am început să îl îndrăgesc şi să am o cu totul altă perspectivă asupra antrenamentelor  şi întâlnirilor noastre.

Ne-am cunoscut printr-o cunoştinţă comună care era la curent decizia mea de a-mi schimba stilul de viaţă. Şi cum deja făcusem “curăţenie” în alimentaţie, următorul pas era să mă apuc de sport. Însă la fel ca orice om care nu este foarte activ fizic, nici nu ştiam de unde să încep. Doar încercasem atâtea şi atâtea până atunci şi nimic nu dăduse rezultate pe termen lung. Iar eu fix asta îmi doream: nişte rezultate care să se menţină.

Când am mers la prima întâlnire cu el nici nu eram convinsă că vreau să lucrăm împreună. Pentru mine este foarte important să îmi placă persoana cu care lucrez atât din punct de vedere profesional, cât uman, aşa că în ciuda faptului că nu pare că sunt în postura sa emit pretenţii, eu sunt în continuare pretenţioasă.

Primul semn că Iulian Dinu era un antrenor personal potrivit pentru mine a fost specializarea lui în kinetoterapie. După cum ştiţi, am probleme la coloană ce necesită o intervenţie chirurgicală, însă recomandarea chirurgului a fost să amân cât pot operaţia, să fac recuperare şi să încerc să mai slăbesc.Ioana-Dumitrache-Iulian-Dinu-Personal-Trainer-Studio În aceste condiţii vă daţi seama că trebuie să fiu foarte atentă la ce fel de efort fizic îmi supun coloana şi articulaţiile, iar un personal trainer specializat în kinetoterapie era fix ce aveam nevoie.

Să vă zic ce impresie mi-a lăsat Iulian după prima întâlnire. Mi s-a părut un specialist destul de tehnic, exigent şi determinat. În modul în care îmi vorbea despre motivaţie şi cum se vor desfăşura antrenamentele am detectat o urmă de empatie pe care aveam de gând să o exploatez la maxim în cazul în care nu-mi plăceau antrenamentele. Mi-a vorbit despre obiective şi consecvenţă, şi a insistat asupra importanţei motivaţiei. A insistat mult. Atât de mult încât m-am întrebat dacă oare sunt suficient de motivată. Şi acum mă mai întreb asta şi sper doar că sunt.

Înainte de primul antrenament mi-a zis să am încredere în el pentru că are talentul de a-şi da imediat seama cât efort poate susţine o persoană şi că nu îmi va da să fac ceva ce nu voi putea face. Mi s-a părut că se laudă puţin, dar 60 de minute mai târziu, multe serii de exerciţii de cardio, pentru braţe, abdomen şi fesieri, după vreo trei dăţi în care am spus “dar eu nu pot să fac asta!” şi de fapt am putut, am aflat că într-adevăr aşa este. Chiar are acest talent. Însă de asta m-am convins la antrenamentele următoare în care am simţit în numărate rânduri că mi-am depăşit limitele.

Ioana-Dumitrache-Iulian-Dinu-Personal-Trainer-Studio4

Iulian Dinu stabileşte programul de antrenamente în funcţie de obiectivele persoanei cu care lucrează, stilul de viaţă şi condiţia fizică în care se găseşte. Mi-a explicat încă de la început că fiecare organism are propriile nevoi şi că fiecare răspunde diferit la exerciţiile din cadrul antrenamentelor. Totul trebuie să fie personalizat nu doar pentru a atinge rezultatele dorite, dar şi pentru a putea susţine efortul.

Ioana-Dumitrache-Iulian-Dinu-Personal-Trainer-Studio3

Chiar şi eu am un program personalizat, creat special pentru mine, care se concentrează pe întărirea muşchilor spatelui, dar şi pe scăderea în centimetri în zonele problemă (abdomen şi coapse).

Ioana-Dumitrache-Iulian-Dinu-Personal-Trainer-Studio6

Şi cel mai important, pentru persoanele mai puţin cunoscătoare în domeniul fitness-ului şi pentru cele care îşi doresc intimitate totală, Iulian a creat Personal Trainer Studio – un studio de fitness şi sport privat, foarte bine dotat –  şi localizat pe Bd. Şincai nr. 11, în Bucureşti. Aici au loc şi şedinţele mele de antrenament şi de-a lungul celor 7 săptămâni de când am început să lucrăm împreună am făcut antrenamente cu TRX (pe care le urăsc maxim şi care îmi dau o febră musculară care mă face să mă gândesc de două ori înainte dacă vreau cu adevărat să port pantofi cu toc în ziua aceea), antremente EMS cu aparatul E-FIT la care durează doar 20 de minute (nici acestea nu sunt preferatele mele pentru că Iulian le face să fie de 3 ori mai intense decât un antrenament obişnuit de o oră), antrenamente Gravity cu aparatul Total GYM GTS pe care încă nu le-am încercat, antrenamente normale personalizate în care am folosit multe accesorii (stepper, greutăţi, benzi  de rezistenţă cu elastic, soft ball şi multe altele ale căror denumiri încă nu le-am învăţăt), şi preferatele mele, antrenamentele de box. Pe lângă exerciţiul de cardio foarte intens pe care îl faci în momentul în care dai cu pumnul sau cu piciorul, cele mai mari beneficii sunt faptul că acum ştiu să mă apăr corect şi că mă descarc. Toate energiile negative primite din comentariile răutăcioase de pe blog au rămas în acest studio şi s-au transformat în calorii arse.

Ioana-Dumitrache-Iulian-Dinu-Personal-Trainer-Studio2

Ioana-Dumitrache-Iulian-Dinu-Personal-Trainer-Studio7

În articolele următoare urmează să vă povestesc cum se desfăşoare antrenamentele noastre, cât am slăbit până acum şi cum mă simt, de ce am ales un antrenor personal, veţi primi sfaturi de la Iulian (pe care îl puteţi aborda şi online pentru că Personal Trainer Studio oferă şi antrenamente personalizate online, vă voi spune de unde să vă cumpăraţi echipamente sportive şi cum să le alegeţi şi multe alte detalii din călătoria mea spre un trupul mult visat.

Bloopers…

Ioana-Dumitrache-Iulian-Dinu-Personal-Trainer-Studio5

bloopers

Credit foto: FotografulTAU

Comments

comments