De la articolul Cum am slăbit 25 kg au mai trecut vreo 10 kg, câteva momente mai grele, multe lecții învățate și o garderobă schimbată complet, așa că m-am gândit că este momentul perfect să vă mai povestesc cum mă simt.

În primul rând, mă simt mai puternică și mai încrezătoare în forțele proprii. Anul trecut pe vremea asta, când deja mergeam pe acest drum de aproape 5 luni, nu credeam că voi ajunge aici. Eram entuziasmată și aveam o dorință imensă de a face o treabă bună, dar eu în sinea mea nu eram convinsă că voi reuși să nu renunț. Doar mai avusesem entuziasm și dorință de atâtea și atâtea ori, și nu reușisem niciodată să ajung la rezultatul dorit. Acum, când mă uit în urmă, îmi dau seama cu adevărat cât de minunat este de fapt corpul meu și cât de puternică sunt atât fizic, cât și mental. Am înțeles că dacă vreau și am îndrumarea potrivită, voi reuși. Întotdeauna există o soluție și un drum pentru fiecare dintre noi. Pentru unii va fi un drum mai ușor, pentru alții mai greu.

 

Fiecare are drumul lui și ritmul lui într-un proces. Orice fel de proces. Mi-am dat seama că al meu nu este doar un proces de slăbire. Motivația mea nu a fost una de ordin estetic. Nu am avut probleme cu stima de sine și cred că asta reiese destul de ușor din faptul că am ales să fiu beauty blogger fără să mă încadrez în standardele clasice ale frumuseții, dar și din felul meu de a fi. Eu nu am ales doar să slăbesc, ci să îmi schimb stilul de viață pentru că aveam multe kilograme în plus care nu mă lăsau să îmi trăiesc viața așa cum îmi doream eu de fapt. De obicei evit să vorbesc despre asta, dar am o problemă de sănătate pe care o rezolv cu niște medicamente care întrețin obezitatea. Medicul endocrinolog m-a avertizat de la început că îmi va fi de zece ori mai greu să slăbesc decât unei persoane normale. Și mulți ani, după destul de multe diete încercate, am crezut că îmi va fi imposibil. Fiecare eșec parcă era o confirmare că nu voi reuși niciodată. De aceea eu nu mă stresez și nu ma frustrez în niciun fel când mi se spune că într-un an ar fi trebuit să slăbesc 50kg și nu 35kg într-un an și jumătate.

Și asta pentru am înțeles că nimeni nu are dreptul să îmi spună ce rezultate ar fi trebui să obțin eu cu corpul meu, când nimeni altcineva nu muncește în locul meu. Doar eu simt și știu cu adevărat ce lucru magic au reușit oamenii implicați în #MyBodyJourney (în special Iulian Dinu, antrenorul meu, dar și doamna doctor Alexescu de la clinica de nutriție Nutrislim). Corpul uman obosește. Și al meu a obosit de atâtea și atâtea ori. Și este normal. Nu mă supăr pe el pentru că aleg să îl înțeleg și nu să îl consider înscris într-o competiție în care câștigă cel care slăbește cel mai mult în cel mai scurt timp. Asta pentru că pur și simplu mă accept și mă iubesc așa cum sunt.

Am învățat că mai important decât rezultatul final este călătoria și ce înveți pe parcursul ei. În primul rând, am înțeles ce greșeli făceam și am învățat cum să le evit la nivel teoretic. Apoi, într-un ritm destul de lent ce-i drept, am reușit să pun în practică ceea ce învățasem. Adică, aveam 2-3 zile în care eram determinată și respectam dieta alimentară întocmai, și apoi mai apărea o ciocolățică sau o prăjiturică în jurnalul alimentar. Dar am mers progresiv până mi-am înlocuit toate obiceiurile greșite cu unele sănătoase. Nu am terminat. Încă învăț și încă mă lupt cu pofte sau cur dorință de relaxare.

Se spune că este mai greu să te menții decât să slăbești. Nu sunt de acord. În primul rând, pentru că am văzut pe pielea mea cât este de greu să slăbești. Și în al doilea rând, pentru că eu am învățat cum să mă mențin înainte să termin de slăbit, iar doamna nutriționist mi-a confirmat deja acest lucru. Nu vreau să spun că eu am dreptate sau că cei care susțin contrariul au dreptate, ci că nu trebuie să porniți la drum cu astfel de idei programate. Voi sunteți voi și experiențele voastre sunt unice. Bucurați-vă de toate lucrurile cu care vă confrutați și încercați să învățați din fiecare câte ceva.

Am spus-o și o voi repeta de câte ori este nevoie: să nu vă fie rușine să cereți ajutor. Eu deși am urmat un curs de nutriție, tot am simțit nevoia să am un nutriționist. Cunosc multe dintre lucrurile ce îmi sunt spuse la consultațiile săptămânale (am făcut aici un vlog despre cum se desfășoară o consultație la nutriționist), dar cu toate astea am nevoie de experiența medicului, de sprijinul unui specialist și, de ce să nu recunosc, de o ancoră. Poate de cele mai multe ori îmi repetă lucruri pe care deja le știu, dar dacă eu am nevoie de cineva să îmi repete constant ceva până învăț, de ce să nu cer ajutor?

Cred că de fapt aveam de învățat o lecție și îmi place să cred că am făcut asta. Iar lecția asta nu îmi spunea să slăbesc ca să mă vadă alții mai frumoasă, ci de fapt voia să învăț să am grijă de mine ca să fiu mai sănătoasă, mai energică și să pot face toate activitățile pe care mi le doresc. De fapt, în mine se ascundea un om extrem de activ care era limitat de propriu corp. Nu puteam face anumite activități pentru că organismul meu nu suporta anumite tipuri de efort și nu pentru că nu mi-aș fi dorit.

Deci, cum mă simt după ce am slăbit 35 de kg? Mă simt fericită și plină de energie. Și entuziasmată că am inspirat și alte persoane să facă o schimbare.

Probabil că după acest articol voi primi în continuare următoarea întrebare, așa că voi face un scurt rezumat mai jos, însă rugămintea mea este să intrați și să citiți articolele din secțiunea #MyBodyJourney.

Cum am slăbit 35 de kg?

  • am început să fac sport cu un antrenor personal.
  • am devenit atentă la alimentație și am exclus alimente precum dulciuri prăjeli, fast food, paste, patiserie.
  • nu am renunțat.
  • am continuat să merg de 2-3 ori pe săptămână la antrenamentele cu Iulian.
  • am făcut un curs de nutriție ca să ma ajute să înțeleg ce se întâmplă de fapt când consum anumite alimente și cum ar trebui să îmi hrănesc corpul (găsiți detalii despre curs aici).
  • am devenit o persoană mult mai activă, iar metabolismul meu a început să se schimbe.
  • am reușit să identific obiceiurile greșite și le-am înlocuit cu unele sănătoase.
  • am început să alerg.
  • am început să merg la nutriționist săptămânal.
  • am început să merg la antrenamente de 4-5 ori pe săptămână, iar antrenamentele sunt din ce în ce mai complexe.
  • am început să fac terapii de remodelare corporală pentru a scăpa de ultimele urme de celulită și pentru a scădea mai repede în centimetri pe zonele problematice.
  • încă nu m-am oprit.